Neomach

19 december 2022

Neomach Nova X30 Omdat het merk nog nagelnieuw is, refereren de oprichters van Neomach, Stefano en Michele Belia, naar de veertig jaar ervaring die ze hebben in de constructie en het gebruik van landbouw-, grondverzet- en wegenbouwmachines. Ze halen aan dat ze hierdoor met een ruimere blik naar machines kunnen kijken en dus een machine […]

Neomach Nova X30

Omdat het merk nog nagelnieuw is, refereren de oprichters van Neomach, Stefano en Michele Belia, naar de veertig jaar ervaring die ze hebben in de constructie en het gebruik van landbouw-, grondverzet- en wegenbouwmachines. Ze halen aan dat ze hierdoor met een ruimere blik naar machines kunnen kijken en dus een machine kunnen construeren die haar weerga niet kent en losstaat van ‘gekende’ ontwerpen. Met die kennis en ervaring zijn ze er met hun team in geslaagd om een machine neer te zetten die er op alle vlakken mag zijn: kracht, mogelijkheden, design … Alles zit met Italiaanse flair in deze machine verweven.

Opbouw

Neomach gebruikt een 26pk-motor van Kubota. De Nova X30 is hydraulisch aangedreven op de 4 wielen door middel van 1 hydraulische pomp met 4 wielmotoren. De aandrijving is standaard voorzien van een differentieelblokkering en anti-cavitatieklep.

Het hefgedeelte bestaat uit een centrale telescopische giek met lage last met een maximale hefhoogte van 2,86 meter en parallelgeleiding die het aangekoppelde werkstuk of de bak op iedere hoogte onder dezelfde hoek houdt.

Het standaard hydraulisch systeem met continustroomsysteem levert 43 l/min bij 200 bar. De hef wordt aangestuurd met een proportionele joystick met de mogelijkheid om het hydraulische debiet in te stellen en te onthouden.

Bestuurdersplatform

De machine heeft een onafhankelijk rijplatform dat door middel van silent blocks is opgehangen. Op de armleuning zit de ergonomische joystick gekoppeld aan de stoel. Alle bedieningselementen staan logisch geplaatst en binnen handbereik. De stuurkolom is verstelbaar en aan de rechterkant zit het digitaal display met sensoren voor alle functies, inclusief kantelbeveiliging. Standaard is de Neomach uitgerust met wielen van de maat 23×10.50-12 8PR met landbouwprofiel, 2. ledwerklampen vooraan en 1 achteraan. Contragewichten achteraan zitten standaard geïntegreerd.

Toebehoren

De hydraulische toebehoren op de machine kunnen worden gekoppeld via een multiconnector met 1 dubbelwerkend ventiel en bypass. Er is een 17-polig elektrisch stopcontact voor de bediening van 1 elektrische actuator plus 1 continue elektrische bediening. Aanvullend is er de mogelijkheid voor een hydraulisch systeem met 1 of met 2 extra dubbelwerkende circuits op de arm.

Stabiliteit

We hadden een schepbak en een palettenvork ter beschikking, maar waren vooral benieuwd naar de stabiliteit van de Neomach. Met een IBC-container met iets meer dan 500 kg vloeistof erin kon de 1.600 kg wegende machine vlot overweg en behield zij zelfs bij sterk afdraaien haar stabiliteit.

Afmetingen en technische data

Motor: Kubota 26 pk

Hydrauliek: 43 liter/minuut

Kiplast: 1.240 kg

Hefhoogte: 2,86 meter

H x B x L in m: 1,95 x 0,98 x 2,53

Gewicht: 1.600 kg

Ook interessant voor jou