Meer precisie voor betere prestaties

31 augustus 2023

Ideale combinatie van de nieuwe professionele 3/8″ PS3 Pro zaagketting met het STIHL zaagblad Light 04. Om snel en precies te kunnen zagen met een kettingzaag biedt STIHL een nieuwe set aan, bestaande uit een zaagketting en een zaagblad.De ketting PS3 Pro 3/8″ met schakels van 1,1 mm en het zaagblad Light 04 met een […]

Ideale combinatie van de nieuwe professionele 3/8″ PS3 Pro zaagketting met het STIHL zaagblad Light 04.

Om snel en precies te kunnen zagen met een kettingzaag biedt STIHL een nieuwe set aan, bestaande uit een zaagketting en een zaagblad.De ketting PS3 Pro 3/8″ met schakels van 1,1 mm en het zaagblad Light 04 met een groefbreedte van 1,1 mm vormen de ideale combinatie voor kettingzagen met een vermogen tussen 1,6 kW en 2,0 kW. De smalle zaagtanden en het slanke zaagblad bieden bosbouwers, aannemers van parken en tuinen maar ook veeleisende privégebruikers tot 20 procent meer zaagkracht dan conventionele 3/8″ kettingen met een breedte van 1,3 mm.De nieuwe ketting gaat moeiteloos het hout in, zelfs als er meer druk wordt uitgeoefend, en komt nooit vast te zitten. Het resultaat? Een zuivere, precieze zaagsnede in een recordtijd. Bovendien biedt de ketting bij accumodellen tot 10% meer autonomie per lading.
Dit nieuwe duo is echter niet alleen efficiënter, het is ook veel gemakkelijker te hanteren. Het Light 04 zaagblad, met een groefbreedte van 1,1 mm, is speciaal ontworpen voor deze ketting en is slank, licht en mooi uitgebalanceerd: eigenschappen die het gemakkelijker te hanteren en wendbaarder maken. Zelfs wanneer het werk veeleisender wordt, blijft de 3/8″ PS3 Pro, met haar grote, diep ingebedde aandrijfschakels, stevig op haar plaats. Daardoor hoef je de ketting minder vaak te vervangen.Bij het steken zaagt het zaagblad snel en soepel, waardoor het risico op terugslag vermindert. De nieuwe ketting slijp je met de gebruikelijke vijlset voor alle STIHL P 3/8″ kettingzagen. Het zaagblad Light 04 heeft een neustandwiel met vier klinknagels voor meer stabiliteit en een langere levensduur.

Ook interessant voor jou