McConnel heeft zijn assortiment op afstand bestuurbare maaimachines uitgebreid met de introductie van de nieuwe ROBOCUT2 RC40.

2 maart 2021

De nieuwe ROBOCUT met 40 pk uit het middensegment overbrugt de kloof tussen de kleinste 28 pk sterke McConnel RC28 en de grotere Robocut machines van 56 pk en 75 pk voor zwaar gebruik. De ROBOCUT2 RC40 is speciaal ontworpen voor het aanpakken van ruig terrein en heeft een laag zwaartepunt en duurzame rupsbanden in […]

De nieuwe ROBOCUT met 40 pk uit het middensegment overbrugt de kloof tussen de kleinste 28 pk sterke McConnel RC28 en de grotere Robocut machines van 56 pk en 75 pk voor zwaar gebruik.

De ROBOCUT2 RC40 is speciaal ontworpen voor het aanpakken van ruig terrein en heeft een laag zwaartepunt en duurzame rupsbanden in diverse samenstellingen. Dit maakt dat het een uitstekende maaimachine voor elk terrein is, die hellingen tot 55 graden kan aan en tegelijkertijd de veiligheid van de machinist verhoogt door hem/haar uit het de gevarenzone te nemen.

Het vermogen wordt geleverd door een driecilinder Yanmar-dieselmotor van 40 pk die gebruik maakt van een DPF-filtersysteem om ervoor te zorgen dat hij voldoet aan de nieuwste Stage V-emissievoorschriften voldoet, zónder dat Adblue nodig is.

De hydrostatische aandrijving heeft twee snelheden: tot 4 km/u in de eerste versnelling en tot 7 km/u in bereik 2. Track-opties omvatten; standaard-rubber, super-rubber tractorprofiel en met stijijzers en spikes, waardoor de ROBOCUT2 RC40 kan werken op hellingen tot 55 graden in elke richting.

Dubbele rolbeugels en volledig omsloten, volledig metalen carrosseriepanelen voorkomen niet alleen het binnendringen van stof en vuil, maar bieden ook uitstekende bescherming en duurzaamheid bij het werken onder zware omstandigheden.

De Hetronic afstandsbediening met een werkbereik van 150 meter biedt een intuïtieve en gemakkelijk te beheersen besturing van de RC40. Twee grote joysticks zorgen voor controle over de beweging, het sturen en het werktuig, terwijl belangrijke functies zoals rijrichting, rotorsnelheid, rijsnelheid, zelfreiniging van de radiator en noodstop allemaal met één druk op de knop toegankelijk zijn.

De nieuwe RC40 is compatibel met een uitgebreid assortiment aanbouw werktuigen, zoals stobbenfrezen, sleuvengravers, kipbakken en sneeuwblazers transformeren de RC40 in een veelzijdig op afstand bediende werktuigendrager die veiligheid, productiviteit en efficiëntie verhoogt in een breed scala aan toepassingen.

ROBOCUT2 RC40 is in volledige productie en beschikbaar via het uitgebreide distributienetwerk van Dabekausen in de Benelux en Duitsland.

Meer informatie:

Dabekausen

Jeroen Huijsmans

Tel: +31-475-487021

Mail: jhuijsmans@dabekausen.com

Web: www.dabekausen.com

Ook interessant voor jou