EGO POWER PLUS GAAT VOOR ZWAAR WERK MET NIEUWE PRO-X SERIE

19 mei 2024

EGO Power Plus, lanceert een nieuwe productlijn gericht op hoveniers, groenvoorzieners en landschapsbeheerders, ofwel professionele eindgebruikers. De Pro X-serie is ontworpen om te voldoen aan de zwaardere gebruikerseisen en zet daarvoor haar grensverleggende acculaadtechnologie in en zes nieuwe gereedschappen, waaronder een maaier, kettingzaag, heggenschaar en grastrimmer. Chris Buck, productmanager bij EGO, verklaart: “Ons nieuwe Pro […]

EGO Power Plus, lanceert een nieuwe productlijn gericht op hoveniers, groenvoorzieners en landschapsbeheerders, ofwel professionele eindgebruikers.

De Pro X-serie is ontworpen om te voldoen aan de zwaardere gebruikerseisen en zet daarvoor haar grensverleggende acculaadtechnologie in en zes nieuwe gereedschappen, waaronder een maaier, kettingzaag, heggenschaar en grastrimmer.

Chris Buck, productmanager bij EGO, verklaart: “Ons nieuwe Pro X-assortiment zorgt ervoor dat ‘zwaargebruikers’ zoals tuinaannemers en gemeentewerkers kunnen worden uitgerust met tuinmachines om de meest veeleisende werkzaamheden uit te kunnen voeren. Deze toepassingen vereisen robuuste en krachtige tuinmachines, gecombineerd met een revolutionaire oplossing om met het grootste gemak een grote hoeveelheid accu’s op te kunnen laden.

Richting het einde van de zomer van 2024 lanceert EGO het nieuwe professionele laadsysteem, dat professionele hoveniers, groenvoorzieners en tuin- en landschapsbeheerders voldoende accu-energie geven om een hele dag mee te werken zonder stil te vallen omdat de accu’s leeg zijn.

Het PGX™ Professionele laadsysteem is een flexibele oplaadoplossing die kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van elk bedrijf. Het systeem wordt gevoed door de PGX1600E-H 1600W laadhub, die werkt vanaf elk standaard stopcontact. Dit betekent dat er geen extra investeringen in de elektrische infrastructuur nodig is.

De PGX is een modulair systeem dat elke gebruiker kan aanpassen aan zijn eigen specifieke energie “laad”-behoefte. De PGX1600H laadhub kan worden aangesloten op elke combinatie van maximaal 30 PGX3000D docking stations, ieder voorzien van 3 accu poorten, maar kan ook op de PGX1400PB Powerbank (afzonderlijk verkrijgbaar) worden aangesloten. Op deze manier kan de laadhub 90 batterijpoorten van stroom te voorzien. Het systeem beheert het opladen op intelligente wijze, wat betekent dat alle accu’s kunnen worden opgeladen zonder dat handmatig ingrijpen nodig is. Het laadvermogen van de laadhub is berekend om 250Ah aan batterijcapaciteit ’s nachts (in 12 uur) te laden. Effectief betekent dit dat het PGX-systeem tot 70 EGO 56V ARC Lithium batterijen kan opladen.

Deze nieuwe oplossing ondersteunt de Pro-X serie, te beginnen met zes nieuwe gereedschappen, waaronder de CSX5000 kettingzaag. Met een zaagbladlengte van 50 cm en een instelbare kettingsnelheid tot 30 m/s is deze kettingzaag ontworpen voor lichte bosbouw- en landschapswerkzaamheden en kan hij gemakkelijk vellen en ruimen.

Daarnaast is er de HTX5300 heggenschaar, verkrijgbaar in twee versies. De HTX5300-P is een korte heggenschaar met vaste stok en een carbon fiber schacht waardoor de heggenschaar lichter is en meer stevigheid biedt. De messen zelf zijn drievoudig geslepen met een snijkant aan de zijkant, voorkant en achterkant. Deze combinatie maakt het veel gemakkelijker voor de tanden om vast te grijpen bij het snoeien van takken.

De HTX5300-PA biedt dezelfde voordelen, maar dan met een langere steel, plus de mogelijkheid om de kop in een hoek te zetten voor meer wendbaarheid. Hij wordt ook geleverd met een extra handgreep, zodat de gebruiker hem veilig kan gebruiken voor snoeien boven hoofdhoogte.

Voor het trimmen van gras of het verwijderen van dikkere vegetatie kunnen gebruikers kiezen uit de BCX4500 of STX4500. Beide hebben een buitenste as van carbon fiber om het gewicht te verminderen met behoud van duurzaamheid, en een maaibreedte van 45 cm.

De nieuwe STX4500 is een grastrimmer/bosmaaier met een snel verstelbare D-greep, waardoor hij ideaal is voor hoveniers, facilitaire bedrijven en gemeentelijke gebruikers. Deze grastrimmer is uitgerust met EGO’s Rapid Reload maaikop en 2,7 mm gedraaid maaidraad, waardoor de draad snel en gemakkelijk opnieuw kan worden geladen. Daarbij is deze machine voorzien van een D-greep, die zonder gereedschap eenvoudig naar wens van de gebruiker versteld kan worden voor een ergonomische gebruikservaring.

De BCX4500 bosmaaier met stuurgreep zorgt ervoor dat de gebruiker met gemak grote oppervlakken kan bewerken. De BCX4500 bosmaaier is uitgerust met een variabele snelheidsregelaar die vanaf de stuurgreep te bedienen is en een veiligheidsvergrendeling.

Ook is er een professionele loopmaaier aan het assortiment toegevoegd; namelijk LX5300,  hij is ontworpen om de hele dag door vermogen te leveren om te maaien in de zwaarste omstandigheden. De kern van de maaier is het gietaluminium maaidek, dat zorgt voor een robuust en stabiel maairesultaat. Hij heeft een maaibreedte van 53 cm, een zelfrijdende variabele snelheidsregeling en een verstelbare duwboomhoogte.

De LMX5300 is voorzien van EGO’s Peak Power™ technologie, waarbij twee accu’s tegelijk werken om de 1600W motor aan te drijven. Deze loopmaaier is standaard uitgerust met een grote grasopvangzak van 85 liter en een maaihoogteverstelling op twee assen.

“De Pro X-serie is speciaal ontworpen voor intensief gebruik,” voegt Chris Buck toe. “Dit betekent dat er geen noodzaak meer is om benzine aangedreven machines te gebruiken aangezien de accu varianten minstens net zo krachtig zijn. Daarbij geniet je met accu tuinmachines van de vele extra voordelen die deze machines met zich meebrengen, waaronder geen uitstoot, minder lawaai, vele malen goedkoper in onderhoud en ook in gebruik.”

Ga voor meer informatie over de nieuwe Pro X-serie van EGO naar; https://egopowerplus.be

Ook interessant voor jou