GTM PROFESSIONAL LANCEERT EERSTE ACCU AANGEDREVEN HOUTVERSNIPPERAAR IN ZIJN KLASSE: DE 1800 E-CHIPPER

19 juli 2023

Met trots presenteert GTM Professional de 1800 E-chipper, de eerste accu aangedreven versnipperaar voor takdiameters tot 12 cm. Daarmee toont fabrikant De Wild BV aan dat zij klaar zijn voor een duurzame toekomst vol innovatie. De splinternieuwe machine is voorzien van een sterke Li-Ferro accu die zowel het versnippersysteem als het zelfrijdende onderstel aandrijft. Vanaf […]

Met trots presenteert GTM Professional de 1800 E-chipper, de eerste accu aangedreven versnipperaar voor takdiameters tot 12 cm. Daarmee toont fabrikant De Wild BV aan dat zij klaar zijn voor een duurzame toekomst vol innovatie. De splinternieuwe machine is voorzien van een sterke Li-Ferro accu die zowel het versnippersysteem als het zelfrijdende onderstel aandrijft. Vanaf nu kunnen groenprofessionals profiteren van kracht, vrijheid én een schonere werkomgeving. 

De 1800 serie is de bovenlijn van compacte houtversnipperaars voor boomverzorgers, hoveniers en groendiensten. Het team van GTM Professional is erin geslaagd om de bestaande, zelfrijdende 1800 te transformeren naar een 100% elektrische machine. Een revolutionaire doorbraak dat het recyclen van groenafval een compleet nieuw perspectief geeft. De nieuwe 1800 E-chipper is geassembleerd in Nederland en bestaat uit Europese elektrische componenten. Deze krachtige machine heeft een rotor versnippersysteem met terugdraaifunctie dat het meest efficiënt en snel werkt. De PRO messen van GTM Professional hebben een lange levensduur en zorgen voor mooie gelijkmatige houtsnippers die perfect te gebruiken zijn als bodembedekker.

Dat een hoge capaciteit en lange werktijd prima samengaan, bewijst de 1800 E-chipper wel. Met een volle accu kan tot 2 uur gewerkt worden (bij 20°C) en om de werktijd te verlengen is het mogelijk de accu tijdens het werk bij te laden via een kabel naar het stroomnetwerk. Hier is geen krachtstoom voor nodig. Er is een batterijindicator voorzien op de motor cover zodat er goed zicht is op de resterende batterijduur. Wanneer de accu leeg is kan er nog 1600 meter met de machine gereden worden, ruim voldoende om terug naar de werkbus te rijden! Binnen 3,5 uur is de accu weer volledig opgeladen. GTM Professional heeft bewust gekozen voor een industriële Li-Ferro batterij, die schokbestendiger en minder brandgevoelig is dan een Li-ion batterij in geval van beschadiging. De hogere investering in de Li-Ferro batterij betaalt zich uiteindelijk terug in een langere levensduur.

Om aan alle wensen van de professional te voldoen is de machine standaard uitgerust met een draaibare uitvoer, urenteller en diverse veiligheidsvoorzieningen. Naast gebruiksgemak staat veiligheid hoog op de prioriteitenlijst. Daarom worden alle houtversnipperaars van GTM Professional door een onafhankelijk instituut gekeurd. Ook is de nieuwe 1800 E-chipper uitvoerig in het veld getest door professionele gebruikers uit de groensector. Want alleen op die manier kun je een betrouwbare machine in de markt zetten.

Het zelfrijdende onderstel is gelijk aan de ‘Wheel Driven’ machines van GTM Professional. Dat betekent dat de snelheid traploos regelbaar is tot 6 km/u. Bovendien is de machine zeer wendbaar en stabiel dankzij een optimale gewichtsverdeling. De compacte afmetingen en twee zwenkwielen op een pendelas zorgen ervoor dat de 1800 E-chipper gemakkelijk te verplaatsen is, zelfs in de bus of aanhanger en door een smalle tuinpoort.

Kijk op www.gtmchippers.nl voor meer informatie of het vinden van een dealer in de buurt.

Ook interessant voor jou