Nieuwe Husqvarna Automower luistert naar Alexa

22 september 2018

Slimste robotmaaier ter wereld Husqvarna, de uitvinder van de robotmaaier, introduceert de Automower X-Line die via Amazon Alexa met spraakherkenning te bedienen is. De nieuwste technologie, gecombineerd met een optimale connectiviteit en premium design, maken de Automower van Husqvarna de slimste robotmaaier ter wereld. Dankzij het bedieningsgemak, het prachtige maairesultaat en de duurzaamheid zijn Automowers […]

Slimste robotmaaier ter wereld

Husqvarna, de uitvinder van de robotmaaier, introduceert de Automower X-Line die via Amazon Alexa met spraakherkenning te bedienen is. De nieuwste technologie, gecombineerd met een optimale connectiviteit en premium design, maken de Automower van Husqvarna de slimste robotmaaier ter wereld. Dankzij het bedieningsgemak, het prachtige maairesultaat en de duurzaamheid zijn Automowers van Husqvarna de meest gebruikte in Europa.

Alexa

Je kunt het maaiprogramma van de Automower X-line eenvoudig instellen of aansturen via een app op smartphone of tablet. Nieuw is de compatibiliteit met Amazon Alexa. Dankzij de spraakherkenning kun je ook Alexa vragen om de robotmaaier aan het werk te zetten, te laten stoppen, te parkeren of informeren waar de maaier zich bevindt. Alexa antwoordt direct namens de Automower met de juiste informatie. De eerste versie is in de Engelse taal, andere talen volgen op termijn.

Nieuwste technologieën

De X-line serie bestaat uit diverse modellen die allemaal gebruik maken van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Ze zijn standaard voorzien van onder meer gps-navigatie en ultrasone sensoren. De Automowers onthouden bijvoorbeeld precies welk deel van het gazon gemaaid is en welk deel nog niet. De Automowers trekken zich niets aan van smalle doorgangen (60 cm), oneffenheden in het gazon of hellingen van 45%. De maairoutine van de robot wordt automatisch aangepast aan de groei van het gras. Vaker maaien wanneer het warm en vochtig is en minder vaak tijdens droge en koelere periodes. Geïntegreerde sensoren herkennen obstakels op afstand. Zo worden bomen, takken en tuinbankjes omzeild maar ook katten, konijnen of egels kunnen zich veilig over het gazon bewegen. Het premium design bevat onder meer led-koplampen zodat de machine ook ’s nachts te zien is en rubberen bumpers ter voorkoming van krasjes.

Perfecte resultaten

Kenmerkend voor de robotmaaiers van Husqvarna is dat ze hun werk niet in rechte banen doen. Zonder een grassprietje over te slaan bewegen ze zich kriskras over het gazon. Het resultaat is een egaal gazon zonder spoorvorming. Tijdens het maaien wordt het gras zo fijn versnipperd (mulchen) dat het bij terugval als natuurlijke gazonvoeding dient. De Automowers doen in alle stilte hun werk en trekken zich daarbij niets aan van wind of regen. Is de accu bijna leeg? De robotmaaier gaat vanzelf naar het basisstation om op te laden. De Automower 450X, het topmodel, heeft een maaicapaciteit van 5.000 m2 per 24 uur.

Husqvarna Automowers zijn verkrijgbaar vanaf € 999,-. De X-Line Automowers zijn verkrijgbaar vanaf € 2.399,-. Kijk voor meer informatie en verkoopadressen op www.husqvarna.be

Ook interessant voor jou