Husqvarna stelt nieuwe robotmaaier voor grote oppervlaktes voor

22 juni 2021

Husqvarna lanceerde de Ceora, een robotmaaier die voorzien is voor oppervlaktes tot 50.000 m2. Deze maaier haalt de capaciteit van 10 traditionele robotmaaiers aan een veel lagere kost en levert een betere maaikwaliteit af. Het maaidek kan opklappen ten opzichte van het achterste rijgedeelte; vergelijkbaar met het dek van een frontmaaier. Dat maakt het onderhoud […]

Husqvarna lanceerde de Ceora, een robotmaaier die voorzien is voor oppervlaktes tot 50.000 m2.

Deze maaier haalt de capaciteit van 10 traditionele robotmaaiers aan een veel lagere kost en levert een betere maaikwaliteit af.

Het maaidek kan opklappen ten opzichte van het achterste rijgedeelte; vergelijkbaar met het dek van een frontmaaier.

Dat maakt het onderhoud veiliger en makkelijker.

Het maaidek bestaat uit 3 maairotoren met snijmessen. Deze mesjes moeten afhankelijk van de gewenste staat van het terrein en de grondsoort elke week vervangen worden.

Opvallend is dat de maaier zonder omtrekdraad rondom het terrein werkt. Bij het begin van het maaien volstaat het om de maaier het parcours te laten afleggen onder begeleiding van de bediener die alle hindernissen en hoeken en kanten met zijn smartphone in kaart brengt. Eens de maaier deze route heeft opgeslagen kan hij ze opnieuw afspelen en zelfs verbeteren naarmate hij meer maaibeurten heeft uitgevoerd. Al rijdende optimaliseert hij zijn parcours.

Het onderhoud beperkt zich tot de inspectie van de mesjes iedere dag. De maaier kan via het Fleet Service systeem worden opgevolgd, net zoals bij de andere machines van Husqvarna.

De maaier, waarmee de fabrikant mikt op golfterreinen en sportvelden, zit via het EPOS-systeem geconnecteerd met de smartphone van de bediener.

Ook interessant voor jou