GTM PROFESSIONAL BRENGT TWEEDE COMPO VERSNIPPERAAR OP DE MARKT

22 augustus 2020

Na de introductie van de GTS900C eerder dit jaar, introduceert GTM Professional nu een tweede compo machine met nog meer capaciteit. De nieuwe GTS1300C is gebaseerd op de traditionele GTS1300, maar heeft een extra uitvoermogelijkheid aan de onderkant om grote volumes zacht materiaal te versnipperen. Deze compo machine met krachtige Loncin of Mitsubishi motor is […]

Na de introductie van de GTS900C eerder dit jaar, introduceert GTM Professional nu een tweede compo machine met nog meer capaciteit. De nieuwe GTS1300C is gebaseerd op de traditionele GTS1300, maar heeft een extra uitvoermogelijkheid aan de onderkant om grote volumes zacht materiaal te versnipperen. Deze compo machine met krachtige Loncin of Mitsubishi motor is verkrijgbaar vanaf €3950 en uit te breiden met diverse accessoires.

Met de komst van de GTS1300C worden hoveniers, boomverzorgers maar ook particulieren in staat gesteld om allerlei soorten groenafval te versnipperen met één enkele machine. De compo houtversnipperaar van GTM Professional heeft twee verschillende uitvoermogelijkheden die eenvoudig te wisselen zijn. De hoge uitvoer is geschikt voor het versnipperen van takken met een diameter tot 10 cm. Dankzij het efficiënte rotor versnippersysteem worden de takken automatisch naar binnen getrokken.

Een innovatieve toevoeging is de extra uitvoer aan de onderkant van de machine. Hiermee kunnen grote hoeveelheden zacht en vochtig materiaal versnipperd worden, zoals haagscheersel, grassen, klimplanten of bladeren. Dat maakt de GTS1300C tot een echte alles-in-één machine. De houtsnippers zijn perfect te gebruiken als bodembedekker of bodemverbeteraar. Daarnaast dienen ze samen met ander versnipperd groenafval als ideaal ingangsmateriaal voor de composthoop. Om het composteerproces extra te versnellen is een grid voor de lage uitvoer optioneel verkrijgbaar. Hiermee wordt het materiaal nóg fijner gemaakt. Daarnaast biedt GTM Professional de opties voor een draaibare uitvoer, een trekstang die tevens als steunstand dient en een push tool die helpt bij het aanduwen van zacht materiaal in de invoer.

GTM Professional heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. De houtversnipperaar fabrikant heeft de GTS1300C uitgerust met een nieuwe noodstop beugel die de werking van de machine direct stopt in noodsituaties. De noodstop beugel is dichter op de invoer geplaatst om onbedoeld uitschakelen door uitstekende takken te voorkomen. Daarnaast zijn er veiligheidsschakelaars toegevoegd op beide uitvoeren om te rotor te blokkeren tijdens onderhoudswerkzaamheden.

De lage en brede invoer is zeer toegankelijk en zorgt voor een hoge werksnelheid. Het vernieuwde onderstel geeft de machine maximale stevigheid zonder dat dit ten koste gaat van de mobiliteit. De GTS1300C is compact, licht en gemakkelijk verplaatsbaar door één persoon. Dankzij de nieuwe sjorogen onder de invoer is de compo houtversnipperaar veilig te vervoeren op en aanhanger of in een bestelbus en is de machine overal inzetbaar.

Kijk voor meer informatie op www.gtmchippers.nl

Ook interessant voor jou