Husqvarna introduceert nieuwe generatie kettingzagen 560 XP en 562 XP

17 april 2023

Husqvarna introduceert met trots zijn nieuwe kettingzagen 560 XP® Mark II en 562 XP® Mark II. De nieuwe generatie is ontwikkeld op een volledig nieuw platform, met de ambitie om de wendbaarheid te behouden en nog te verbeteren, voor een hogere productiviteit. Beide nieuwe kettingzagen zijn ontworpen voor superieure wendbaarheid. Een belangrijk aspect hierbij is de slanke body […]

Husqvarna introduceert met trots zijn nieuwe kettingzagen 560 XP® Mark II en 562 XP® Mark II.
De nieuwe generatie is ontwikkeld op een volledig nieuw platform, met de ambitie om de wendbaarheid te behouden en nog te verbeteren, voor een hogere productiviteit.

Beide nieuwe kettingzagen zijn ontworpen voor superieure wendbaarheid. Een belangrijk aspect hierbij is de slanke body van de kettingzaag, waardoor de voorste handgreep dichter bij het zwaartepunt van de zaag komt te liggen. Daardoor is de zaag gemakkelijker zijdelings te bewegen. Dankzij het slanke ontwerp en de uitstekende vermogen-gewichtsverhouding is de nieuwe zaag dus uitzonderlijk wendbaar. Zowel boomverzorgers als bosbouwers zullen ondervinden hoe deze kettingzagen gemakkelijk de hele dag te hanteren zijn in verschillende werkposities.

De Mark II is ontwikkeld op een nieuw platform met als prioriteit om de wendbaarheid van de vorige generatie nog te verbeteren.

– “Een goede wendbaarheid zit in de details. We hebben enorm veel inspanningen gedaan om tot de beste werkervaring en ergonomie te komen. Daardoor krijg je meer controle en wordt het werk uiteindelijk minder vermoeiend”, aldus Anders Lundberg, Product Director Tree Professionals, Husqvarna.

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van de nieuwe kettingzagen is hun betrouwbare duurzaamheid. Dankzij de verbeterde koeling en filtratie kunnen deze kettingzagen zonder moeite zelfs de zwaarste klussen aan. Bovendien zijn ze eenvoudig te bedienen dankzij Simple Start Technology en AutoTuneTM 3.0, waardoor professionals zich op hun werk kunnen concentreren in plaats van zich het hoofd te moeten breken over de kettingzaag.

– “Bij Husqvarna begrijpen we hoe belangrijk het is om robuust gereedschap van hoge kwaliteit te maken die aan de eisen van de sector kan voldoen. De nieuwe kettingzagen zijn ontworpen voor professionals en zullen hun verwachtingen zeker overtreffen. Met hun slanke ontwerp, uitzonderlijke wendbaarheid en betrouwbare prestaties zijn deze kettingzagen de perfecte aanvulling op de uitrusting van elke houthakker”, aldus Anders Lundberg, Product Director Tree Professionals, Husqvarna.

Bij de ontwikkeling van de Mark II werden geen compromissen gemaakt. Wat de prestaties betreft, hebben de nieuwe kettingzagen een opnieuw ontworpen motor met een verbeterd koppel bij een lager toerental. Daardoor kun je tijdens het zagen meer druk op de zaag uitoefenen zonder dat de motor blijft haperen.
Daarnaast heeft de motor een betere verbrandingsefficiëntie, waardoor hij tot 8% minder brandstof verbruikt ten opzichte van de eerste generatie. Het nieuwe motorontwerp zorgt voor een hogere productiviteit en lagere eigendomskosten in vergelijking met de vorige generatie.

De 560 XP Mark II en 562 XP Mark II zullen te koop worden aangeboden bij geautoriseerde dealers en worden in augustus 2023 wereldwijd uitgerold. Beide modellen zullen in de relevante markten ook verkrijgbaar zijn met verwarmde handgrepen/carburateur.

Voornaamste productkenmerken:

Verbeterde vermogen-gewichtsverhouding/Uitstekende wendbaarheid

Verhoogde vermogen-gewichtsverhouding: 560 XP Mark II: 0,60 kW/kg, 562 XP Mark II: 0,59 kW/kg

Slanker ontwerp

Verbeterde duurzaamheid
Verbeterde koeling dankzij nieuwe demper + geoptimaliseerde carter, cilinder, zuiger, cilinderdeksel en startbehuizing.
Nieuwe hoofdlagers.

Verbeterde opstart & loop

Simple Start Technology
AutoTune 3.0
Nieuwe en verbeterde isolatiewand
Nog meer koppel bij lagere toerentallen

 Specificaties

Vermogen 3,5 kW (4,7 pk)
Gewicht 560 XP Mark II: 5,8 kg (12,8 lbs)
562 XP Mark II: 5.9 kg (13,0 lbs)
Cilinderinhoud 59,8 cc
15”-20” blad (560 XP Mark II) Montage klein blad
18”-28” blad (562 XP Mark II) Montage groot blad
Motorbeheer AutoTune 3.0
Geleidebladen X-Force, X-Tough (NAM: ook, X-Tough Light)
Kettingen 560 XP Mark II: .325” – X-Cut S35G
Beide: 3/8”- X-Cut C85; X-Cut S85

Ook interessant voor jou