Nieuwe kleine Stage V-compressoren van Doosan Portable Power

22 november 2021

Vier nieuwe modellen met vrije luchttoevoer van 2,5 tot 5,0 m3/min Doosan Portable Power heeft een nieuwe reeks kleine mobiele compressoren voor de Europese markt gelanceerd, die bestaat uit vier nieuwe modellen met een vrije luchttoevoer van 2,5 tot 5,0 m³/min (90-180 cfm). De nieuwe serie is ontworpen met de nadruk op eenvoud, duurzaamheid, betrouwbaarheid […]

Vier nieuwe modellen met vrije luchttoevoer van 2,5 tot 5,0 m3/min

Doosan Portable Power heeft een nieuwe reeks kleine mobiele compressoren voor de Europese markt gelanceerd, die bestaat uit vier nieuwe modellen met een vrije luchttoevoer van 2,5 tot 5,0 m³/min (90-180 cfm). De nieuwe serie is ontworpen met de nadruk op eenvoud, duurzaamheid, betrouwbaarheid en transporteerbaarheid.

Ongeveer 70% van de Europese markt voor mobiele compressoren bestaat uit machines met een capaciteit tussen 2,0 en 5,0 m3/min. De belangrijkste Europese markten zijn Groot-Brittannië, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en de Benelux, die samen meer dan 70% van de industrie vertegenwoordigen. De compressoren worden gebruikt in vele sectoren, waaronder verhuur, bouw, nutsbedrijven, sloop en industrie. Doosan Portable Power heeft een behoorlijke afzet in deze regio’s en is een van de drie grootste spelers op de markt.

Bij de nieuwe kleine compressoren geeft het eerste getal in de naam van het model de druk in bar aan, het tweede getal het nominale luchtdebiet in kubieke meter per minuut, terwijl het getal 5 aan het eind wijst op een motor die aan de Stage V-norm voldoet. Er zijn drie modellen die werken bij een nominale druk van 7 bar – de nieuwe Stage V Yanmar-aangedreven 7/25, 7/45 en 7/55 met een vermogen van respectievelijk 2,5, 4,0 en 5,0 m³/min (90, 140 en 180 cfm). De reeks kleine compressoren wordt gecompleteerd door het nieuwe 14/35 hogedrukmodel dat 3,0 m³/min (105 cfm) perslucht levert bij 13,8 bar.

Milieuvriendelijk

“De complexiteit van het ontwerp die vereist is voor de toepassingen van de nieuwste Stage V-motoren heeft ons ertoe gebracht het ontwerp van de reeks kleine compressoren volledig te herzien, maar wel met behoud van de algemeen aanvaarde, superieure duurzaamheid van onze producten. We hebben de onderhoudsvriendelijkheid verbeterd en aan alle mogelijke eisen inzake transporteerbaarheid voldaan. Bovendien zijn ze nu een stuk milieuvriendelijker”, zegt Jan Moravec, General Manager, Doosan Portable Power voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Het resultaat is dat – net als bij onze grotere compressoren – de lekvrije gebundelde basis nu volledig geïntegreerd is in het onderframe van de nieuwe kleine compressoren en hij omvat ook de centrale afvoeren voor alle vloeistoffen. Voor de Stage V machines met elektronische regeling hebben wij ook de optie van de ECOmizer-functie geïntroduceerd, die de uitstoot, het lawaai en het brandstofverbruik vermindert.”

Machines die met de ECOmizer-optie zijn uitgerust, zullen automatisch de werkfase herkennen en zonder tussenkomst van de bediener op de druk en het motortoerental inwerken om het brandstofverbruik te optimaliseren en het lawaai en de uitstoot te verminderen. Zodra de bediener een pneumatisch werktuig activeert dat door de compressor wordt aangedreven, zal de machine automatisch de vraag naar debiet en druk herkennen, en onmiddellijk de maximale

prestaties leveren. Bijvoorbeeld, in een werkcyclus met 50% volle belasting en 50% stationair toerental, levert de ECOmizer een brandstofbesparing van 60% op.

Nieuwe uitstraling en functies

“Dankzij een vernieuwd ontwerp is de meest in het oog springende verandering van de 7/25, 7/45, 7/55 en 14/35 Stage V toestellen het nieuwe dynamische en moderne uiterlijk, dat de machines een frisse, nieuwe uitstraling geeft. Het succes van de vorige Tough Top (polymeer) overkappingen heeft Doosan Portable Power ertoe gebracht deze oplossing nu standaard aan te bieden”, legt Michele Corsi, Product Manager, Doosan Portable Power, uit. “De nieuwe, gemakkelijk te openen overkapping vormt een fantastische lijn met de nieuw ontworpen polymeer spatborden en bumpers. De nieuwe geïntegreerde led-verlichting wordt ook standaard aangeboden voor alle machines. En natuurlijk zullen de reeds lang bestaande metalen overkapping ook nog steeds als optie voor de klanten beschikbaar zijn.”

Andere verbeteringen in de nieuwe reeks kleine compressoren zijn het bijgewerkte bedieningspaneel, dat voor een meer ergonomische toegang verplaatst is en dat nu beschermd wordt door een afsluitbaar deksel. Een eenvoudige mechanische manometer vermeldt de druk, en op de modellen met elektronisch geregelde motoren is er een extra schakelaar om de DPF-regeneratie te forceren. Voor machines met de generatoroptie zijn er ook een extra 3-standenschakelaar en voltmeter beschikbaar.

Mobiliteit, service en onderhoud

Alle nieuwe kleine mobiele compressoren zijn uitgerust met ongeremd of volledig geremd loopwerk; beide verkrijgbaar in vaste en variabele hoogte-configuraties. Alle nieuwe modellen zijn ontworpen om een gewicht onder de 750 kg. te garanderen, zelfs met extra opties zoals een nakoeler of een smeerinrichting. Dit betekent dat iedereen met een standaard categorie B-rijbewijs de units achter zijn voertuig kan trekken. Alle modellen zijn gehomologeerd tot 950 kg., waardoor klanten meer opties kunnen installeren voor een maximale flexibiliteit.

Alle mobiele compressoren van Doosan Portable Power staan bekend om de eenvoud van hun dagelijks onderhoud en servicevereisten. Deze nieuwste generatie kleine machines zet die traditie voort:

  • De overkapping opent naar de dissel toe, wat een maximale stabiliteit garandeert bij het onderhoud van de machine.
  • Bovendien is de opening in de ‘onderhoudspositie’ meer dan 90 graden, zodat alle onderdelen van de compressor gemakkelijk toegankelijk zijn.
  • Het koelpakket is aan de achterkant gemonteerd, waardoor de dagelijkse reiniging uiterst snel en efficiënt gaat.
  • En tot slot bevinden alle vervangbare onderdelen zich recht tegenover de bediener, zodat het onderhoud zo snel mogelijk kan gebeuren.

Michele Corsi besluit: “De nieuwe generatie kleine mobiele compressoren is het perfecte antwoord op wat onze klanten gevraagd hebben. Om aan alle wensen van de klant tegemoet te komen, bieden wij ook een breed scala aan opties en aanpassingen aan. Ik zou de klanten willen adviseren om contact op te nemen met hun plaatselijke dealers om meer over de machines en hun opties te weten te komen.”

Naast mobiele compressoren voor de bouw, de verhuur, voor steengroeven, nutsbedrijven, industrie en vele andere markten, omvat het assortiment Portable Power van Doosan generatoren en verlichtingsproducten die op dezelfde markten gericht zijn.

Bekijk hier de video over de compressoren of bezoek de website voor meer informatie over Doosan Portable Power-producten: www.doosanportablepower.eu

Ook interessant voor jou