Landbouwmachines-specialist Cofabel en verdeler Tuin & Park machines Fagadis fuseren

31 juli 2017

Activiteiten worden verdergezet onder nieuwe COFABEL naam en logo Landbouwmachines-specialist Cofabel en verdeler van machines voor Tuin & Park Fagadis, beide marktleidende dochterondernemingen van Groep AVEVE, fuseren. Tegelijk vernieuwt Cofabel, verdeler van onder meer de bekende John Deere landbouwmachines in België, haar naam en logo. “We zien een trend waarbij steeds meer van onze klanten […]

Activiteiten worden verdergezet onder nieuwe COFABEL naam en logo

Landbouwmachines-specialist Cofabel en verdeler van machines voor Tuin & Park Fagadis, beide marktleidende dochterondernemingen van Groep AVEVE, fuseren. Tegelijk vernieuwt Cofabel, verdeler van onder meer de bekende John Deere landbouwmachines in België, haar naam en logo. “We zien een trend waarbij steeds meer van onze klanten afnemer zijn bij zowel Fagadis als Cofabel. Door een bundeling van ons productassortiment, van een kleine robotmaaier tot en met een 400 pk tractor, maar ook van onze technische kennis en dienstverlening na verkoop, genieten onze klanten een beter serviceaanbod voor al hun landbouw-, tuinbouw-, golf- en parkmachines”, zegt Bart Wilberts, Director van COFABEL. COFABEL is meteen ook de nieuwe naam voor de specialist in land- en tuinbouwmachines.

Met de fusie beoogt Groep AVEVE een betere visibiliteit en betere service voor klanten die op zoek zijn naar machines, werktuigen en oplossingen voor land- en tuinbouw. Het gezamenlijk gamma van machines & werktuigen in landbouw, golf, tuin & park voor particulieren en professionals is zodanig breed, dat een opsplitsing inefficiënties met zich meebracht. Door de fusie hebben klanten voortaan één aanspreekpunt voor het complete productengamma en toegang tot de gezamenlijke technische kennis van land- en tuinbouwmachines.

Het vernieuwde COFABEL zet ook in op een uitbreiding van het aanbod met producten van onder meer KRAMER wielladers, GKB werktuigen en WEEDING TECH (onkruidbestrijding zonder herbicide voor Openbare Besturen). Meer nieuwigheden zullen worden voorgesteld op AGRIBEX, de internationale beurs voor akkerbouw, veeteelt, tuin en groene zones die van 5 tot 10 december loopt in Brussel.

COFABEL, dat vandaag 50 werknemers telt, wil duidelijk groeien. Bart Wilberts, Director COFABEL: “Onze expertise in automatisering is een goed voorbeeld van wat een bundeling van onze krachten teweeg kan brengen. Op basis van onze kennis en ervaring in de landbouwsector, hebben we een volledig geautomatiseerde machine voor het onderhoud van golfterreinen ontwikkeld. We zien dankzij de fusie nog meer mogelijkheden om nieuwe impulsen te geven aan onze groei”. COFABEL plant geen wijzigingen in haar huidig agenten-landschap (35 vestigingen in België).

Nieuw logo

De fusie Cofabel-Fagadis wordt visueel begeleid met een nieuwe identiteit die voor het eerst publiek werd voorgesteld tijdens de Beurs van Libramont (van 28 tot 31 juli 2017). Bart Wilberts: “Het nieuwe COFABEL werkt met verschillende klanten in verschillende segmenten. Ons gamma van machines is enorm breed: landbouw, golf, tuin & park voor particulier en pro. We wilden een krachtig maar eenvoudig symbool om deze verschillende werelden voor te stellen. Ons nieuwe logo geeft weer wat je er in wil zien: het wiel van een tractor, een tandwiel, een dorstrommel, een golfbal in het midden, of een maaimes.”

Over Cofabel en Fagadis

Cofabel, dat ondertussen reeds 45 jaar bestaat, is voornamelijk gekend als invoerder en verdeler in België van de landbouwmachines van John Deere. Het merk, John Deere, dat ondertussen al 180 jaar bestaat, heeft een bijzonder sterke reputatie en is de onbetwiste nummer 1 in de wereld van landbouwmachines  (tractoren, maaidorsers, groenvoeder-machines en veldspuiten) en uitrusting voor groenbeheer.

Fagadis is een gevestigde waarde in de wereld van de Tuin & Park machines. Als specialist stond Fagadis in voor de invoer, verdeling, verhuring en herstelling van machines voor het onderhoud van tuinen, parken, publieke ruimtes, sport- en golfterreinen.

Over AVEVE

AVEVE met zetel te Leuven is de N°1 full service provider aan de land- en tuinbouw in België. Aveve is ook aanwezig op de Nederlandse, Noord Franse en Zuid Duitse markt. AVEVE is actief in de verschillende segmenten van de land- en tuinbouwsector, zoals veevoeding, plantenvoeding, plantenbescherming, zaden, zaaigranen, plantaardappelen en land- en tuinbouwmachines.  Bij het grote publiek is AVEVE gekend voor haar 250 AVEVE-winkels waar de consument terecht kan voor ‘tuin, dier en bakplezier’®. AVEVE wil haar positie als marktleider verder uitbouwen door investeringen en innovatie in de agrarische sector. Haar meer dan 1.800 enthousiaste medewerkers zorgen ervoor dat AVEVE een omzet van meer dan 1,3 miljard euro realiseert.

www.aveve.be

Ook interessant voor jou