MAAK KENNIS MET DE C50R-5A VAN YANMAR

18 november 2020

Yanmar stelt met veel trots hun nieuwe rupsdumper voor: de C50R-5A, een verbeterde versie van de reeds bestaande gelijknamige dumper. De belangrijkste evolutie van deze verbeterde versie is de nieuwe Yanmar motor. Deze generatie motoren koppelt uitzonderlijke prestaties aan een lagere uitstoot dankzij de verbeterde verbrandings- en injectiesystemen én dieselpartikelfilter (DPF). Hierdoor wordt de uitstoot van […]

Yanmar stelt met veel trots hun nieuwe rupsdumper voor: de C50R-5A, een verbeterde versie van de reeds bestaande gelijknamige dumper.

De belangrijkste evolutie van deze verbeterde versie is de nieuwe Yanmar motor. Deze generatie motoren koppelt uitzonderlijke prestaties aan een lagere uitstoot dankzij de verbeterde verbrandings- en injectiesystemen én dieselpartikelfilter (DPF). Hierdoor wordt de uitstoot van vervuilende deeltjes tot 90% gereduceerd en voldoet de machine aan de nieuwe Stage V-normen. Rekening houdend met de behoeften van de klant, zijn er ook enkele nieuwe functies toegevoegd zoals de verbeterde LCD monitor en LED verlichting voor extra veiligheid en zichtbaarheid.

WAT MAAKT DE C50R-5A ZO VEELZIJDIG?

De C50R-5A is een zeer compacte, veelzijdige dumper voor zijn klasse met een totale breedte van 2,2 meter en 3800 kg laadvermogen. De totale lengte van 4,54 meter maakt het gemakkelijk voor de bestuurder om vrij te bewegen op elke werf. De bestuurdersstoel en rijhendels kunnen 180 graden draaien waardoor de bestuurder steeds in de rijrichting zit. Dit zorgt voor een verbeterde zichtbaarheid en een verhoogde productiviteit.

Draaibare stoel en hendels

SmartAssist-Remote is een GPS systeem van Yanmar die standaard in de C50R-5A ingebouwd zit. Er wordt steeds realtime informatie op afstand verstrekt zoals het motortoerental, het brandstofverbruik en de werkuren. Met dit systeem kunt u de machinestatus altijd en overal controleren. Indien er zich een afwijking voordoet wordt u hiervan meteen op de hoogte gesteld. Dit zorgt voor een slim beheer van het onderhoud van de machine en vermijdt stilstand. De gegevens worden om de 30 seconden automatisch bijgewerkt om diefstal te voorkomen.

Om de stabiliteit en prestaties van deze machine op alle terreinen verder te verbeteren, wordt het totale gewicht van de dumper gelijkmatig verdeeld over 32 onderrollen. Dit zorgt voor een lage bodemdruk en verlengde levensduur van het onderstel. De rupsbanden worden bovendien automatisch opgespannen. De looprollen van de rupsbanden zijn gemonteerd op vrij bewegende onderrollen. Hierdoor worden schokken van obstakels heel wat beter geabsorbeerd. Dit maakt de C50R-5A inzetbaar voor werken op een ruwe ondergrond terwijl het comfort van de bestuurder nog steeds gegarandeerd kan worden.

VERKRIJGBAAR IN TWEE VERSCHILLENDE VERSIES

De eerste versie is het type wagen met kleppen aan drie zijden, waar de lading aan de achterzijde gestort wordt. De wagen kan dankzij de grote storthoek van 65° eenvoudig en snel gelost worden. Verder kunnen alle zijden afzonderlijk worden geopend.

De tweede versie is het type met de draaibare wagen (Turning Vessel). De wagen is gemonteerd op een draaiframe, dat over 180° kan draaien (90° naar links, 90° naar rechts). Dankzij deze functie kan de C50R-5A TV het materiaal storten zeer dicht bij het bouwterrein en toch een veilige afstand behouden.

Beide versies zijn uitgerust met een spatscherm om te voorkomen dat er materiaal uit de wagen valt. Zo kan er geen materiaal in het gebied van de bestuurder terechtkomen.

Heeft u interesse en wenst u graag een offerte te ontvangen? Neem dan contact op met ons via info@cebeko.be!

Ook interessant voor jou