Indrukwekkende accuhoogsnoeier | STIHL HTA 160

28 maart 2024

De STIHL HTA 160, de krachtigste accuhoogsnoeier van het STIHL assortiment, biedt professionals een grote reikwijdte en beschikt over een bijzonder stijve telescoopsteel met snelverstelling om de totale lengte tussen 285 en 405 centimeter in te stellen. In combinatie met het zaaggarnituur, bestaande uit het zaagblad STIHL Rollomatic E Mini en de zaagketting STIHL 1/4″ […]

De STIHL HTA 160, de krachtigste accuhoogsnoeier van het STIHL assortiment, biedt professionals een grote reikwijdte en beschikt over een bijzonder stijve telescoopsteel met snelverstelling om de totale lengte tussen 285 en 405 centimeter in te stellen. In combinatie met het zaaggarnituur, bestaande uit het zaagblad STIHL Rollomatic E Mini en de zaagketting STIHL 1/4″ PM 3, kunnen professionele boomverzorgers, fruittelers, gemeentemedewerkers, land- en bosbouwers takken en dood hout op zeer grote hoogte veilig snoeien en correct verwijderen. De nieuwe accuhoogsnoeier van STIHL kan bovendien comfortabel aangestuurd worden met de ergonomische bedieningshandgreep en valt op door zijn lage gewicht dankzij de lichte magnesiumaandrijving. Zijn krachtige EC-motor werkt geluids- en trillingsarm en een gemakkelijk te reinigen luchtfilter zorgt voor een optimale motorkoeling en een lange levensduur. De HTA 160 haalt zijn energie uit een lithium-ion-accu van 36 V van het STIHL AP systeem, die je in de accuschacht van de behuizing plaatst. Bovenop de energietoevoer garandeert hij zo ook een uitstekende balans. Hierbij is de AP 300 S de beste keuze: die geeft de machine met één acculading voldoende energie om tot 70 minuten te werken. Deze professionele hoogsnoeier is ook geschikt voor gebruik bij regen en vochtig weer.

De details in een oogopslag:

  • Krachtig en geluidsarm

De HTA 160 is de krachtigste accuhoogsnoeier van het STIHL assortiment. Zijn EC-motor beschikt over een hoog koppel en heeft een trillingsarme werking. In combinatie met de lichte magnesiumaandrijving zorgt dat ervoor dat de gebruiker minder zwaar wordt belast en moeiteloos kan werken. Daarnaast is de HTA 160 tijdens het werk zo stil dat er geen gehoorbescherming nodig is en ook de omgeving niet gestoord wordt door lawaai. Een effectieve, eenvoudig te reinigen luchtfilter met metaalgaas zorgt voor de motorkoeling en dus voor een lange levensduur met een constant hoog vermogen.

  • Precisie op grote hoogte

De HTA 160 beschikt over een bijzonder stijve vierkante telescoopsteel, waarbij je de totale lengte van de machine gereedschapsloos tussen 285 en 405 cm kan instellen met een snelverstelling. Daardoor hebben professionele gebruikers in de boomverzorging, de fruitteelt, bij gemeentediensten en in de land- en bosbouw een grotere reikwijdte terwijl ze stevig op de grond blijven staan. De peillijst op het kettingwieldeksel maakt het eenvoudiger om het zaaggarnituur nauwkeurig te plaatsen. Dankzij de gegoten takkenhaak verwijder je het losse snoeiafval gemakkelijk uit de boom.

  • Efficiënt en krachtig snoeien

Deze krachtige accuhoogsnoeier is uitgerust met het zaagblad STIHL Rollomatic E Mini of het zaagblad STIHL zaagblad Light 01 met een lengte van 30 cm en de kleine STIHL zaagketting Picco Micro 3 (PM3) 1/4″. Dit zaaggarnituur garandeert niet alleen een hoog zaagvermogen en een zuiver zaagbeeld, maar speelt het ook klaar om zelfs dikkere takken precies en efficiënt af te zagen. Als alternatief kan je ook de STIHL 3/8″ Picco Micro Mini 3 (PMM3) gebruiken

  • Geavanceerd en handig

De HTA 160 van STIHL springt er niet alleen uit wat betreft snoeivermogen. De efficiënte machine overtuigt ook op het vlak van arbeidscomfort en uitrusting door veel praktische details. Deze accuhoogsnoeier kan je comfortabel bedienen via een ergonomische bedieningshandgreep met led-display. De zijdelingse kettingspanning maakt het bijspannen van de zaagketting eenvoudig en het zijdelings uitwerpen van de spaanders verlaagt het risico op verstopping. Bovendien heeft de gebruiker het vulniveau van de semitransparante tank met kettingolie altijd in het zicht. Als je hem neerzet, beschermt de steun de behuizing tegen contact met de ondergrond.

  • Modulair accusysteem voor professionals

De HTA 160 haalt energie uit een lithium-ion-accu van 36 V uit het STIHL AP systeem dat speciaal werd ontworpen voor professionele gebruikers. Daardoor kan het ook bij regen of vochtig weer worden ingezet. Het accusysteem omvat naast de accuhoogsnoeier nog 30 andere machines voor de meest uiteenlopende toepassingen. Er zijn ook accu’s en ruggedragen accu’s met een uiteenlopend energieaanbod en diverse laders. Alle accu’s van het AP accusysteem zijn compatibel met de HTA 160. Hierbij wordt de AP 300 S aanbevolen. Deze wordt in de accuschacht in de behuizing geplaatst en geeft met één acculading voldoende energie om hem tot 70 minuten te gebruiken. Bovendien is de machine perfect uitgebalanceerd, doordat het zwaartepunt van de accu in de as van de steel ligt. Dat zorgt voor een kleiner kantelmoment, waardoor je kan werken zonder zware inspanningen te leveren.

  • Betrouwbare laadinfrastructuur voor accuparken

Voor professionele gebruikers is het essentieel dat de accu’s voor hun machines volledig opgeladen zijn wanneer ze aan het werk gaan en dat ze de hele dag door gebruiksklaar zijn. STIHL biedt hiervoor verschillende oplossingen aan: van enkelvoudige en meervoudige laders tot een laadkast en een krachtig power station voor gebruik op plaatsen zonder toegang tot een stroomvoorziening. Bovendien zijn er integratieoplossingen voor mobiel opladen in het voertuig beschikbaar, die voertuiginrichter bott in samenwerking met STIHL ontwikkelde. Zo kunnen bedrijven de laadinfrastructuur individueel op hun behoeften afstemmen – van de werkplaats tot op de plaats van gebruik – en zo hun accumachines efficiënt en zuinig inzetten.

  • Voorbereid voor STIHL connected

De accuhoogsnoeier STIHL HTA 160 is al voorbereid voor de STIHL Smart Connector 2 A. Hij kan op die manier heel eenvoudig geïntegreerd worden in de cloudgebaseerde systeemoplossing STIHL connected. Dit digitale machineparkbeheer biedt professionele gebruikers onder meer een gedetailleerd overzicht van alle relevante machinegegevens zoals looptijd en leeftijd, informatie over toekomstige onderhoudsbeurten en de onderhoudsgeschiedenis.

Ook interessant voor jou