Europese Goedkeuring voor alle groenmachines van Schouten

20 oktober 2021

Schouten Machines heeft samen met het RDW een intensief traject doorlopen hetgeen recentelijk heeft geresulteerd in een verleende Europese type goedkeuring (ETG). Hiermee krijgt elk gebouwd voertuig een Certificate of Conformaty (CoC) document, waarmee toelating in de gehele Europese Unie zonder bijkomende inspecties kan worden gerealiseerd. Alle getrokken voertuigen binnen de agrarische en groen sector, […]

Schouten Machines heeft samen met het RDW een intensief traject doorlopen hetgeen recentelijk heeft geresulteerd in een verleende Europese type goedkeuring (ETG). Hiermee krijgt elk gebouwd voertuig een Certificate of Conformaty (CoC) document, waarmee toelating in de gehele Europese Unie zonder bijkomende inspecties kan worden gerealiseerd.

Alle getrokken voertuigen binnen de agrarische en groen sector, moeten voorzien zijn van een goedkeuring. Daarvoor zijn er twee mogelijkheden; de individuele goedkeuring en de Europese type goedkeuring. De ETG wordt in alle Europese lidstaten geaccepteerd. Het voordeel is dat er geen nationale goedkeuringen meer aangevraagd hoeven te worden. Het brengt dus geen administratieve en tijdrovende handelingen meer met zich mee.

Alle machines binnen de groentechniek bij Schouten Machines zijn nu voorzien van een ETG. Dit zijn de Phoenix veegmachine, Maver maai-verticuteerwagens, Panda- en de Faunus maailaadwagens.

Ook interessant voor jou