In de hoogte snoeien met grote precisie

23 mei 2022

Met de nieuwe STIHL HTA 50 accuhoogsnoeier snoeit u ook zeer hoge takken met de grootste precisie De nieuwe STIHL HTA 50 accuhoogsnoeier is het perfecte gereedschap om sier- en fruitbomen te onderhouden. Dankzij de totale lengte van 280 cm kunnen eigenaars van privétuinen of semiprofessionals zoals tuinonderhoudsbedrijven ook moeiteloos bij hogere takken. Met het […]

Met de nieuwe STIHL HTA 50 accuhoogsnoeier snoeit u ook zeer hoge takken met de grootste precisie

De nieuwe STIHL HTA 50 accuhoogsnoeier is het perfecte gereedschap om sier- en fruitbomen te onderhouden. Dankzij de totale lengte van 280 cm kunnen eigenaars van privétuinen of semiprofessionals zoals tuinonderhoudsbedrijven ook moeiteloos bij hogere takken. Met het steelverlengstuk uit het accessoire-assortiment reikt die totale lengte zelfs tot 330 cm. Door dit robuuste toestel is een ladder dus overbodig geworden.
​Daarnaast is deze nieuwe accuhoogsnoeier standaard uitgerust met de STIHL 1/4“ Picco Micro 3 (PM3) zaagketting en heeft het een STIHL Rollomatic E Mini zaagblad voor een nauwkeurig snoeiresultaat. Dankzij de combinatie van de krachtige én stille motor gaat het werk snel vooruit. Afhankelijk van de houtsoort kunnen takken met een diameter tot 25 cm exact nauwkeurig worden gesnoeid.
​Bovendien spaart u ook nog eens uw krachten door het lage gewicht van het toestel en zorgt de slipvaste laag voor een veilige greep. Zijn energie haalt de machine uit een krachtige lithium-ion-accu van 36 V uit het STIHL AK systeem. De accu zit in de schacht van de behuizing en houdt op die manier de machine perfect in balans. Tot slot kan de schacht van de HTA 50 gereedschapsloos uit elkaar gehaald worden om plaats te besparen tijdens het transport en het opbergen.

  • Grote reikwijdte

Met de nieuwe STIHL HTA 50 accuhoogsnoeier kunnen eigenaars van privétuinen maar ook semiprofessionals in de verzorging en het onderhoud van de (fruit-)bomen en struiken veilig op de grond blijven staan. De machine heeft een totale lengte van 280 cm en de schacht kan uit elkaar gehaald worden om plaats te besparen tijdens het transport en het opbergen. Met de steelverlenging, die als accessoire verkrijgbaar is, bereikt de machine een totale lengte van 330 cm. Het robuuste toestel overtuigt ook met zijn lage gewicht. Dit kan doordat het zwaartepunt van de accu in de schachtas ligt, hierdoor is de machine perfect in balans. Het resultaat: een laag kantelpunt en minder vermoeiend werken.

  • Krachtig en stil

De STIHL HTA 50 is uitgerust met een krachtige motor en met de zaagketting STIHL 1/4“ Picco Micro 3 (PM3). In combinatie met het zaagblad Rollomatic E Mini zorgt dit voor een hoog vermogen om ook dikkere takken met een diameter tot 25 cm nauwkeurig te snoeien. Bovendien zorgt de compacte snoeikop ervoor dat het zicht niet wordt belemmerd. Daarnaast is de motor tijdens het werk zo stil dat gehoorbescherming overbodig is en de buren geen lawaaihinder zullen ondervinden.

  • Veilig en comfortabel

De nieuwe machine is niet alleen opvallend sterk op het vlak van reikwijdte en snoeivermogen, ook is het werkcomfort en de uitrusting uitstekend door vele praktische details. De bedieningseenheid is zowel voor links- als voor rechtshandigen geschikt, tevens is de greep voorzien van een slipvaste laag. Aan de hand van de takkenhaak in de snoeikop is ook los snoeigoed handig uit de boom te verwijderen. Bovendien maakt de zijdelingse kettingspanning het bijspannen van de zaagketting gemakkelijker en dankzij de halftransparante olietank heeft de gebruiker altijd zicht op het oliepeil.

  • Accupower

De accuhoogsnoeier haalt zijn energie uit een krachtige lithium-ion-accu van 36 V uit het STIHL AK systeem. De STIHL HTA 50 is compatibel met alle accu’s van dit modulesysteem. Behalve hoogsnoeiers bevat dit systeem ook machines voor de meest uiteenlopende toepassingen rond de woning en in de tuin: van gras- en verticuteermachines, heggenscharen tot bladblazers, zuighakselaars, kantenmaaiers en kettingzagen. Bovendien zijn er ook accu’s en laders met een uiteenlopende energie-inhoud. Handig voor wie meer dan één machine bezit en de accessoires zo vaker kan gebruiken. Voor de HTA 50 bevelen wij de AK 20 aan met een looptijd tot 45 minuten per lading. Dat is goed voor ongeveer 175 sneden in stutbalken van 10 x 10 cm in dennenhout.

Ook interessant voor jou