Maak kennis met Husqvarna Power Ascender: een revolutie in de manier van werken voor boomverzorgers

26 oktober 2023

Husqvarna, wereldwijd marktleider in machines voor tuin- en bosonderhoud, onthult met trots zijn nieuwste baanbrekende product voor professionele boomverzorgers: de Husqvarna Power Ascender. Deze revolutionaire acculift transformeert de manier waarop boomverzorgers in boomtoppen werken. Het nieuwe product kwam er dankzij een strategische samenwerking met Skylotec, een pionier in innovatieve klimoplossingen voor professionals. De Husqvarna Power […]

Husqvarna, wereldwijd marktleider in machines voor tuin- en bosonderhoud, onthult met trots zijn nieuwste baanbrekende product voor professionele boomverzorgers: de Husqvarna Power Ascender. Deze revolutionaire acculift transformeert de manier waarop boomverzorgers in boomtoppen werken. Het nieuwe product kwam er dankzij een strategische samenwerking met Skylotec, een pionier in innovatieve klimoplossingen voor professionals.

De Husqvarna Power Ascender is ontworpen met precisie en efficiëntie in het achterhoofd en stelt professionals in staat om moeiteloos in boomtoppen te klimmen, het werkproces te stroomlijnen en snel aan de slag te gaan. Dankzij zijn unieke compacte formaat en capaciteit kunnen boomverzorgers snel en gemakkelijk hun werkgebied bereiken.

“We stellen met trots de Husqvarna Power Ascender voor, een baanbrekende lift die een revolutie teweeg zal brengen in de manier waarop boomverzorgers hun werk benaderen, tegen een aantrekkelijke prijs. Het innovatieve ontwerp en de naadloze bediening zullen het werk in boomtoppen aanzienlijk efficiënter maken”, aldus Johan Hallendorff, Director Product Management Chainsaws bij Husqvarna.

De nieuwe acculift maakt gebruik van het krachtige en beproefde BLi-X accusysteem van Husqvarna, wat betekent dat u dezelfde Husqvarna-accu’s kunt gebruiken als voor uw bestaande Husqvarna-producten. Dat vergemakkelijkt het werk voor boomverzorgers, zodat ze zich op hun taken kunnen concentreren zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de stroomvoorziening.

Husqvarna zet zich in om de sector van de boomverzorging vooruit te helpen door middel van geavanceerde technologie, en de Husqvarna Power Ascender is daarvan een mooi bewijs.

“De samenwerking met Husqvarna is een mijlpaal in onze gezamenlijke ambitie om het werk nog te vergemakkelijken voor boomverzorgers over de hele wereld”, aldus Dr. Kai Rinklake, CEO van Skylotec.

Hoe gaat u ermee aan de slag?
Bevestig de Husqvarna Power Ascender
gewoon overal aan het touw en klim veel sneller en gemakkelijker naar boven. Met de meegeleverde afstandsbediening  heeft de gebruiker toegang tot nog meer functies van de Power Ascender. Stuur gereedschap en uitrusting naar de klimmer, breng het naar beneden voor gebruik in de volgende boom of stel geavanceerde functies in voor complexe klimoperaties.

Belangrijkste kenmerken van de Husqvarna Power Ascender (Commerciële naam: Skylotec Actsafe ICX):

 • BLi-X accusysteem
  Gebruik hetzelfde Husqvarna-accusysteem als voor uw bestaande Husqvarna-apparatuur.
   
 • Overal te bevestigen
 • Aan een willekeurig deel van het klimtouw. 
 • Intuïtieve bediening
  Eenvoudige en ergonomische bediening. Gebruik het duimwiel om omhoog of omlaag te gaan naar de gewenste hoogte.
   
 •  Gemotoriseerde afdaling

Voor een nauwkeurige positionering en soepele afdaling.

 • Afstandsbediening
  Vlotter werkproces waarbij het grondpersoneel gereedschap naar boven en naar beneden kan sturen. 
 •  Weerbestendig (IP55)
 • Robuuste constructie die bestand is tegen de zwaarste omstandigheden. 
 • 400 meter
  Capaciteit van 400 meter met de BLi 300-accu.
   
 • Snelheid: 24 meter per minuut
  Aan deze snelheid bereikt u snel de boomtop.
 • Belasting 185 kg
  Voldoende om zowel de boomverzorger als zijn gereedschap omhoog te hijsen.
   
 • Nooddaalknop
   In het geval van een lege batterij of een storing brengt de nooddaalknop u snel naar beneden. 
 • Lichtgewicht en compact
  Met 7,4 kg en zijn compacte formaat is de Ascender gemakkelijk te vervoeren en te hanteren tijdens het werk. 

Ook interessant voor jou