FABRIEK IN HAMBACH IS ‘KLAAR VOOR DE GRENADIER’ TERWIJL INEOS AUTOMOTIVE VOLLEDIG OPERATIONEEL WORDT ALS OEM

8 april 2022

De eerste testmodellen van de Grenadier rollen van de band in de hypermoderne fabriek van INEOS Automotive in Hambach ter voorbereiding op de start van de productie in juli  INEOS heeft Hambach in januari 2021 overgenomen van Mercedes-Benz en investeert in faciliteiten en het zeer vakkundige personeel om voort te bouwen op de jarenlange reputatie […]

  • De eerste testmodellen van de Grenadier rollen van de band in de hypermoderne fabriek van INEOS Automotive in Hambach ter voorbereiding op de start van de productie in juli 
  • INEOS heeft Hambach in januari 2021 overgenomen van Mercedes-Benz en investeert in faciliteiten en het zeer vakkundige personeel om voort te bouwen op de jarenlange reputatie voor kwaliteit 
  • Hambach is slechts 200 km verwijderd van de operationele hoofdvestiging van INEOS Automotive in Stuttgart  
  • Klanten kunnen vanaf april online of bij hun plaatselijke dealer bestellingen plaatsen   

Londen, 16 februari 2022: prototypen die van de band rollen in de fabriek van INEOS Automotive in Hambach zijn het bewijs dat het bedrijf zich in de laatste overgangsfase van ‘project’ naar voertuigfabrikant bevindt.

Naast de € 470 miljoen die Mercedes-Benz in 2019 al in de geheel nieuwe productielijn had gestoken, heeft INEOS sinds de overname van Hambach in januari 2021 meer dan € 50 miljoen geïnvesteerd. De lijn is nu puur gericht op de Grenadier en bevat een nieuwe, volledig geautomatiseerde carrosseriewerkplaats, een nieuwe semi-automatische spuitwerkplaats en een vernieuwde algemene faciliteit voor assemblage. Verder profiteert Hambach van een nieuw centrum voor hightech kwaliteitscontrole.

Nadat INEOS in slechts 12 maanden de nieuwe lijn voor de Grenadier heeft geher­configureerd, nadert het einde van de eerste testfase voor de productie (PTO1). De bouw van 130 Grenadiers in PTO1 is essentieel voor finetuning van het assemblageproces en voorziet het technische team ook van representatieve productievoertuigen voor de laatste test- en certiceringsronden.

De PTO2-fase voor validatie van het assemblageproces en de productkwaliteit start in maart, voordat de toeleveringsketen, logistiek en productiesnelheid zich gaan bewijzen voor de eerste serieproducten van de lijn.

Tegelijkertijd worden in hoog tempo voorbereidingen getroffen in alle commerciële afdelingen van het bedrijf om te zorgen dat INEOS klaarstaat voor de klanten. Er zijn meer dan 100 verkoop- en servicepartners over de hele wereld aangesteld en er zijn contracten getekend met partners voor onderdelendistributie en dealerfinanciering.

“Wereldwijd hebben al zo’n 15.000 klanten hun Grenadier gereserveerd,” zei Dirk Heilmann, CEO van INEOS Automotive. “Wij willen een voertuig leveren dat af is, en we sluiten geen compromissen. Met de voordelen van het buitengewoon vakkundige en ervaren team in Hambach en de experts in veiligheid en kwaliteit die we hebben aangenomen, liggen we op schema om in juli van start te gaan met de serieproductie.”

Alle prijzen en specificaties worden bekendgemaakt in april 2022, wanneer klanten in Europa, Afrika, Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten hun bestellingen ofwel online rechtstreeks bij INEOS of via hun plaatselijke dealer kunnen afronden. Noord-Amerika volgt later dit jaar.

Ook interessant voor jou