New Holland voert compacte tractoraanbod op met introductie Stage V Boomer-serie

16 juni 2021

New Holland Agriculture heeft de nieuwe Boomer-tractorserie geïntroduceerd die voldoet aan Stage V en nog betere prestaties biedt met dezelfde compacte omvang. Verder verbeteren nieuwe eigenschappen de efficiëntie en het bestuurderscomfort van de tractor. Edoardo Ronco, Product Marketing Manager Europa, Compact Tractors, zegt: “De Boomer-serie is de perfecte combinatie van gebruiksgemak, efficiëntie en comfort in […]

New Holland Agriculture heeft de nieuwe Boomer-tractorserie geïntroduceerd die voldoet aan Stage V en nog betere prestaties biedt met dezelfde compacte omvang. Verder verbeteren nieuwe eigenschappen de efficiëntie en het bestuurderscomfort van de tractor.

Edoardo Ronco, Product Marketing Manager Europa, Compact Tractors, zegt: “De Boomer-serie is de perfecte combinatie van gebruiksgemak, efficiëntie en comfort in een compacte verpakking. Ze biedt klanten een grote keuze uit modellen voor talloze toepassingen die een grote veelzijdigheid en wendbaarheid van een kleine tractor vereisen; van tuinaanleg tot golfbaanonderhoud, van hobbyboeren en maneges tot huiseigenaren, van tuinbouw en glasteelt tot boom- en wijngaarden. De nieuwe Stage V-serie biedt betere prestaties en meer efficiëntie, maar ook veel meer voordelen voor de bestuurder, zoals een ruimere keuze aan modellen verkrijgbaar met de uiterst comfortabele cabine.”

Uitgebreide lijn met nieuwe modellen

De Boomer-serie is uitgebreid met twee nieuwe Klasse 3-modellen, namelijk de 47 pk Boomer 45 en de 57 pk Boomer 55, zodat ze een vermogenssegment beslaat dat de 60 pk nadert. Het krachtigere aanbod verhoogt ook de veelzijdigheid van de Boomer, doordat ze met meer gemak de meest veeleisende werkzaamheden kunnen verrichten die gebruikelijk zijn voor deze serie; van maaien tot transport en andere taken, zoals lichte bodembewerking, vegen en sneeuwruimen.

Overzicht Boomer Stage V

Nieuwe cabine en superieur comfort voor de hele serie

Alle Klasse 2- en Klasse 3-modellen zijn nu verkrijgbaar met de uiterst comfortabele Boomer SuiteTM cabine, met uitstekend zicht en ergonomische bedieningen. Het vernieuwde dashboard is voorzien van een nieuw lcd met daarop de rijsnelheid, voor een eenvoudigere bediening.

De nieuwe Boomer-serie biedt met verschillende functies ook meer bestuurderscomfort en beperkt de vermoeiing van de bestuurder. Modellen met een hydrostatische transmissie zijn standaard voorzien van cruisecontrol. Klasse 3-cabinemodellen met deze transmissie bieden ook de nieuwe Servo Hydraulic Assist-optie, waardoor de moeite die het kost om het pedaal te bedienen, tot een minimum wordt beperkt.

Meer efficiëntie en productiviteit in dezelfde compacte verpakking

Modellen met een hydrostatische transmissie zijn nu verkrijgbaar met de EZ Speed-functie, die het hydrostatische pedaal voor vooruit rijden en het motortoerental coördineert, voor meer efficiëntie en veelzijdigheid. Wanneer de bestuurder deze functie inschakelt en het handgas in een lage stand staat, maakt de motor meer toeren wanneer het hydrostatische pedaal wordt ingetrapt. Op die manier beschikt de bestuurder altijd over het juiste motortoerental en de juiste rijsnelheid, wanneer dat nodig is. Dit is heel handig voor toepassingen waarbij de bestuurder, bijvoorbeeld, een laag geluidsniveau wenst wanneer de tractor stilstaat, en het motortoerental alleen wil verhogen wanneer de tractor begint te bewegen. De functie kan ook worden uitgeschakeld, zodat de bestuurder de gashendel en het hydrostatische pedaal individueel kan regelen bij aftakastoepassingen, wanneer een specifiek motortoerental moet worden aangehouden om het vereiste aftakastoerental te garanderen.

Een nieuwe automatische-aftakasfunctie, eenvoudig te activeren met een schakelaar, schakelt de aftakas automatisch uit wanneer de driepuntshefinrichting omhoog wordt gebracht en schakelt hem weer in wanneer ze wordt neergelaten. Dit verhoogt niet alleen het bestuurderscomfort en beperkt de vermoeiing van de bestuurder, maar het versnelt ook de werkzaamheden in toepassingen waarin de achterhefinrichting regelmatig omhoog en omlaag moet worden gebracht, en leidt tot een hogere productiviteit.

De nieuwe 3-cilindermotor met turbocompressor en common-rail directe brandstofinspuiting levert krachtige prestaties, met een uitstekende koppelreserve, waarmee het Boomer 55-topmodel 188

page2image2169426800 page2image2169427104

page3image2170166336 page3image2170182400

Nm bij 1600 tpm haalt. De grotere radiator en koelventilator maken de motor nog efficiënter. Het nabehandelingssysteem heeft een nieuwe CRT (Continuously Regenerating Trap) met een dieseloxidatiekatalysator en dieseldeeltjesfilter. Samen zorgen de motor en het nabehandelingssysteem ervoor dat met een uitzonderlijke brandstofefficiëntie wordt voldaan aan Stage V.

Met de nieuwe Boomer-serie wordt een reeks kenmerken geïntroduceerd die de brandstofefficiëntie verbeteren, zoals de beschikbaarheid van de 540E-aftakasinstelling in de Klasse 3-modellen, waardoor het aftakastoerental het doeltoerental nooit met meer dan 10% zal overschrijden, zodat het verbruik laag blijft.

De grote veelzijdigheid van de Boomer in alle toepassingen wordt ondersteund door de uitgebreide bandenkeuze, inclusief landbouw-, industriële en brede gazonbanden

Ook interessant voor jou