Hoogwaardige bouwmachines in faillisementsveiling van het Duitse tuinbouwbedrijf Hyseni

7 mei 2024

Aankondiging van veiling: Naar aanleiding van het faillisement van het tuinbouwbedrijf Gartengestaltung Hyseni GmbH uit München (Duitsland) worden op 21-05 de eerste veilingen van de bedrijfsinventaris georganiseerd door veilinghuis HT. Er worden hoogwaardige bouwmachines van gerenommeerde fabrikanten (bijv. Hitachi, Kubota, Komatsu en Case) en andere uitrusting voor tuinaanleg en landschapsinrichting. Op 21-05 eindigt de online […]

Aankondiging van veiling: Naar aanleiding van het faillisement van het tuinbouwbedrijf Gartengestaltung Hyseni GmbH uit München (Duitsland) worden op 21-05 de eerste veilingen van de bedrijfsinventaris georganiseerd door veilinghuis HT. Er worden hoogwaardige bouwmachines van gerenommeerde fabrikanten (bijv. Hitachi, Kubota, Komatsu en Case) en andere uitrusting voor tuinaanleg en landschapsinrichting.

Op 21-05 eindigt de online faillisementsveiling voor het tuinbouwbedrijf Gartengestaltung Hyseni GmbH (München, Duitsland) De veiling wordt uitgevoerd door Surplex-dochterbedrijf HT. Industrieel veilinghuis HT Hanseatische Industrie-Consult behoort tot de toonaangevende ondernemingen voor de taxatie en verkoop van mobiele installaties en industriële goederen in Duitsland.

Bij de veiling van de bedrijfsinventaris van Hyseni worden ongeveer 70 artikelen aangeboden. Hyseni was met name gespecialiseerd in de tuinaanleg bij wooncomplexen. Daardoor bestaat de veiling vooral uit bouwmachines van verschillende groottes ‒ van kleine mobiele graafmachines met een bedrijfsgewicht van slechts 3,8 t en wielladers tot middelgrote graafmachines op rupsbanden met een bedrijfsgewicht van 8 t.

Bij Hyseni is in de jaren 2018 tot 2020 flink geïnvesteerd in het machinepark. De graafmachines zijn dan ook uit recente bouwjaren en goed onderhouden met weinig bedrijfsuren (meestal tussen 1.500 en 2.500 uren).

De highlights van deze veiling:

  • Midi graafmachine op rupsbanden: 2x Hitachi ZX85USB-5A (bj. 2018/19)
  • Mini graafmachine op rupsbanden: Komatsu PC88MR-10 (bj. 2019), Komatsu PC35MR-5 (bj. 2019), Komatsu PC26MR-3 (bj. 2018), Case DX26C (bj. 2019)
  • Wielladers: Kubota R090 (bj. 2020), Kubota R085 (bj. 2019), Hitachi ZW75 (bj. 2019)

Daarnaast zijn er andere apparaten en accessoires voor de aanleg van tuinen en landschappen beschikbaar ‑ bijvoorbeeld trilplaten, huplstukken voor graafmachines en radladers, zagen, materiaalcontainers, grasmaaiers en gereedschappen.

Naar de online catalogus voor de faillisementsverkoop van Gartengestaltung Hyseni GmbH:
https://online-versteigerungen.ht-kg.de/en/92624_online-insolvenzversteigerung_gartengestaltung_hyseni_gmbh/a/1593

Wendbare Komatsu minigraafmachine voor de aanleg van tuinen en landschappen: de PC88MR-10 (rechts) en de PC35MR-5 (links), beide uit bouwjaar 2019, zijn tot 21-05 beschikbaar voor veiling.

(© HT).

Hoogwaardige en nieuwere machines komen regelmatig op de markt voor gebruikte machines door faillisementen. Dit biedt aantrekkelijke en voordelige mogelijkheden voor kopers.

(© HT).

Ook interessant voor jou