Kramp neemt per 1 oktober 2022 de activiteiten van Motor Snelco over.

4 oktober 2022

Op 1 oktober 2022 heeft Motor Snelco Beheer B.V. 100% van de aandelen Motor Snelco B.V. en Motor Snelco International B.V. verkocht aan Kramp Nederland B.V. Motor Snelco is een Nederlands familiebedrijf in Emmeloord. Motor Snelco is een importeur van motoren en onafhankelijk importeur en fabrieksvertegenwoordiger van Briggs & Stratton in de Benelux. Met de […]

Op 1 oktober 2022 heeft Motor Snelco Beheer B.V. 100% van de aandelen Motor Snelco B.V. en Motor Snelco International B.V. verkocht aan Kramp Nederland B.V. Motor Snelco is een Nederlands familiebedrijf in Emmeloord. Motor Snelco is een importeur van motoren en onafhankelijk importeur en fabrieksvertegenwoordiger van Briggs & Stratton in de Benelux. Met de overname van Motor Snelco wordt de positie van Kramp in de Tuin & Park markt verder versterkt.

Motor Snelco is sinds 1938 importeur van Briggs & Stratton, sinds 2009 importeur van Peerless Gear, sinds 2015 importeur van Tuff Torq en sinds 2017 van General Transmissions. In 2022 vierde Motor Snelco haar 100-jarig bestaan. Marcel Gerritsen is 40 jaar werkzaam bij Motor Snelco en Martina Gerritsen 25 jaar.

De overname van Motor Snelco ligt in lijn met de wens van Kramp om haar positie in de Tuin & Park markt verder te versterken. Door de overname van Motor Snelco komen we dichterbij de ambitie om ook essentiële partner te zijn in deze markt. Reinier Slöetjes (Commercieel directeur van Kramp Nederland) geeft aan waarom hij zo enthousiast is over de overname: “Motor Snelco en Kramp werken al jaren samen, onze medewerkers kennen elkaar heel goed en we hebben dezelfde soort producten en klantgroepen. Onze manier van werken sluit ook nog eens heel goed op elkaar aan. De kennis van de medewerkers van Motor Snelco is een mooie toevoeging aan het werk van Kramp en we kunnen 600 extra artikelen aanbieden aan onze klanten. Ik ben heel trots dat Marcel en Martina in ons goede opvolgers voor hun bedrijf zien.”

Marcel Gerritsen is blij met de overname door Kramp: ”We kennen Kramp al heel lang, als prettige partner en klant en ook als zeer gewaardeerd concurrent. Martina en ik hebben geen natuurlijke opvolgers. Gezien onze leeftijd en toekomstplannen was de interesse van Kramp een goede gelegenheid om de activiteiten van het bedrijf te continueren en de werkgelegenheid van het personeel te waarborgen. Met Kramp hebben wij een betrouwbare koper gevonden, die onze activiteiten op de vertrouwde wijze zal voortzetten”.

Marcel en Martina Gerritsen zullen tot het einde van het jaar betrokken zijn om de integratie met Kramp verder vorm te geven. Het doel is ervoor te zorgen dat Motor Snelco begin volgend jaar volledig is geïntegreerd in de Kramp organisatie. Het importeur schap van Briggs & Stratton, Peerless Gear, Tuff Torq en General Transmissons zal door Kramp worden voortgezet. Alle medewerkers van Motor Snelco hebben het aanbod gekregen bij Kramp Nederland en/of Kramp België in dienst te treden. De medewerkers van Kramp en Motor Snelco zullen zorgdragen om de overname voor de gezamenlijke en nieuwe klanten in goede banen te leiden.

Motor Snelco B.V.

Marcel Gerritsen
(Directeur / Managing Director)

Kramp Nederland B.V.

Reinier Slöetjes (Commercial Director)

Kramp België N.V.

Bram Vanstraelen (Commercial Director)

Over Motor Snelco

Motor Snelco (voorheen Snel & Van Tubergen) is in 1922 opgericht in Amsterdam als importeur van motoren. Sinds 1938 is Motor Snelco de onafhankelijke importeur en fabrieksvertegenwoordiging van Briggs & Stratton in Nederland en sinds 2012 voor de Benelux. Sinds 2009 is Motor Snelco tevens importeur van Peerless Gear, sinds 2015 van Tuff Torq en sinds 2017 van General Transmissions. Het bedrijf is sinds 1985 gevestigd in Emmeloord. Er werken 8 medewerkers, waarvan 7 in Nederland en een 1 in België. Eigenaren Marcel en Martina Gerritsen zijn respectievelijk 40 en 25 jaar werkzaam bij Motor Snelco.

Over Kramp

Kramp Groep is Europa’s grootste specialist in onderdelen en accessoires voor de industrieën Agri, Grondverzet en Tuin & Park. Met ruim 500.000 online beschikbare producten, 11 distributiecentra en 24 verkoopkantoren verspreid over Europa, is Kramp een essentiële partner voor klanten en leveranciers. Kramp Groep is opgericht in 1951 en heeft zijn hoofdkantoor in Varsseveld (Nederland).

Ook interessant voor jou