GROENVOORZIENING MET 100% ELEKTRISCHE CARGOLEV TC LICHTE ELEKTRISCHE VOERTUIGEN DE BESTE LEV OP DE MARKT

10 november 2020

In de groenvoorziening bent u bekend met de uitdagingen van vandaag de dag. De binnensteden worden steeds voller en milieuzones rukken op. Maar voor uw groenvoorziening heeft u wel een voertuig nodig dat de hele dag onderweg kan zijn en waarmee het werk goed uitgevoerd kan worden. En natuurlijk zonder concessies te hoeven doen aan […]

In de groenvoorziening bent u bekend met de uitdagingen van vandaag de dag. De binnensteden worden steeds voller en milieuzones rukken op. Maar voor uw groenvoorziening heeft u wel een voertuig nodig dat de hele dag onderweg kan zijn en waarmee het werk goed uitgevoerd kan worden. En natuurlijk zonder concessies te hoeven doen aan het laadvermogen.

Lichte Elektrische Voertuigen (LEV) zijn dé uitkomst voor goederenverkeer in binnensteden. De 100% elektrische CargoLEV TC is de perfecte keuze. Electrocar BV heeft dit voertuig volledig in eigen beheer ontwikkeld, gebaseerd op bijna 2 decennia ervaring met elektrische werkvoertuigen. Hieruit is een nieuw merk ontstaan, CargoLEV. Tijdens de ontwikkeling is rekening gehouden met de zware omstandigheden die voertuigen doorstaan in de binnenstad. CargoLEV combineert alle wensen in een compleet elektrisch voertuig.

Voor gemeenten en groenbedrijven is duurzame mobiliteit vaak een belangrijke ambitie. Zo min mogelijk CO2 uitstoot en zo min mogelijk fijnstof is noodzakelijk voor het verbeteren van de leefbaarheid in de stad. Elektrisch vervoer draagt bij aan dit doel. Naast emissievrij heeft een licht elektrisch voertuig als voordeel dat het zuinig rijdt en stil is. De CargoLEV TC is leverbaar op kenteken en is daarnaast ook als Motorrijtuig Met Beperkte Snelheid (MMBS) toegestaan op de openbare weg. Met een breedte van slechts 130cm is de CargoLEV uitermate geschikt voor smalle doorgangen, in bijvoorbeeld stadscentra en parken. De CargoLEV TC wordt geleverd met lithium-ion accu. Opladen kan gewoon kan via het stopcontact (230V) zonder aparte infrastructuur. En met een vaste of kiepende open laadbak, eventueel voorzien van gaashekken met klapbare delen of andere speciale opbouw uitermate geschikt voor gebruik in onder ander de groenvoorziening en voor klein grijs afval. Wij kunnen extra flitslichten aanbrengen op de cabine of een achteruitrijcamera, waardoor het nog makkelijker en veiliger werken wordt. Naast een open laadbak is de CargoLEV TC ook leverbaar met andere opbouwvarianten, zoals een gesloten versie voor transport van goederen en pakketten in rolcontainers.

“Electrocar BV verkoopt en onderhoudt al bijna 20 jaar lichte elektrische voertuigen. Op basis van die ervaring zijn de CargoLEV voertuigen ontwikkeld. Met zowel de goederen- als de personenuitvoeringen hebben we rekening gehouden met de eisen die aan het voertuig, én die door de berijder gesteld worden” aldus Leonie Wienhoven van Electrocar BV.

Natuurlijk is ook aan de berijder gedacht, er is veel aandacht besteedt aan het creëren van een fijne werkplek. Het voertuig is als het ware om de chauffeur heen gebouwd, waardoor er extra veel zitruimte is. Dankzij onder andere de makkelijke in- en uitstap en comfortabele stoelen wordt een ergonomisch verantwoordelijke plek geboden. De ventilatiestand op de voorruit zorgt voor een buitengewoon goed klimaat in de cabine. Er zijn bovendien opbergvakken tot A4 formaat, een afsluitbare dashboardkast voor waardevolle spullen, USB aansluiting, bluetoothradio, bekerhouders en jashaakjes voor een optimaal werkcomfort. En er is gedacht aan afsluitbare opbergruimte over de gehele lengte van de laadbak voor gereedschappen en een eigen watertank voor handenwassen. De optimale gewichtsverhouding zorgt voor een goede wegligging en een prettige rij-ervaring. De voorwielaandrijving geeft -naast een zeer lage laadvloer- een heel veilig weggedrag, ook bij gladheid.

Leonie Wienhoven: “Uiteindelijk moet het wel betaalbaar blijven, daarom is de CargoLEV zo ontwikkeld dat de total cost of ownership laag blijft. Aanschaf kan naast koop ook via lease door Electrocar BV verzorgd worden, en gebruikskosten zijn met paar euro per acculading ook veel gunstiger dan een voertuig met een verbrandingsmotor.”

Als gemeente moet u uw kosten goed kunnen verantwoorden. Uw omgeving vraagt immers van u dat u verantwoord omgaat met gemeenschapsgeld. Ook daarin komen wij u tegemoet. Om te beginnen is de CargoLEV TC zo door ons ontwikkeld dat de superieure kwaliteit lage onderhoudskosten met zich mee brengt, ook op langere termijn. Verder heeft u met een licht elektrisch voertuig lage kosten per kilometer: u betaalt slechts enkele euro’s voor een volle lading. Na de werkdag of in de pauze laadt u de elektrowagen gewoon op via het stopcontact (230V). Daarnaast zijn er verschillende subsidieregelingen waarop u aanspraak kunt maken. U bent zogezegd ‘dubbel duurzaam’: u verbetert uw financiële rendement én de leefbaarheid in uw gemeente. Wij helpen u verder.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de CargoLEV TC elektrotrucks voor uw bedrijf of gemeente, neem contact op via www.electrocar.eu/contact of bel naar +31 (0)316-200091 en kom vervolgens gerust langs om de voertuigen zelf te ervaren.

Ook interessant voor jou