Farmtrac lanceert een nieuwe, elektrische compact tractor met hydrostatische aandrijving.

10 maart 2022

Farmtrac heeft de lancering van zijn nieuwe, 100% elektrische Farmtrac FT 25 G HST aangekondigd, welke voor de eerste keer voorgesteld zal worden op de Groene Sector Vakbeurs te Hardegem (Nederland). Deze nieuwe Farmtrac wordt gepresenteerd door Herco Machinery, de officiële verdeler van het merk in de Benelux. De FT 25 G HST is een […]

Farmtrac heeft de lancering van zijn nieuwe, 100% elektrische Farmtrac FT 25 G HST aangekondigd, welke voor de eerste keer voorgesteld zal worden op de Groene Sector Vakbeurs te Hardegem (Nederland). Deze nieuwe Farmtrac wordt gepresenteerd door Herco Machinery, de officiële verdeler van het merk in de Benelux.

De FT 25 G HST is een elektrische tractor met hydrostatische aandrijving die minder schakelhandelingen vereist, waardoor milieuvriendelijk werken gecombineerd kan worden met comfortabel rijden. De onafhankelijke PTO zorgt ervoor dat divers aftakkaswerk mogelijk wordt. Maaien, hakselen, frezen,… zijn geen probleem voor deze stille en emissieloze tractor. Het vermogen van 18,5 kw / 25 pk maakt de elektromotor krachtig genoeg om elke toepassing aan te kunnen. De batterij is ontworpen voor een werktijd tot 5 uur. Het opladen van de tractor kan via een normale stroomaansluiting en via de standaard ingebouwde lader. Een externe snellader is mogelijk als optie. De tractor kan indien gewenst ook uitgerust worden met een frontlader.

Door de regelbaarheid van de snelheid en het lage geluidsniveau is dit de ideale machine om tussen de dieren te werken (zoals maneges, paardenpistes….), voor openbare besturen, stedelijke omgevingen, voor het onderhoud van sportvelden en kunstgrasvelden, enz. Aangezien er geen uitlaatgassen zijn, is deze tractor ook de perfecte oplossing om in gesloten locaties te werken.

Herco Machinery verwacht dat de Farmtrac FT 25G HST in de loop van 2022 beschikbaar zal zijn. De technische gegevens van deze emissieloze trekker kan u HIER bekijken.

Ook interessant voor jou