Laden op locatie met ANSMANN PS2200AC Powerstation

28 maart 2024

De energietransitie in de “groene ruimte” is volop gaande en heeft ook invloed op de werkpatronen van gebruikers van handgedragen tuinmachines. Het gesjouw met 5-liter jerrycans naar en van werklocaties behoort nu tot het verleden, waardoor ononderbroken werk mogelijk is. Bij accu-aangedreven machines is het essentieel om voldoende opgeladen accu’s mee te nemen om de […]

De energietransitie in de “groene ruimte” is volop gaande en heeft ook invloed op de werkpatronen van gebruikers van handgedragen tuinmachines. Het gesjouw met 5-liter jerrycans naar en van werklocaties behoort nu tot het verleden, waardoor ononderbroken werk mogelijk is. Bij accu-aangedreven machines is het essentieel om voldoende opgeladen accu’s mee te nemen om de “brandstof” en de continuïteit van het werk te waarborgen.

EuroGarden biedt met de ANSMANN Powerstations en zonnepanelen een oplossing voor het laden of bijladen van accu’s op locatie.

Het PS2200AC-model is het grootste, met een capaciteit van 1.408 Wh, een nominaal vermogen van 2.200 W en een kortstondig piekvermogen van 4.400 W. Via de 3 ingebouwde AC-stopcontacten is een normaal 230V-50 Hz lichtnet beschikbaar.

Op deze unit kunnen in totaal 2 zonnepaneelunits worden aangesloten, zodat er tijdens de werkzaamheden of zelfs tijdens het gebruik van het vermogen van de unit bijgeladen kan worden om de autonomie verder te verlengen. Een zonnepanelenset met 2 panelen heeft een capaciteit van 100 W continu bij optimale zonnige omstandigheden.

Tevens kan de PSE2200 worden gekoppeld om de autonomie en Wh-waarde te verdubbelen. Met de meegeleverde lader van de PS2200AC kunnen zowel deze basisunit als de PSE2200 worden geladen, waardoor de volledige capaciteit van 2.816 Wh kan worden benut.

De lithium accucellen die in deze units worden gebruikt, zijn van het bekende LifePo4-type. Deze cellen zijn niet zelfontbrandend en dragen bij aan de veiligheid op de werklocatie.

Dankzij deze Powerstation-oplossing kan een groenvoorziener gemakkelijker op locatie werken met accu-aangedreven machines. Autonomieverlenging is eenvoudiger te realiseren en het mixen van merken en accuplatforms wordt hierdoor ook mogelijk. Het betreft een relatief kleine investering die een hoge mate van flexibiliteit voor groenvoorzieners oplevert.

De ANSMANN PS2200AC is verkrijgbaar via het netwerk van mechanisatiebedrijven in de Benelux.

De basisunit is verkrijgbaar vanaf € 1.652,07 excl. BTW (€ 1.999,00 incl. BTW).

De uitbreiding (verdubbeling) van capaciteit met de PSE2200 is verkrijgbaar vanaf € 990,92 excl. BTW (€ 1.199,00 incl. BTW)

Een zonnepanelenset is verkrijgbaar vanaf € 247,11 excl. BTW (€ 299,00 incl. BTW)

De producten worden geleverd met een fabrieksgarantie van 3 jaar.

Voor informatie over verkooppunten in uw regio kunt u contact opnemen via info@eurogarden.be of info@eurogarden.nl .

Ook interessant voor jou