Mulchreiniger, all-terrain wielen en speciale randenmodus

19 februari 2021

Dit jaar wordt de Robomow-productfamilie uitgebreid met twee nieuwe modellen die onderling sterk van elkaar verschillen. De Robomow RT-productlijn (met de RT300 en de RT700 modellen) en de Robomow RK (met de RK1000 en RK2000 modellen) worden geïntroduceerd. Alle modellen zijn voorzien van een gepatenteerde mulchreiniger, met ingebouwde zelfreiniger. De high-end RK-modellen maaien zelfs de […]

Dit jaar wordt de Robomow-productfamilie uitgebreid met twee nieuwe modellen die onderling sterk van elkaar verschillen. De Robomow RT-productlijn (met de RT300 en de RT700 modellen) en de Robomow RK (met de RK1000 en RK2000 modellen) worden geïntroduceerd.

Alle modellen zijn voorzien van een gepatenteerde mulchreiniger, met ingebouwde zelfreiniger. De high-end RK-modellen maaien zelfs de randen van het gazon tot op de centimeter nauwkeurig doordat de modellen automatisch over de wielbasis heen kunnen maaien.

Robomow RT: een eenvoudige start voor beginners

De RT-serie maakt het leven eenvoudiger omdat deze modellen zowel bij de eerste installatie als tijdens het onderhoud bijzonder eenvoudig te bedienen zijn. Dankzij de gepatenteerde mulchreiniger reinigt de maaier zichzelf.

Het zwevende maaidek biedt een indrukwekkende afwerking. Het past zich aan oneffenheden in de grond aan en garandeert een prachtig gelijkmatig gazon. Dankzij de maaibreedte van 18 cm is de RT perfect voor middelgrote tuinen met gazons tot max. 700 vierkante meter. Alle RT-modellen kunnen moeiteloos hellingen tot max. 30% aan met hoog gras.

De RT maait tot 60 mm hoogte in één handeling. De maaihoogte kan individueel in vier stappen worden ingesteld tussen 15 en 60 mm. Hij wordt via een smartphone-app geprogrammeerd. U kunt de RT ook via een intuïtieve gebruikersinterface buiten de geprogrammeerde bewerkingen om laten maaien. Er kunnen maximaal drie maaigebieden worden gedefinieerd.

De RT komt niet vast te zitten, zodat hij, nadat hij is geprogrammeerd, volledig autonoom zijn werk kan doen. Dit wordt gegarandeerd door de all-terrain wielen, met hun indrukwekkende robuuste bandenprofiel, die bovendien een veilige grip en een optimale wendbaarheid garanderen. Een nieuwe speciale plaatsing van de nokken minimaliseert het contactvlak op de grasmat, waardoor de wortels worden beschermd en er geen sporen achterblijven. U kunt versleten onderdelen eenvoudig zelf vervangen op de Robomow RT-modellen.

Robomow RK: de professionele maaier om eenvoudig veeleisende terreinen te maaien 

Als u een perfecte afwerking, extra slimme functies en sterke prestaties wenst, zijn de Robomow RK-modellen de perfecte keuze. Ze hebben alle kenmerken van de RT-serie en bevatten bovendien veel handige extra’s die veel tijd besparen. Zo behoort “het bijwerken van randen” tot het verleden bij de RK-modellen. De innovatieve randenmodus zorgt er namelijk voor dat de RK-modellen automatisch over de wielbasis heen maaien en daardoor als bij toverslag een onberispelijke afwerking achterlaten.

Een maaibreedte van 21 cm, een maaihoogte tot 10 cm en een maximale capaciteit van 120 minuten onderstrepen de kenmerkende prestaties en betrouwbaarheid van de RK-modellen, die zijn ontworpen voor gazons tot 2.000 vierkante meter. En de RK is, met een constant strak maaipatroon bij een hellingshoek tot 45%, ook indrukwekkend op hellingen. De RK-modellen zijn uitgerust met borstelloze DC-motoren en zijn bovendien bijzonder stil (minder dan 60 dB), waardoor het mogelijk is om 24 uur per dag te maaien.

Het 4,3’’ LED LCD-aanraakscherm ziet er niet alleen indrukwekkend uit, maar is ook multifunctioneel, aangezien alle instellingen van de RK-modellen direct vanaf het apparaat kunnen worden ingesteld. Dankzij de 360 graden sensortechnologie zorgt de RK ervoor dat alle obstakels in de buurt van de robotmaaier vermeden worden Een echte professional.

Beschikbaarheid en prijs

De nieuwe Robomow RT- en RK-modellen zijn beschikbaar in het voorjaar van 2021. De modellen uit de RT-serie zijn verkrijgbaar vanaf €799. De modellen uit de RK-serie hebben een adviesprijs vanaf €1.299.  De robotmaaiers zijn eenvoudig te bedienen met het display op de maaier, vanaf de app of met Alexa.

Ook interessant voor jou