Kubota kondigt een overeenkomst aan met de bedoeling de Mower Business Division van de Italiaanse fabrikant Officine BIEFFEBI en haar dochteronderneming Gianni Ferrari s.r.l. over te nemen

21 juli 2022

Kubota Corporation is voornemens de grasmaaier-divisie van de Italiaanse fabrikant Officine BIEFFEBI (BFB) en haar dochteronderneming Gianni Ferrari (GF) te integreren in een nieuwe volledige dochteronderneming van Kubota Holdings Europe B.V., Kubota’s Europese dochteronderneming voor haar activiteiten op het gebied van landbouw- en industriële machines. De oprichting van deze nieuwe dochteronderneming, die Kubota Gianni Ferrari […]

Kubota Corporation is voornemens de grasmaaier-divisie van de Italiaanse fabrikant Officine BIEFFEBI (BFB) en haar dochteronderneming Gianni Ferrari (GF) te integreren in een nieuwe volledige dochteronderneming van Kubota Holdings Europe B.V., Kubota’s Europese dochteronderneming voor haar activiteiten op het gebied van landbouw- en industriële machines.

De oprichting van deze nieuwe dochteronderneming, die Kubota Gianni Ferrari S.R.L. zal gaan heten, zal Kubota’s gamma van Tuin- en Park producten uitbreiden, gericht op professionals in sectoren zoals groenvoorzieners, stadions en landschapsverzorging voor particuliere klanten. Door de integratie van deze nieuwe producten in haar verkoop-, productie- en ontwikkelingsprocessen, zal Kubota Holdings Europe de expansie van deze bedrijfstak in Europa versnellen

Officine BIEFFEBI en Gianni Ferrari hebben een uitstekende reputatie en een groot marktaandeel in Europa als pioniers op het gebied van middenopvang frontmaaiers (MOFM), een segment van middelgrote tot grote professionele high-end maaiers, waarnaar de vraag de laatste jaren gestaag is gegroeid. Beide bedrijven genieten met name grote populariteit als MOFM-pioniers in Italië, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, naast overige West-Europese landen.

Daarom heeft Kubota gekozen voor BFB en GF als de beste partners om Kubota’s gazonmaaiers activiteiten in Europa te versterken en aan te vullen. De twee overgenomen bedrijven en Kubota hebben hun eigen competitieve voordelen en productgamma’s in de verschillende markten. Hierdoor vullen hun aanbiedingen elkaar perfect aan, waardoor dit commerciële partnerschap de optimale keuze is om deze lijn van business in de toekomst verder te ontwikkelen.

Hoewel Kubota’s grasmaaier divisie in Europa een solide groei heeft laten zien in het professionele en high-end consumenten segment, zal dankzij de superieure duurzaamheid van haar producten, het nieuwe bedrijf, Kubota Gianni Ferrari S.R.L., nog grotere mogelijkheden bieden om gazonmachines te ontwikkelen en te produceren in Europa, inclusief de veelgevraagde MOFM. Kubota’s MOFM segment zal dus ook een belangrijke impuls krijgen en zal kunnen beschikken over het verkoop- en dealernetwerk van de onderneming..

De afronding van deze transactie is afhankelijk van de voltooiing van de opschortende voorwaarden, waaronder het verkrijgen van de goedkeuring van de Golden Power. (De Golden Power is de speciale bevoegdheid van de Italiaanse regering om buitenlandse directe investeringen (“BDI”) en bedrijfstransacties waarbij Italiaanse strategische activa betrokken zijn, te beperken of stop te zetten).

Over BFB

   Bedrijfsnaam   Officine BIEFFEBI S.p.a.
   Hoofdkantoor   Gonzaga, Lombardia, Italië
   Opgericht   1979
   Werkzaamheden Ontwikkeling, productie en verkoop van kleine en middelgrote maaiers

Over GF

   Bedrijfsnaam   Gianni Ferrari s.r.l.
   Hoofdkantoor   Reggiolo, Emilia-Romagna, Italië
   Opgericht   1989
   Werkzaamheden Ontwikkeling, productie en verkoop van kleine en grote maaiers

Referentie – Over KHE

   Bedrijfsnaam   Kubota Holdings Europe B.V.
   Hoofdkantoor   Nieuw-Vennep, Nederland
   Opgericht   2017
   Werkzaamheden Management inzake handel van landbouw- en industriële machines

About Kubota

Kubota is een toonaangevende fabrikant van landbouw-, tuin & park- en grondverzetmachines en industriële motoren sinds 1890. Met het internationale hoofdkantoor in Osaka Japan, en kantoren in meer dan 120 landen, met meer dan 43.000 medewerkers in Noord-Amerika, Europa en Azië, behaalde Kubota in 2021 een omzet van 20 miljard dollar. Hoewel

landbouwmachines Kubota’s primaire productlijn is, produceert Kubota ook een divers portfolio van andere producten, waaronder waterfiltersystemen voor de hele stad, irrigatie, leidingen, dakbedekking, huisvesting en grote ondergrondse ventielen.

Onze missie

Onze missie, “For Earth, For Life”, spreekt over onze inzet voor het behoud van de natuurlijke omgeving van de aarde, terwijl we de productie van voedsel- en watervoorraden ondersteunen die van vitaal belang zijn voor de maatschappelijke behoeften, aangezien onze wereldbevolking blijft groeien. Die missie wordt elke keer gerealiseerd als een Kubota-tractor het land oogst om levens ondersteunend voedsel te produceren of als ons bouwmaterieel putten uitgraaft om waterbronnen of onderdak te creëren.

Voor meer informatie over Kubota, bezoek www.kubota-global.net of www.kubota-eu.com.

Volg ons op onze sociale netwerken:

Website: https://www.kubota.com , https://www.kubota-eu.com

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/kubota-in-europe/

Facebook: https://www.facebook.com/KubotaEurope/

Instagram: https://www.instagram.com/kubota_in_europe/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC2T6NyJ2cAvVPss9Lx7hBhQ

Ook interessant voor jou