Husqvarna pakt uit met elektrische zitmaaier en nieuwe Automower®-reeks

31 december 2021

De nieuwe R112iC zitmaaier van Husqvarna is een volledige elektrische zitmaaier en ontworpen voor particuliere gebruikers. Hij kan met één acculading tot 4.700 m² maaien en is eenvoudig in gebruik en onderhoud. De elektromotor maakt het kostbare tanken overbodig, en biedt de consument een milieuvriendelijk alternatief om te maaien. Een brede waaier aan accessoires maakt van de […]

De nieuwe R112iC zitmaaier van Husqvarna is een volledige elektrische zitmaaier en ontworpen voor particuliere gebruikers. Hij kan met één acculading tot 4.700 m² maaien en is eenvoudig in gebruik en onderhoud. De elektromotor maakt het kostbare tanken overbodig, en biedt de consument een milieuvriendelijk alternatief om te maaien. Een brede waaier aan accessoires maakt van de maaier een multifunctioneel voertuig dat naast maaien ook kan transporteren, verticuteren en strooien. Verder introduceert Husqvarna voor de liefhebbers van robotmaaiers twee nieuwe modellen binnen hun Automower®310 Mark II en 315 Mark II -assortiment. Zowel het ontwerp als het onderhoudsgemak van deze machines is verbeterd.

De elektrische zitmaaier van de toekomst: lage gebruikskosten, hoog gebruiksgemak

Husqvarna is een van ’s werelds toonaangevende producenten van tuin-, park- en bosgereedschap. Met de nieuwe R 112iC heeft het bedrijf zijn expertise en innovatie aangewend om een efficiënte en goed presterende elektrische zitmaaier te creëren. Hij maakt gebruik van de ‘Power Boost’-technologie die de snelheid van de messen automatisch aanpast aan de grasomstandigheden. Hij is ook uitgerust met Husqvarna’s savE™-technologie die kan worden geactiveerd om de werkingstijd te verlengen en het geluidsniveau nog meer te verlagen. Hierdoor verbruikt de maaier zo weinig mogelijk energie en kan hij voor langere periodes worden gebruikt zonder in te boeten aan efficiëntie en prestaties. Daarnaast wordt de dure brandstof die normaalgesproken nodig is voor maaiers, vervangen door elektriciteit wat zowel goedkoper als milieuvriendelijker is.

De wendbaarheid is een ander belangrijk kenmerk van de R 112iC zitmaaier. Dankzij zijn gelede stuurinrichting maakt hij scherpe bochten en maait hij rond kleine bomen en andere oppervlakken met een diameter van slechts 68 cm. Bovendien is de zitmaaier voorzien van een maaidek dat aan de voorkant is gemonteerd, waardoor er gemakkelijk dicht bij bomen, struiken en andere obstakels gemaaid en getrimd kan worden. Dit leidt tot efficiënt maaien en eenvoudig navigeren doorheen krappe ruimtes. Dankzij Husqvarna hebben consumenten nu voor elke manier van maaien een elektrische en milieuvriendelijke optie.

“We hebben de zitmaaier klaargestoomd voor de toekomst door de binnenkant te hertekenen en hem aan te drijven met een elektromotor. Hij presteert als een traditionele maaier, maar met de lagere geluidsniveaus en het eenvoudige onderhoud van een elektrische maaier”, aldus Anton de Jong, Directeur van Husqvarna Benelux.

Diverse gebruiksmogelijkheden dankzij gebruik van accessoires

Een brede waaier aan accessoires maakt van de R 112iC zitmaaier een stil multifunctioneel voertuig dat op elk moment van de dag kan worden gebruikt voor transport, verticuteren of strooien zonder de buren te storen. Dankzij deze accessoires onderhouden gebruikers niet alleen hun gazon met één enkel voertuig, maar kunnen ze ook andere taken uitvoeren zoals het vervoeren van brandhout, bladeren, tuingereedschap of andere omvangrijke voorwerpen. Zo is deze zitmaaier een slimme investering. De gebruikers besparen daarnaast geld omdat zij voor dergelijke taken geen extra voertuigen hoeven aan te schaffen.

Over de Husqvarna R 112iC zitmaaier 

 • Motor: 3.300 W
 • Accu: Li-ion
 • Maaigebied: tot 4.700 m² met één acculading in savE™-modus*
 • Maaibreedte: 85 cm
 • Ongemaaide cirkel: 65 cm
 • Display: HMI-paneel met display
 • Rijsnelheid (transport): 10 km/u
 • Rijsnelheid (maaien): 6 km/u
 • Beschikbaar vanaf het eerste kwartaal van 2022
 • Adviesprijs: € 5.699 inclusief BTW

* De werkingstijden zijn maximale waarden en stemmen overeen met de werkingstijd met gebruik van savE™: eigenlijk werk, basisonderhoud en beweging/klim nodig voor algemene operaties. De vermelde richtlijnen worden louter ter informatie gegeven en het is mogelijk dat ze niet overal hetzelfde resultaat opleveren.

R 112iC accu rider © HusqvarnaR 112iC accu rider © Husqvarna

De nieuwe Automower 310 Mark II en 315 Mark II: aanzienlijke tijdsbesparing

Voor de liefhebbers die graag genieten van het comfort van een robotmaaier, introduceert Husqvarna de volgende generatie robotmaaiers voor persoonlijk gebruik. Het gaat hier over de lancering van twee verbeterde versies van hun bestverkochte Automower®. De Automower® 310 Mark II en 315 Mark II hebben een nieuw verbeterd ontwerp zodat minder onderhoud nodig is en dit onderhoud ook nog eens vereenvoudigd wordt. Ze kunnen bovendien gazons van 1000 tot 1500 m² aan met tal van obstakels en hoogteverschillen. Het resultaat is een beter gazon en een aanzienlijke tijdsbesparing, vooral in vergelijking met niet-robotische maaiers.

Met de twee nieuwe modellen kunnen gebruikers tuinen en gazons maaien met veel variatie en complexiteit, zoals gevoelige bloemperken, bomen en struiken. De maaiers zorgen voor een zorgeloze ervaring door zich automatisch aan te passen aan de groeisnelheid van het gras, het weer en andere omstandigheden. Een nieuwe vorstsensor voorkomt dat de Automower ® maait en schade toebrengt aan een bevroren gazon. Ze zijn ook voorzien van Husqvarna’s gepatenteerde geleidingsdraadoplossing, die een perfect gemaaid gazon zonder bandensporen mogelijk maakt en de mogelijkheid biedt om zeer smalle doorgangen te maaien.

Geoptimaliseerd onderhoudsgemak

Dankzij het verbeterde ontwerp zijn de maaiers gemakkelijk te onderhouden. Ze kunnen gereinigd worden met een slang, en detecteren automatisch beschadigde messen of schijven. De maaiers vinden consequent hun weg naar hun laadstation met behulp van drie verschillende zoekmethoden. Gebruikers kunnen de maaiers rechtstreeks via hun smartphone bedienen met de Husqvarna Automower® Connect-app.

Met hun gewicht van slechts 10 kilo rijden de maaiers vlot over het gazon. De elektromotor produceert minder uitstoot en minder lawaai, wat betekent dat de robots op elk moment van de dag kunnen maaien zonder de gebruiker of zijn buren te storen.

Zoals alle robotmaaiers van Husqvarna zijn de nieuwe modellen uitgerust met een antidiefstalsysteem met een alarm en een persoonlijke PIN-code. Zo worden de machines onbruikbaar als ze worden gestolen.

Over Husqvarna Automower® 310 Mark II en 315 Mark II 

 • Gewicht: 10 kg
 • Maaigebied: 1.000 m² tot 1.500 m²
 • Maaihoogte: 20-50 mm
 • Snijpatroon: Willekeurig maaipatroon maar is uitgerust met Systematic Passage Mowing (leidt zichzelf automatisch door smalle doorgangen voor sneller en nauwkeuriger maaien)
 • Schoonmaak: IPX5-indeling (bestand tegen een langdurige waterstraal onder lage druk)
 • Prestaties op hellingen: 40%
 • Beschikbaar vanaf het voorjaar 2022
 • Adviesprijs Automower ® 310 Mark II: € 1.599
 • Adviesprijs Automower ® 315 Mark II: € 1.899

Automower ®  310 Mark II en 315 Mark II © Husqvarna

Automower® 310 Mark II en 315 Mark II © Husqvarna

Ook interessant voor jou