Manitou Benelux viert zijn 30ste verjaardag

25 mei 2022

Perwez, 24 mei 2022: Manitou Group, wereldwijde referentie voor intern transport, het heffen van personen en grondverzet viert het 30-jarig jubileum van zijn Manitou Benelux-dochteronderneming in Perwez, België. Als derde dochteronderneming van de in 1991 opgerichte groep, na het Verenigd Koninkrijk en Italië, stelt de Groep al zijn technische en commerciële expertise ter beschikking van […]

Perwez, 24 mei 2022: Manitou Group, wereldwijde referentie voor intern transport, het heffen van personen en grondverzet viert het 30-jarig jubileum van zijn Manitou Benelux-dochteronderneming in Perwez, België. Als derde dochteronderneming van de in 1991 opgerichte groep, na het Verenigd Koninkrijk en Italië, stelt de Groep al zijn technische en commerciële expertise ter beschikking van alle Manitou en Gehl-dealers in België, Nederland en Luxemburg.

Een diversificatiestrategie

In 1991 vestigde de Manitou Group zich in de Benelux onder de naam Mantrec (een samentrekking van Manitou en de plaatselijke distributeur Treco) in de stad Namen. In 1996 verwierf Manitou Group de aandelen van Treco en veranderde de naam naar Manitou Benelux. Daarna volgde een sterke ontwikkeling met de distributie van hoogwerkers en roterende verreikers. In 2002 is het bedrijf verhuisd naar Perwez (België) om het hele bestreken gebied beter te kunnen bedienen.

Een lokaal netwerk

Manitou Benelux boekte tussen 2010 en 2021 een sterke omzetgroei dankzij de expertise van het netwerk van meer dan 20 dealers, en een vraag die vooral gestimuleerd wordt door de aanwezigheid van verhuurbedrijven en grote historische klanten in deze geografische zone. “Wij distribueren al 30 jaar kwaliteitsoplossingen voor de bouw-, landbouw- en industriële markten. Ons dealernetwerk is sterk met echte experts die precies inspelen op de behoeften van de klant met een serviceaanbod dat aan elke gebruiker is aangepast. Ik wil alle teams bedanken voor de kwaliteit van hun werk en onze klanten voor hun loyaliteit in de loop der jaren”, aldus Stefaan Forret, Managing Director van Manitou Benelux.

Een sterke MVO-aanpak

Manitou Benelux zet zich volledig in voor de MVO-aanpak van de Manitou Group met een aantal initiatieven, zoals de installatie van fotovoltaïsche panelen in 2016 en de toename van het aandeel elektrische voertuigen in zijn vloot. Manitou Benelux heeft onlangs een aanplanting van bijna 400 m hagen aangelegd, waardoor jaarlijks 29 ton CO2-uitstoot kan worden geneutraliseerd.

Kerncijfers Manitou Benelux:

  • 1996: Oprichting van het bedrijf
  •  2002: Vestiging in Perwez (België)
  •  2010: Distributie van Compact Equipment Gehl-producten
  • 2012: Verdeling van de nieuwe reeksen industriële verreikers
  • 2016: 20.000e verkochte machine
  • 2021: Omzet 131 miljoen euro
  • 2022: 24 werknemers

Ook interessant voor jou