New Holland vernieuwt toonaangevend specialistisch tractoraanbod met upgrades voor T4 F/N/V- en TK4-series

17 november 2022

New Holland Agriculture consolideert verder haar onbetwiste leiderschap in het segment van de specialistische tractor met de introductie van de revolutionaire VisionViewTM-cabine op de T4 F/N/V-serie en nieuwe, krachtigere motor en compacte motorkap op de TK4-serie. Oscar Baroncelli, New Holland Agriculture Tractors Product Management Leader Global, zei: “New Holland neemt al zeven decennia lang het […]

New Holland Agriculture consolideert verder haar onbetwiste leiderschap in het segment van de specialistische tractor met de introductie van de revolutionaire VisionViewTM-cabine op de T4 F/N/V-serie en nieuwe, krachtigere motor en compacte motorkap op de TK4-serie.

Oscar Baroncelli, New Holland Agriculture Tractors Product Management Leader Global, zei: “New Holland neemt al zeven decennia lang het voortouw in het segment van de specialistische tractor, en heeft daarmee haar positie als onbetwiste leider dik verdiend, doordat we onze producten constant innoveren en herzien. In de loop der jaren hebben we ons unieke brede aanbod ontwikkeld om te voorzien in de meest gespecialiseerde vereisten van onze klanten en te anticiperen op hun steeds veranderende behoeften. De T4 F/N/V VisionViewTM-cabine en T4K leggen de lat wederom hoger door de producten volledig opnieuw te ontwerpen rondom de behoeften van onze klanten.”

T4 F/N/V VisionViewTM-cabine: de beste in comfort, zicht en veiligheid

De revolutionaire VisionViewTM-cab introduceert het comfort van een  conventionele tractor in de smalle T4 F/N/V-serie, met een ruime omgeving en vlakke vloer voor grote en kleine bestuurders. Het exclusieve ontwerp van de voorruit, in combinatie met de laagste en meest compacte motorkap op de markt die het hele nabehandelingssysteem afdekt en beschermt, biedt een unieke stijl en het beste zicht in zijn klasse. De eendelige voorruit en het ontwerp met vier stijlen verbeteren het zicht naar de zijkant en de achterkant nog verder, en bieden toch een modern en intuïtief interieur in een krappe ruimte. 

De VisionViewTM-cabine is ook de stilste in het segment, met een geluidsniveau van slechts 71 dB(A), voor nog meer bestuurderscomfort en veiligheid, en is verkrijgbaar met alle voordelen van de exclusieve Blue CabTM4 met een dubbel filtersysteem van categorie 2 en 4. De infotainment en mens-machine-interface zijn herzien naar het voorbeeld van de grotere broers T7/T8 met het digitale InfoViewTM-instrumentenpaneel om alle bedieningen en instellingen van de machine te regelen.

De T4 F/N/V levert krachtige prestaties met emissies die 40 keer lager zijn dan die van zijn voorganger. De F5C FPT-motor behaalt een hoog koppel van 518 Nm, bij een toerental van slechts 1300 tpm, evenals een koppelreserve tot 40%. Afgezien van vermogen bieden deze functies onze klanten de meest flexibele oplossing voor al hun toepassingen en behoeften. Hydraulische circuits zijn naar aanleiding van de klantbehoeften herontworpen en leveren met slechts één pomp max. 80 l/min voor de hefinrichting en het hydraulische systeem.

De tractoren van de nieuwe T4-serie zijn de perfecte machines voor loonbedrijven en kleine tot grote boom- en wijngaarden met waardevolle gewassen die hoge prestaties, comfort en betrouwbaarheid zoeken. Dankzij de VisionViewTM-cabine en alle andere technische kenmerken is onze tractor Finalist in TOTY 2023 in de categorie Best Specialized.

TK4-serie: herzien om meer vermogen te bieden en te voldoen aan Fase V

De rupstractoren van de TK4-serie zijn herzien met een nieuwe stijl die aansluit op de nieuwste specialty tractoren. De rupstrekkers van New Holland hebben een lange geschiedenis achter zich, die teruggaat tot 1932, en ze spelen een belangrijke rol in de nalatenschap van de onderneming: deze nieuwe toevoeging bevestigt de bereidheid van de onderneming om in deze sector te blijven investeren, en haar onbetwiste leiderschap te consolideren.

De  tractoren zijn herzien met nieuwe, krachtigere Fase V-motoren met een maximaal vermogen van 85 tot 109 pk en een nabehandelingssysteem met EGR, DOC en SCRoF, terwijl de smalle modellen zijn uitgerust met een Fase V-motor met een vermogen van 75 pk en een nabehandelingssysteem met EGR, DOC en DPF, dat geen AdBlue vereist. Het compacte ontwerp van het nabehandelingssysteem past op alle modellen onder de motorkap, voor uitstekend zicht en wendbaarheid.

De nieuwe specificaties worden aan een voertuig toegevoegd dat altijd exclusieve elementen heeft gehad, en zorgen er nog steeds voor dat het de bestverkochte rupstrekker is. Een aantal van deze exclusieve elementen zijn bijvoorbeeld een in de fabriek gemonteerde cabine voor rupstrekkers (in 2009 geïntroduceerd) of het SmartTrax™-systeem met rubber rupsbanden die in minder dan een uur kunnen worden verwisseld voor stalen rupsbanden, waardoor de tractor voor transport niet op een aanhangwagen hoeft te worden gezet, en wat leidt tot minder trillingen en meer comfort. Of, nogmaals, Steering-O-Matic™ Plus: stuur- en koppelingssysteem Eén bediening om te sturen, remmen, stoppen en opnieuw te starten, zonder koppelingspedaal. Tot slot het Lift-O-Matic™ Plus-systeem: een onderscheiden mechanisch-hydraulisch regelsysteem dat kan worden gebruikt om de achterhef tijdens het keren op de wendakker omhoog of omlaag te brengen, terwijl de positie- en trekkrachtinstellingen behouden blijven. Als u de hendel indrukt/uittrekt, zal het werktuig onmiddellijk stoppen op de huidige hoogte. Wanneer u deze handige hendel zachtjes indrukt of uittrekt, kunt u kleine aanpassingen aanbrengen.

Tot slot is de nieuwe TK herzien om te voldoen aan alle nieuwste veiligheidsvoorschriften en ervoor te zorgen dat onze klanten altijd beschermd blijven en onder veilige omstandigheden werken.

Sean Lennon, Vice President of Sales van New Holland, zei: “Met dit nieuwe product versterken we ons assortiment en bevestigen we ons historisch en absoluut leiderschap op het gebied van speciale tractoren.

We hebben deze tractor grondig herontworpen naar aanleiding van de verzoeken die we van onze klanten kregen. We wilden het onmogelijke mogelijk maken en al hun verwachtingen overtreffen, te beginnen met comfort.”

Ook interessant voor jou