Jubileumeditie Werktuigendagen gaat door op 25 en 26 september in Oudenaarde

17 mei 2021

Tot onze grote tevredenheid heeft de overheid op 11 mei een officieel kader voorgesteld voor de heropstart van de beurs- en evenementensector. Daarin is onder meer voorzien dat evenementen vanaf 1 september op een normale manier zouden kunnen doorgaan. Dit zet het licht op groen voor de 35ste editie van de Werktuigendagen, die op zaterdag […]

Tot onze grote tevredenheid heeft de overheid op 11 mei een officieel kader voorgesteld voor de heropstart van de beurs- en evenementensector. Daarin is onder meer voorzien dat evenementen vanaf 1 september op een normale manier zouden kunnen doorgaan. Dit zet het licht op groen voor de 35ste editie van de Werktuigendagen, die op zaterdag 25 en zondag 26 september 2021 op de vertrouwde terreinen in Oudenaarde zal plaatsvinden.

Ondanks de onzekerheid van de voorbije maanden was AgriBevents vzw reeds gestart met de eerste voorbereidingen van dit 2-jaarlijkse landbouwevenement. De demovelden en grasstroken zijn inmiddels ingezaaid en ook de inschrijvingen voor de firma’s zijn lopende.

Voor de landbouwsector wordt het één van de eerste ontmoetingsmomenten in anderhalf jaar. De organisatoren zullen nu een versnelling hoger schakelen om van deze jubileumeditie een onvergetelijk succes te maken.

De Werktuigendagen werden voor het eerst georganiseerd in 1954 en hebben sinds 1995 hun vaste stek in Oudenaarde. Met meer dan 200 exposanten en bijna 70.000 bezoekers is dit evenement een niet te missen afspraak voor iedereen die affiniteit heeft met landbouw. Dit heeft alles te maken met het unieke karakter ervan: geen statische tentoonstelling, maar de land- en tuinbouw in beweging. Meer dan 300 moderne machines demonstreren en werken ter plaatse, wat in heel Europa ongezien is op deze schaal.

De demonstraties, die plaatsvinden op een terrein van ruim 120 hectare, zijn gegroepeerd rond 3 sectoren: akkerbouw, tuinbouw en de groensector. Daarnaast willen de Werktuigendagen via een aantal gerichte themademonstraties de hedendaagse landbouwers optimaal informeren over actuele thema’s, nieuwe trends en technische innovaties.

Maar ook naast de demo’s valt in Oudenaarde heel wat te beleven. Zo vinden de bezoekers er een groot aanbod aan teelten en een uitgebreide tentoonstelling van producten en diensten. Voor de liefhebbers van tuinmateriaal wordt er opnieuw een aparte Park&Tuin-zone ingericht.

En voor wie niet genoeg kan krijgen van landbouwmachines, is er nog het oldtimergebeuren. Je kan dus zowel moderne als historische landbouwmachines live aan het werk zien.

Tot slot wil AgriBevents vzw via de organisatie van dit professionele landbouwevenement ook bijdragen tot een positief imago van de landbouw in Vlaanderen en het maatschappelijk draagvlak van de landbouw vergroten.

 

Ook interessant voor jou