Husqvarna verandert haar robotmaaiers in dansende voetbalfans

14 juni 2024

Laat de robotmaaier meevieren wanneer ons favoriete elftal scoort. Sommige voetbalspelers hebben het vieren van een doelpunt tot kunst verheven en zijn hierdoor bijna net zo beroemd als door hun kwaliteiten op het terrein. Nu krijgen die overwinningsmoves hun eigen robotversies. Meer dan 150.000 robotmaaiers zijn bijgewerkt om mee te vieren wanneer een voetbalteam scoort. […]

Laat de robotmaaier meevieren wanneer ons favoriete elftal scoort. Sommige voetbalspelers hebben het vieren van een doelpunt tot kunst verheven en zijn hierdoor bijna net zo beroemd als door hun kwaliteiten op het terrein. Nu krijgen die overwinningsmoves hun eigen robotversies. Meer dan 150.000 robotmaaiers zijn bijgewerkt om mee te vieren wanneer een voetbalteam scoort. Geprogrammeerd om enkele van de meest iconische overwinningsgebaren in de voetbalgeschiedenis na te bootsen en in realtime te dansen wanneer een doelpunt wordt gemaakt. Klaar voor voetbalkoorts op het gazon?

Feest op het scherm en in de tuin

Als grootste sport ter wereld, met meer fans dan welke andere sport dan ook, staat voetbal dicht bij het hart van miljarden mensen die samen huilen, juichen en supporteren. Nu maakt Husqvarna, marktleider in robotmaaien, het voor fans mogelijk om hun robotmaaiers te laten meevieren wanneer hun favoriete team scoort. ​ Dankzij de nieuwe software-update voor meer dan 150.000 robotmaaiers van Husqvarna, zijn deze in staat zijn om drie klassieke overwinningsmoves – de Robot, de Tornado en de 180 – te imiteren en uit te voeren.

“Het is geweldig om de robotmaaiers van Husqvarna de robotdans te zien doen. Een moment van plezier onder vrienden bij een warm-up voor het WK werd mijn wereldwijde kenmerkende doelpuntgebaar. Ik ben vereerd dat de Automower van Husqvarna deze dans nabootst. Ik kan niet wachten om hem deze zomer in actie te zien op mijn eigen tuinfeest, en daarenboven hou ik van de link met robotica”, zegt Peter Crouch, Engelse voetballegende. ​ ​

Eigenaren kiezen eenvoudig hun favoriete team in de Husqvarna Automower® Connect-app. Wanneer het ingestelde team een doelpunt maakt, zal de robotmaaier dit vieren met een dansje, knipperende lichten en fanfaremuziek. Een scorebord op de display van de maaier houdt tijdens de wedstrijd ook de score in realtime bij. ​ ​

“We hebben contact gehad met een wereldwijd toonaangevende expert op het gebied van emotionele uitdrukkingen voor robots om deze iconische gebaren na te bootsen. Het was een uitdaging, maar we houden net zoveel van uitdagingen als van robots en voetbal. Dit was voor onze ingenieurs dus een leuk project om te realiseren”, zegt Björn Mannefred, Robotics Software Manager bij Husqvarna.

 

 

 

 

 

 

 

 

De robotmaaier, een technologisch hoogstandje

Husqvarna maakt al lange tijd gebruik van dit soort infrastructuur, gebaseerd op automatisering en IoT, om nieuwe en innovatieve oplossingen aan consumenten te bieden. Voorbeelden van hoe Husqvarna automatisering gebruikt, is onder meer het automatisch parkeren van de robotmaaier als het weerbericht vorst of zware regenval voorspelt. Automatisering wordt ook gebruikt om eindgebruikers het maaischema van de robotmaaier te laten aanpassen aan hun gazon en behoeften. Dit omvat bijvoorbeeld het instellen van verschillende maai-intervallen voor verschillende delen van het gazon, en het afbakenen van een deel van het gazon waar het gras lang mag worden om de biodiversiteit te bevorderen.

Hoe viert de robotmaaier mee?

De software-update wordt uitgebracht op 14 juni en is beschikbaar voor de Husqvarna robotmaaiermodellen Automower® 405X, Automower® 415X, Automower® 320 NERA, Automower® 430X NERA, Automower® 450X NERA, Automower® 310E NERA en Automower® 410XE NERA. Er zijn momenteel wereldwijd meer dan 150.000 Husqvarna robotmaaiers die de nieuwe functie ondersteunen. Gebruikers worden op de hoogte gebracht van de update via de Husqvarna Automower Connect-app. De update is beschikbaar van 14 juni tot 14 juli 2024.

“Veel eigenaren ontwikkelen een speciale band met hun robotmaaier, en geven ze een naam zoals ze ook bij een huisdier zouden doen. Nu zetten we de volgende stap door onze robotmaaiers met het hele gezin te laten meevieren wanneer het favoriet voetbalteam scoort. Husqvarna verlegt al bijna 30 jaar de grenzen van wat een robotmaaier kan doen. Deze update is een uiting van onze liefde voor technologie en onze zoektocht om eindgebruikers een betere, eenvoudigere en aangenamere ervaring te bieden bij het onderhoud van hun gazon”, besluit Björn Mannefred.

DISCLAIMER: Husqvarna is noch geassocieerd met, noch een sponsor van de UEFA EURO 2024.

Ook interessant voor jou