Lichte accukantenmaaier | STIHL FSA 30

12 maart 2024

Rond struiken en perken, voor je hek of aan de rand van een pad: overal waar de grasmaaier niet bij kan, grijpen slimme tuineigenaars naar een kantenmaaier om moeilijk bereikbare groene vegetatie te trimmen en gazonzones netjes af te bakenen. Met de nieuwe accukantenmaaier STIHL FSA 30, die inclusief accu en snijgarnituur slechts 2,3 kg […]

Rond struiken en perken, voor je hek of aan de rand van een pad: overal waar de grasmaaier niet bij kan, grijpen slimme tuineigenaars naar een kantenmaaier om moeilijk bereikbare groene vegetatie te trimmen en gazonzones netjes af te bakenen. Met de nieuwe accukantenmaaier STIHL FSA 30, die inclusief accu en snijgarnituur slechts 2,3 kg weegt, kan je slim trimmen met bovendien maximale flexibiliteit. De omschakeling van een grastrimmer voor horizontaal werk naar een kantenmaaier voor het maaien dicht tegen de rand gebeurt namelijk snel en vereist geen gereedschap. Hiervoor kan je de maaikop 90 graden draaien. Bovendien kan je de lengte van de steel en de hoek van de handgreep zonder gereedschap individueel aanpassen aan de lengte van de gebruiker om ergonomisch en energiebesparend te werken.

De compacte machine is standaard uitgerust met de maaikop PolyCut 3-2 met kunststofmessen. Je kan tot zes van deze flexibele en tegelijk stabiele messen direct op de machine opbergen. Zo heb je ze altijd binnen handbereik om de messen snel en eenvoudig te vervangen. Voor wie vaak in contact komt met muren of stenen, is de draadmaaikop AutoCut C 3-2 als optie verkrijgbaar. Ook voor het wisselen tussen de maaikoppen heb je geen gereedschap nodig. De STIHL FSA 30 haalt zijn energie uit de AS 2 accu van het STIHL AS systeem, die ook compatibel is met de andere tuinmachines van het systeem, zoals de accugras- en buxusschaar HSA 26 of de accusnoeizaag GTA 26. Informatie over de resterende energie van de accu lees je via vier led-lampjes op de laadindicator.

De details in een oogopslag:

  • Precisie in de tuin

Met zijn totaalgewicht van slechts 2,3 kilogram, inclusief accu, beschermkap en maaikop, krijgt de STIHL accukantenmaaier FSA 30 graskanten en groene begroeiing gemakkelijk en precies in de gewenste vorm, zelfs in kleine tuinen. Om beschadiging van bijvoorbeeld bomen of struiken te voorkomen, beschikt de kantenmaaier over een eenvoudig in te klappen afstandsbeugel.

  • Compact en ergonomisch

De accukantenmaaier FSA 30 is gemakkelijk te hanteren en kan eenvoudig worden aangepast aan de lengte van de gebruiker en zijn/haar behoeften. De lengte van de steel, de hoek van de maaikop en de handgreep kan je zonder gereedschap ergonomisch aanpassen. En om onder obstakels – zoals een tuinbank of schommelbank – te trimmen, kan je de maaikop in 4 stappen kantelen tot een hoek van 52 graden.

  • Flexibiliteit

Met de accukantenmaaier FSA 30 kan je niet alleen het gazon in de hoogte trimmen, maar de randen ook verticaal bijwerken. Daarvoor kan je de maaikop gemakkelijk en zonder gereedschap 90 graden draaien. Ook de maaihoek is naar wens aanpasbaar voor een optimale werkhouding bij het werken langs randen. De gebruiker kan de kantenmaaier gebruiken met de standaardmaaikop PolyCut 3-2 met stevige en flexibele kunststofmessen of hem uitrusten met de maaikop AutoCut C 3-2 met stille maaidraad, die verkrijgbaar is als accessoire. Ook om de maaikoppen te verwisselen heb je geen gereedschap nodig.

  • Accusysteem voor occasioneel gebruik

De accukantenmaaier FSA 30 haalt zijn energie uit de AS 2 accu, die deel uitmaakt van het STIHL AS systeem voor eigenaars van privétuinen en -terreinen. Je hebt op elk ogenblik zicht op de laadstatus, en dus de resterende werktijd, door gewoon op een toets op de laadindicator te drukken. De lithium-ion-accu van 10,8 V heeft een energie-inhoud van 28 Wh en kan in slechts 80 minuten volledig opgeladen worden met de AL 1 lader. Naast de accukantenmaaier omvat het AS systeem nog andere machines, zoals de accugras- en buxusschaar HSA 26, de accusnoeizaag GTA 26 of de accuhandstofzuiger SEA 20, die ook compatibel zijn met de AS 2 accu en de AL 1 lader. Handig als je meer dan één machine bezit en de accu en lader dus voor meerdere toepassingen kan gebruiken.

Ook interessant voor jou