Nieuw gamma armklepelmaaiers

3 mei 2017

KUHN AGRI-LONGER GII : bereikt steeds meer plaatsen  ! De commerciële introductie van het nieuwe gamma AGRI-LONGER GII armklepelmaaiers zal plaatsvinden in het tweede semester van 2017. Deze machines nemen de technische voordelen van de MULTI-LONGER 4844 P over en bieden nog meer compactheid. Deze machines zullen bestemd zijn voor eigen gebruik door landbouwers of […]

KUHN AGRI-LONGER GII : bereikt steeds meer plaatsen  !

De commerciële introductie van het nieuwe gamma AGRI-LONGER GII armklepelmaaiers zal plaatsvinden in het tweede semester van 2017. Deze machines nemen de technische voordelen van de MULTI-LONGER 4844 P over en bieden nog meer compactheid.

Deze machines zullen bestemd zijn voor eigen gebruik door landbouwers of door kleine en middelgrote ondernemingen maar kunnen ook ingezet worden in het kader van kleine aannemingen.

De AGRI-LONGER GII modellen bieden 45 pk / 33 kW beschikbaar vermogen op de rotor voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Standaard wordt dit gamma uitgerust met een hydraulische veiligheid op het draaipunt waardoor een zwenkbereik van 116° naar achteren mogelijk is. De rechte arm wordt aangeboden in twee verschillende werkbreedtes: 5 en 6 meter. De compactere eerstgenoemde biedt de mogelijkheid om te maaien in nauwere paden terwijl de tweede genoemde ervoor zorgt dat werkzaamheden die een groter bereik vereisen mogelijk worden.

Een breed gamma configuraties om te voldoen aan alle behoeften:

•Mogelijkheid om de machine te bedienen met de HE joystick lagedruk bediening die een fijnere en soepelere besturing garandeert ofwel met de kabelbediening die tegemoet komt aan de economischere benadering van de investering.

•Mogelijkheid om ofwel te werken met een maaikop met indirecte aandrijving via 2 getande V-riemen voor meer compactheid op de bodem van de berm, ofwel met directe aandrijving van de maaikop voor meer eenvoud.

Rij- en werkcomfort :

•De zwenkfunctie met bereik tot 116° biedt toegang tot moeilijk bereikbare zones.

•Door de compacte structuur van de machine kan deze kort op de trekker opgebouwd worden en door het hellend ondervlak kan er eenvoudiger over obstakels gewerkt kan worden.

•Semiautomatische aankoppeling voor meer veiligheid en comfort bij de ingangsstelling van de machine.

Bedrijfszekerheid en werkkwaliteit :

•De arm is vervaardigd in een nieuw samengestelde staalsoort met zeer hoge elasticiteitslimiet THLE zoals bij grote professionele machines. Het mechanisch ontwerp wordt gekenmerkt door grotere afmetingen om zwaardere belasting aan te kunnen.

•De maaikop van 1,20 m beschikt over een universele rotor uitgerust met 60 Y-klepels. De rotor is omkeerbaar waardoor hij omgedraaid kan worden zodat de levensduur van zowel de klepels als van de aanbouworen verlengd wordt.

•Integrale bescherming dankzij de volledige afscherming van alle hydraulische componenten van de machine.

•Standaard voorzien van een 12 kW oliekoeler zodat een constant vermogen aan de maaieenheid geleverd wordt.

Dit gamma wordt aanbevolen voor een gebruik tot 250 uur / jaar.

Ook interessant voor jou