Ferris® introduceert de professionele ISX™3300 zero-turn maaier met Triple iCD™ maaidek.

1 december 2020

Ferris® introduceert de professionele ISX™3300 zero-turn maaier met Triple iCD™ maaidek. Dit toestel maakt gebruik van de nieuwste maaitechnologie om professionele maaiers te voorzien van superieure prestaties, kwaliteit en comfort. De Ferris® ISX™3300 is uitgerust met het “next generation” Ferris gepatenteerd ISX™ ophangingsveersysteem met onafhankelijke vering met verstelbare schokdempers op de voorwielen in combinatie met […]

Ferris® introduceert de professionele ISX3300 zero-turn maaier met Triple iCD™ maaidek. Dit toestel maakt gebruik van de nieuwste maaitechnologie om professionele maaiers te voorzien van superieure prestaties, kwaliteit en comfort.

De Ferris® ISX3300 is uitgerust met het “next generation” Ferris gepatenteerd ISX™ ophangingsveersysteem met onafhankelijke vering met verstelbare schokdempers op de voorwielen in combinatie met verstelbare schokdempers op de achterwielen, wat zorgt voor superieur bestuurderscomfort en verhoogde maaiproductiviteit.

Het compleet nieuwe Forefront ophangingsveersysteem maakt gebruik van 4 boven- en benedenstangen en maai-specifieke schokdempers die speciaal werden ontworpen om de trillingen van de zwenkwielen op te vangen. Zij zorgen er eveneens voor dat de zwenkwielen juist georiënteerd blijven over het hele bereik van de vering om zodoende de rij- en maaikwaliteit te verbeteren. Deze gecontroleerde beweging resulteert in een soepelere rit, een nauwkeurigere opvolging van het terrein en een beter maairesultaat. Het gepatenteerde veersysteem reageert op het meest onvergeeflijke terrein met een verfijnde controle en een onvergelijkbare stuurnauwkeurigheid. Het stelt de bestuurder in staat om de rijsnelheid op een ruwe ondergrond te handhaven en niet te vertragen, waarbij hij ten volle profiteert van het beschikbare vermogen, wat resulteert in meer gemaaide vierkante meters per uur en lagere operationele kosten. Daarenboven geldt er bij het werken met een Ferris zero-turn maaier geen beperking op de dagelijkse hoeveelheid toegestane blootstelling aan hand/arm- en lichaamsvibraties (HAV’s en WBV’s).

De ISX™3300 wordt aangedreven door een 37 Pk sterke Vanguard™ EFI V-Twin benzinemotor (993 cc) met elektronische brandstofinjectie (EFI) en Oil Guard™-systeem. Het EFI-systeem zorgt voor heel wat voordelen zoals een lager brandstofverbruik, een hoger vermogen, een betere resistentie tegen alcoholhoudende brandstof en betere prestaties van de motor, dankzij een verhoogde controle- en beladingsgraad. Het Vanguard EFI-systeem zorgt eveneens voor een geoptimaliseerde start: niet meer choken bij het starten, niet bij een koude en niet bij een warme herstart. Het Oil Guard™-systeem – uniek voor de professionele grasmaaiermarkt – zorgt voor een interval van 500 uur vooraleer de olie dient te worden ververst. Dit revolutionaire ontwerp beschermt de motorolie tegen thermische storingen omdat het Oil Guard™-systeem continu olie uitwisselt tussen de motor en een groot extern oliereservoir, wat resulteert in een koeler lopende motor, langere onderhoudsintervallen (minder stilstand) en een aanzienlijk lagere belasting van het milieu als resultaat.

De robuuste ISX™3300 is een professionele machine met ingebouwde toonaangevende componenten. De Dual Commercial HydroGear® ZT-5400 Powertrain® transmissie levert een ongeëvenaarde kracht, tractie en robuustheid. Het unieke, gepatenteerde Triple iCD™ mowing technology maaidek van 155 cm (61″) of 183 cm (72″) beschikt over een achter- en zij-uitworp, alsook over een 50% en een 100% mulchoptie. Gietijzeren Hercules™ II mesashouders met extra grote industriële hoekcontactkogellagers van 62 mm met een dubbele rij kogels behoren tot de standaarduitrusting. Het dubbele riemaandrijvingsysteem van het maaidek wordt gedekt met 3 jaar (of max. 300 uur) garantie. Andere kenmerken van deze zero-turn zijn de voetbediende hydraulische maaideklift, een comfortzetel met hoge rugleuning en opgevulde armleuningen en een geïntegreerde veiligheidsgordel, een grote brandstoftank met een inhoud van 42 liter en een inklapbare veiligheidsbeugel.

Kenmerken:

  • 37 Pk – 993 cc Vanguard™ EFI V-Twin benzinemotor met Oil Guard™-systeem.
  • Dual commercial Hydro-Gear® ZT-5400 Powertrain® transmissie.
  • 155 cm (61”) of 183 cm (72”) gelast stalen maaidek met hydraulische maaideklift en Triple iCD™ maaitechnologie (achter- en zij-uitworp en 50% of 100% mulching).
  • Gepatenteerd ISX veringsysteem op de 4 wielen.
  • Maaihoogte regeling van 38 tot 127 mm in trappen van 6 mm.
  • Grote 26×12-12 tractiewielen achteraan en 13×6.5-6 zwenkwielen.
  • Rijsnelheid tot 20 km/u met een productiviteit tot 2,93 ha/u (gebaseerd op 80% efficiëntie).

Ook interessant voor jou