Machine IQ-systeem van Bobcat localiseert gestolen machine

16 maart 2021

Huurland is Bobcat verdeler Vangaever uit Waregem zeer dankbaar voor hun oplettendheid. Sales assistente Nancy Desmet bekeek vrijdagmiddag het Machine IQ online portal van Bobcat en zag tot haar verbazing dat één van machines van Huurland zich in Polen bevond. Navraag bij Huurland leerde inderdaad dat dat niet normaal was en dat de betreffende Bobcat […]

Huurland is Bobcat verdeler Vangaever uit Waregem zeer dankbaar voor hun oplettendheid. Sales assistente Nancy Desmet bekeek vrijdagmiddag het Machine IQ online portal van Bobcat en zag tot haar verbazing dat één van machines van Huurland zich in Polen bevond. Navraag bij Huurland leerde inderdaad dat dat niet normaal was en dat de betreffende Bobcat T450 rupslader waarschijnlijk verdwenen was. Via het intelligente Bobcat IQ systeem kon precies het adres worden weergegeven waar de machine zich bevond.
“Toch wou de politie in België hier niets aan doen,” zegt Pascal Ameloot, CEO van Huurland. “Nadat wij de informatie via Vangaever hebben doorgekregen, hebben we gelijk de politie gebeld om aangifte te doen. Echter toen bleek dat daar weinig animo was om deze zaak op te lossen, ben ik samen met een Poolse collega, die via-via ook al contacten had met de Poolse autoriteiten, naar Polen gereden. De politie was al helemaal op de hoogte toen we aankwamen. Vangaever gaf de huidige locatie van de machine door zodat we samen met de politie de machine hebben kunnen recupereren. Dankzij de oplettendheid van onze dealer Vangaever hebben wij binnen no-time onze verloren machine teruggekregen.”
Bobcat Machine IQ
Vanuit de behoefte van fleetowners om inzicht te hebben in het functioneren van hun vloot, heeft Bobcat het Machine IQ wireless communication systeem ontwikkeld. Via een online portal krijg je 24/7 informatie over waar de apparatuur is, of deze nog efficiënt werkt en of er onderhoud nodig is. Via het systeem is ook heel precies te achterhalen waar een bepaalde machine zich bevindt en biedt daardoor ook een uitstekende bescherming tegen oneigenlijk gebruik.
“Het machine IQ-systeem van Bobcat is echt een game-changer,” zegt Bruno Vangaever, zaakvoerder van de Bobcat verdeler. “Niet enkel geeft het systeem informatie over waar de verschillende machines zich bevinden, het verstrekt ook informatie over het gebruik en geeft aan wanneer onderhoud moet worden uitgevoerd. Hierdoor is het onderhoud op voorhand te plannen waardoor het gebruik van de machine wordt geoptimaliseerd en onverwachte reparaties worden voorkomen.”
Bezoek voor meer informatie over Bobcat IQ de website: www.bobcat.com/owners/machine-iq

Ook interessant voor jou