Machine IQ, het nieuwe telematicasysteem van Bobcat voor gebruikers

13 april 2023

Bobcat introduceert het nieuwe telematicasysteem Machine IQ, dat klanten vanaf al hun apparaten toegang biedt tot informatie over de machines. Klanten kunnen zo op hun smartphone, notebook of PC de status van hun machines monitoren en op afstand op basis van de data het onderhoud optimaliseren om zo veilig en productief te kunnen blijven werken. […]

Bobcat introduceert het nieuwe telematicasysteem Machine IQ, dat klanten vanaf al hun apparaten toegang biedt tot informatie over de machines. Klanten kunnen zo op hun smartphone, notebook of PC de status van hun machines monitoren en op afstand op basis van de data het onderhoud optimaliseren om zo veilig en productief te kunnen blijven werken. Dankzij deze eenvoudige maar krachtige tool halen de Bobcat-klanten meer uit hun machines en hun investering.

De nieuwe versie van Machine IQ werd op 20 maart 2023 als internettoepassing en mobiele app door Bobcat gelanceerd onder de naam Customer Machine IQ Beta. Ze bieden klanten van Bobcat toegang tot de nieuwe technologie en openen de poort naar de nieuwe digitale wereld van Bobcat. De nieuwe versie van Machine IQ is beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans en Nederlands. Alle klanten in Europa en Israël hebben tot eind juni 2023 gratis toegang tot alle premium functionaliteit van Machine IQ, om kennis te maken met de applicatie.

De voordelen van Customer Machine IQ:

  • gepland en niet-gepland onderhoud: geeft kritieke meldingen om (preventief) onderhoud te plannen en zo de uptime van machines te maximaliseren.
  • beveiliging van machines: voorkomt diefstal en misbruik van machine met mogelijkheden voor geofencing, verplaatsingsdetectie en spertijden.
  • rapporten en analyses: analyseert de gebruiksrapporten om de prestaties te optimaliseren.

Registreren voor Customer Machine IQ

Bobcat-klanten kunnen op verschillende manieren aan de slag gaan met Machine IQ. Ze kunnen zich op de website my.bobcat.com registreren, een account aanmaken en inloggen. Ook kunnen ze de mobiele app Machine IQ downloaden vanuit Google Play of de Apple App Store. Hier vinden ze ook QR-codes die ze kunnen scannen met de camera op hun mobiele apparaat om zich te registreren voor Machine IQ.

De voordelen van Machine IQ:

  • alle data binnen handbereik: 24/7 directe toegang tot alle kritieke machine-informatie vanaf een smartphone of computer, met gps-locatie en historie, brandstofpeil, gewerkte uren, storingscodes en nog veel meer.
  • gebruik en efficiëntie van machines optimaliseren: met Machine IQ kan de klant (onderhouds)taken plannen om de bedrijfstijd te optimaliseren, stilstand tot een minimum te beperken en het brandstofverbruik te monitoren.
  • betere beveiliging en meer gemoedsrust: klanten kunnen machines beveiligen door geofencing, verplaatsingsalarmen en spertijden in te stellen. Met de meldingen die ze zelf kunnen aanpassen, worden zij dan als eerste geïnformeerd bij eventuele problemen.
  • eenvoudige planning van onderhoud: Machine IQ maakt het mogelijk tijd en geld te besparen door het onderhoud efficiënt in te plannen. Met dit systeem kunnen klanten de geplande stilstandstijd benutten en zo het beheer van de machines op de projectlocaties soepeler laten verlopen.

Machine IQ kan gemakkelijk worden geïnstalleerd op bestaande Bobcat-machines. Klanten kunnen hun plaatselijke dealers vragen om informatie over compatibiliteit. Ook kunnen Bobcat-dealers aan klanten uitleggen wat Machine IQ kan doen om hun bedrijfsvoering te verbeteren en hoe ze hun Bobcat-machines aan hun account kunnen koppelen.

Ook interessant voor jou