Green Expo zet zich meer dan ooit in voor de toekomst van de groensector.

12 juni 2024

Op 22-23-24 september komen 10.000 groenprofessionals opnieuw samen tijdens de 15de jubileumeditie van Green Expo in Flanders Expo. Zowel tuinaannemers, groendiensten, tuin- en landschapsarchitecten, tuincentra, boom- en siertelers en retailers vinden dan hun weg naar de grootste Belgische vakbeurs voor tuin- en parkaanleg.  Deze editie zetten we meer dan ooit in op de toekomst van […]

Op 22-23-24 september komen 10.000 groenprofessionals opnieuw samen tijdens de 15de jubileumeditie van Green Expo in Flanders Expo. Zowel tuinaannemers, groendiensten, tuin- en landschapsarchitecten, tuincentra, boom- en siertelers en retailers vinden dan hun weg naar de grootste Belgische vakbeurs voor tuin- en parkaanleg. 

Deze editie zetten we meer dan ooit in op de toekomst van de groensector. We trappen de beurs af met een familiedag op zondag 22 september.

Dat groenprofessional geen 9 tot 5 job is, is een open deur intrappen. Daarom nodigen we iedereen al uit op zondag om samen met hun kinderen en partner naar de beurs te komen. Verwacht je aan een interactieve zoektocht door de 2 machinehallen en tussen de bomen en standen in hal 1. Kinderen gaan ook niet met lege handen naar huis. Van o.a. DCM en Polet krijgen ze een “groen” cadeautje mee naar huis. Eindigen doen we met de uitreiking van de Vlaamse Tuinaannemer Awards.

Om de toekomst van de sector extra te ondersteunen, nodigt BFG – FBEP samen met Green Expo alle 5de, 6de en 7dejaarstudenten in groen- en tuinaanleg uit voor een bezoek aan de beurs. Dit wordt hun eerste ontmoeting met hun professionele leveranciers van morgen. Samen met de exposanten verwelkomen we ze met open armen in de sector! Eindigen doen we met de uitreiking van de 1.2.Tree Awards van VVOG.

Op maandag vieren we de jubileumeditie met de traditionele avondopening: Green Night!  We vieren het in stijl met live-muziek en we trakteren elke bezoeker op een zelf-gebrouwen Green biertje! Vanaf maandag gaat de beurs Open Spaces ook open naast Green Expo. Hier zijn openbare besturen welkom om hun openbare ruimte klaar te maken voor de toekomst. Eindigen doen we met de uitreiking van de Garden Center Quality Awards van BTV.

Verspreid over de drie dagen pakken de strategische partners van Green Expo ook uit met een enorm uitgebreid programma. AVBS – Groen Groeien zet zo opnieuw een 3-daags programma neer in de Green Speakers zone. Samen met de Belgian Greenkepers Association nodigen ze op maandagochtend ook hun leden uit voor een Fyto-opleiding. Bomen Beter Beheren vzw en Embuild bundelen de krachten voor een programma over bronbemaling, VLAM presenteert hun trendsrapporten, Vlario heeft het over waterbeheer in een programma over groenblauw

Vlaanderen. Embuild en BFG brengen hun leden samen over het Klimaatdak en BTV organiseert een retail-namiddag over tuin(centrum) van de toekomst. Tuin+ en Departement Omgeving presenteren de Green Deal Natuurlijke tuinen.

Kortom, bent u als professional actief in de groensector, noteer dan 22-23-24 september in uw agenda voor een gratis bezoek aan Green Expo. Samen maken we er hét feest van de sector van!  Meer info en gratis tickets vind je via www.greenexpo.be

Ook interessant voor jou