Kärcher Belux kondigt overname aan van de verdeler Kärcher Center Van Mol

18 december 2023

Na een voorgeschreven procedure heeft Kärcher Belux, toonaangevende speler in de schoonmaakindustrie, de onmiddellijke overname aangekondigd van het failliete Kärcher Center Van Mol, een gevestigde waarde en gekende dealer in Oost- en West-Vlaanderen, welke zekerheid en een verbeterde service belooft. Kärcher Belux met hoofdzetel in Wilrijk neemt de vestigingen in Elversele, Oudenaarde en Diksmuide over. […]

Na een voorgeschreven procedure heeft Kärcher Belux, toonaangevende speler in de schoonmaakindustrie, de onmiddellijke overname aangekondigd van het failliete Kärcher Center Van Mol, een gevestigde waarde en gekende dealer in Oost- en West-Vlaanderen, welke zekerheid en een verbeterde service belooft. Kärcher Belux met hoofdzetel in Wilrijk neemt de vestigingen in Elversele, Oudenaarde en Diksmuide over.

De overname van Kärcher Center Van Mol is een strategische beslissing van Kärcher Belux om bestaande en toekomstige klanten, samen met de overige Kärcher verdelers, de beste service te kunnen bieden en het marktpotentieel verder in te vullen. Deze overname past in de groeistrategie van het bedrijf op lange termijn en zorgt voor een groter marktaandeel en een beter aanbod en service voor de klant.

Door de activiteiten over te nemen, wil Kärcher Belux het vertrouwen herstellen en de bedrijfscontinuïteit handhaven voor alle betrokken belanghebbenden, zowel de klanten als de werknemers.

De overname werd actueel nadat er onregelmatigheden werden vastgesteld die tot het faillissement hebben geleid bij Kärcher Center Van Mol. Kärcher Belux was van de onregelmatigheden niet op de hoogte.

“We zijn verheugd om de overname van Kärcher Center Van Mol aan te kondigen”, verklaart Kees Wagtmans, Managing Director van Kärcher Belux. “Deze strategische stap versterkt niet alleen onze positie binnen de markt, maar stelt ons ook in staat om ons bereik te vergroten en uitzonderlijke producten en diensten te leveren aan een breder klantenbestand. “We zijn vastbesloten om de werknemers en klanten van Kärcher Center Van Mol te ondersteunen en we zullen hard werken om een soepele overgang te garanderen.”

Naast het geven van prioriteit aan de naadloze integratie van activiteiten, is Kärcher Belux vastbesloten om bestaande contracten en zakelijke relaties die zijn opgebouwd, te respecteren. Het bedrijf neemt de waardevolle en ervaren personeelsleden in dienst om een naadloze overgang te vergemakkelijken en de hoogste servicenormen te handhaven.

Als onderdeel van het integratieproces zal Kärcher Belux de activiteiten in Oost- en West-Vlaanderen zorgvuldig beoordelen en optimaliseren. Er zal een grondige evaluatie worden uitgevoerd om verbeterpunten te identificeren, processen te stroomlijnen en schaalvoordelen te benutten. Deze aanpak zal de duurzaamheid en groei van het nieuw overgenomen bedrijf op de lange termijn garanderen. De vestigingen Kärcher Center Waasland te Elversele, Kärcher Center Oudenaarde en Kärcher Center Westhoek te Diksmuide worden morgen heropend.

Ook interessant voor jou