Kwalitatieve helm met communicatiefunctie

8 februari 2023

Bij werkzaamheden in het bos en het landschapsonderhoud gaat de hoogste prioriteit naar de veiligheid. Persoonlijke bescherming, vooral de bescherming van het hoofd, maar ook communicatie met collega’s zijn hiervoor essentieel. Met de nieuwe helmset ADVANCE X-Vent ProCOM combineert STIHL nu deze twee aspecten: bescherming voor hoofd en oren plus een innovatief communicatiesysteem dat tot […]

Bij werkzaamheden in het bos en het landschapsonderhoud gaat de hoogste prioriteit naar de veiligheid. Persoonlijke bescherming, vooral de bescherming van het hoofd, maar ook communicatie met collega’s zijn hiervoor essentieel. Met de nieuwe helmset ADVANCE X-Vent ProCOM combineert STIHL nu deze twee aspecten: bescherming voor hoofd en oren plus een innovatief communicatiesysteem dat tot 16 mensen in een netwerk kan integreren. Het geluid van de werkzaamheden wordt daarbij actief gedempt zodat de gebruikers ook in een lawaaierige omgeving met elkaar kunnen spreken, zoals in een conferentie – en dat over een afstand tot 600 meter. De gebruiker kan bijvoorbeeld ook een telefoongesprek voeren zonder zijn smartphone in de hand te hoeven nemen. Zelfs muziek op de smartphone streamen behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast is deze helmset met groot draagcomfort en een optimale verluchting uitgerust met een metalen vizier dat veel licht doorlaat, essentieel voor een uitstekend zicht, ook bij zwakke lichtomstandigheden.

Overzicht van de details:

  • Hoogwaardige bescherming voor hoofd en oren

De helmset ADVANCE X-Vent ProCOM combineert de bescherming van een helm met de innovatieve ProCOM-gehoorbeschermers met ingebouwd conferentiesysteem. Dat maakt een directe duplex-verbinding tussen tot 16 gebruikers mogelijk. Zo kan je ook in een luidruchtige omgeving veilig en comfortabel met elkaar te communiceren. De reikwijdte tussen twee gebruikers bedraagt tot 600 meter waarbij elke headset als een versterker fungeert, wat het totale bereik vergroot. Ook draadloze communicatietoestellen die gewoonlijk in de hand genomen worden, kunnen in het draadloze communicatienetwerk geïntegreerd worden.

  • Veilig, licht en comfortabel

De oorkappen van de helmset ADVANCE X-Vent ProCOM hebben een hoge geluiddempende waarde (SNR 30) om een doeltreffende bescherming te bieden tegen de motorgeluiden van de machines. Het metalen vizier laat veel licht door en vergroot daardoor de veiligheid voor de gebruiker, net als de talrijke reflecterende klevers. De helmset is heel comfortabel te dragen, vooral dankzij het lage totaalgewicht en het optimale evenwicht. Met de praktische draaiknop pas je de hoofdband aan zonder de helm af te nemen en het ventilatiesysteem vermindert de thermische belasting.

  • Intelligente geluiddemping

De oorkappen zijn uitgerust met een actieve geluiddemping en maken zelfs bij een draaiende kettingzaag een gesprek mogelijk. Dankzij de luisterfunctie voor omgevingsgeluiden kan de gebruiker bovendien waarschuwingssignalen horen zonder de gehoorbeschermers af te nemen. Daarnaast kan de gebruiker ook zijn eigen smartphone via de draadloze interface aan de helmset koppelen om bijvoorbeeld een telefoongesprek te voeren of muziek te beluisteren zonder zijn gsm te hoeven vastnemen. De intelligente audiofunctie zorgt ervoor dat binnenkomende gesprekken prioriteit krijgen en door de gebruiker worden gehoord. Het systeem wordt gevoed door een lithium-ion-accu met een werking tot 17 uur.

Ook interessant voor jou