Hybride frontmaaier P 535HX van Husqvarna – de eerste in zijn soort

6 december 2019

Husqvarna stelt duurzaamheid voorop Husqvarna – een van ’s werelds grootste producenten van bos-, park- en tuinproducten – lanceert zijn nieuwe hybride frontmaaier P 535HX. Door gebruik te maken van hybride technologie is de CO2-voetafdruk kleiner dan bij een frontmaaier op diesel alleen, en in de elektrische transportmodus rijdt de maaier alleen op accuvermogen, wat […]

Husqvarna stelt duurzaamheid voorop

Husqvarna – een van ’s werelds grootste producenten van bos-, park- en tuinproducten – lanceert zijn nieuwe hybride frontmaaier P 535HX. Door gebruik te maken van hybride technologie is de CO2-voetafdruk kleiner dan bij een frontmaaier op diesel alleen, en in de elektrische transportmodus rijdt de maaier alleen op accuvermogen, wat minder geluidsoverlast geeft. In combinatie met een krachtige frontmaaier zorgen deze kenmerken voor een maximale productiviteit, waardoor het mogelijk is om veeleisende taken uit te voeren die voorheen voorbehouden waren aan grotere zitmaaiers.

De hybride frontmaaier Husqvarna P 535HX is ideaal om grotere gazons en groene ruimten tiptop in orde te houden, en ook nog op een efficiënte manier die de operator kostbare tijd bespaart. De krachtige frontmaaier beschikt over voldoende vermogen om een extra breed maaidek aan te drijven en is bijzonder wendbaar, zodat hij moeilijke plaatsen kan bereiken, in smalle ruimtes en op hellingen kan werken. Dankzij de nauwkeurige tractiecontrole is er ook minder kans op beschadigen van het gras en op wegschuiven.

Multifunctioneel
De functies van de Husqvarna P 535HX zijn ontworpen met het oog op geweldige resultaten in het onderhoud van buitenruimtes. Zo geeft het hybride systeem, dat een dubbele energiebron koppelt aan een hoog rendement, de Husqvarna P 535HX een buitengewoon hoog vermogen, maar met behoud van een compact en wendbaar formaat. De aandrijving vermindert het totale brandstofverbruik met wel 30%, wat een kleinere CO2-voetafdruk en lagere operationele kosten oplevert. De Husqvarna P 535HX is bovendien HVO100-hernieuwbaar en geschikt voor synthetische diesel, voor een nog kleinere ecologische voetafdruk.

Ook interessant voor jou