Eén systeem voor tal van toepassingen | STIHL ADVANCE X-Flex

27 april 2024

Met het modulair gordelsysteem ADVANCE X-Flex biedt STIHL professionals in de bos-, tuin- en landschapsbouw een flexibele oplossing om de spullen die ze nodig hebben bij zich te dragen en om ergonomisch te werken met verschillende machines. Het centrale element van dit gemakkelijk aanpasbare gordelsysteem is een heupgordel. Die kan je al naargelang de toepassing […]

Met het modulair gordelsysteem ADVANCE X-Flex biedt STIHL professionals in de bos-, tuin- en landschapsbouw een flexibele oplossing om de spullen die ze nodig hebben bij zich te dragen en om ergonomisch te werken met verschillende machines. Het centrale element van dit gemakkelijk aanpasbare gordelsysteem is een heupgordel. Die kan je al naargelang de toepassing aanpassen en uitrusten met een groot aantal tasjes en gereedschapshouders – bijvoorbeeld als lichte gereedschapsgordel voor bosbouwwerkzaamheden, als ergonomische draaggordel voor bosmaaiers en kantenmaaiers of als comfortabele accugordel voor werkzaamheden met accumachines die via de aansluitkabel door de AP-adapter of een stopcontact van stroom worden voorzien. Zelfs zwaardere lasten worden gelijkmatig en comfortabel over de heupen en schouders verdeeld, en de zachte vulling helpt bovendien om de belasting te verlichten. Naast de heupgordel, die verkrijgbaar is in drie maten, omvat het flexibele systeem een draaggordel, ook verkrijgbaar in drie maten, een schoudergordel en een bosbouwgordel. Verder is er een breed scala aan tasjes en gereedschapshouders beschikbaar. Die kan je op een eenvoudige en veilige manier aan de draaggordel, de heupgordel of de schoudergordel bevestigen met behulp van een stevig clipsysteem en naar wens met elkaar combineren. Het nieuwe modulair gordelsysteem STIHL ADVANCE X-Flex biedt een optimale pasvorm en een hoog draagcomfort dankzij de verschillende verkrijgbare maten. Dit jaar werd het op de vakbeurs demopark door de vakjury bekroond met een zilveren medaille. De componenten van het systeem zijn zowel afzonderlijk te koop als in vooraf samengestelde sets voor toepassingen in de bos-, tuin- en landschapsbouw, ideaal om ze individueel aan te passen.

Het modulair gordelsysteem STIHL ADVANCE X-Flex in een oogopslag:

 • Heupgordel ADVANCE X-Flex

De draaggordel en de heupgordel zijn de centrale elementen van het modulair draagsysteem STIHL ADVANCE X-Flex. De heupgordel is verkrijgbaar in drie maten en kan in functie van de behoeften en de taak met verschillende tasjes en gereedschapshouders worden gecombineerd. Die bevestig je moeiteloos aan de ophangrail met het stevige, door STIHL ontwikkelde clipsysteem, om ze altijd bij de hand te hebben. De heupgordel verdeelt ook zwaardere lasten gelijkmatig en comfortabel op de heupen en de zachte vulling verhoogt het draagcomfort nog meer.

 • Draaggordel STIHL ADVANCE X-Flex

De draaggordel STIHL ADVANCE X-Flex biedt professionals in de bos-, tuin- en landschapsbouw een grote flexibiliteit en een verhoogd comfort bij hoge temperaturen. Net als de heupgordel is hij verkrijgbaar in drie maten en dankzij zijn lichte gewicht en smalle vorm is hij ideaal geschikt voor toepassingen met een lagere belasting. De verschillende elementen van het modulair gordelsysteem, zoals de tasjes en gereedschapshouders, bevestig je gemakkelijk en flexibel aan de ophangrail van de gordel met het door STIHL ontwikkelde clipsysteem.

 • Schoudergordel STIHL ADVANCE X-Flex

Wanneer professionals in de bos-, tuin- of landschapsbouw gereedschap, accu’s en andere accessoires aan de heupgordel of aan de draaggordel van het modulair gordelsysteem moeten dragen, zorgt de zachte, gewatteerde schoudergordel STIHL ADVANCE X-Flex met innovatieve hoogteverstelling voor extra steun. Je bevestigt hem gemakkelijk met metalen haken aan de heupgordel of draaggordel. Hij verdeelt het gewicht van de tasjes en gereedschapshouders gelijkmatig over het lichaam. Deze oplossing verlicht de belasting op de spieren en gewrichten, zelfs tijdens langere werksessies.

 • Draagstel STIHL FS ADVANCE X-Flex

Om te maaien, onkruid te verwijderen of onderhoudswerk uit te voeren met een kantenmaaier of bosmaaier, kan je de heupgordel STIHL ADVANCE X-Flex combineren met het draagstel FS ADVANCE X-Flex. Deze speciale schoudergordel, die in twee maten verkrijgbaar is, is aan de rechterkant uitgerust met een stootkussen met comforthaken. Hierin haak je de bosmaaier of kantenmaaier vast, zodat het gewicht van de machine tijdens het werk in balans is en optimaal verdeeld wordt over je hele lichaam. Een vulling aan de andere kant zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de belasting. De in de hoogte verstelbare borstsluiting en de elastische rugsteun garanderen ook een voelbaar draagcomfort en helpen om de spieren en gewrichten te beschermen.

 • Universeel tasje

Het universeel tasje is bijvoorbeeld geschikt voor een EHBO-doos of markeerspray en beschermt tegen regen en vuil. Bovendien kan je de opening binnenstebuiten keren om er een flessenhouder van te maken.

 • Tasje voor velwig

Het tasje voor een velwig bevestig je aan de heupgordel of draaggordel en heeft twee aparte vakjes voor velwiggen. Beide vakjes zijn voorzien van vulelementen die de wiggen op hun plaats houden. Dankzij de verstelbare hoogteaanslag van de inschuifvakjes kan je de wiggen los van elkaar uit het tasje nemen.

 • Houder voor pikhaak

Aan deze houder, die je aan de heupgordel of draaggordel bevestigt, haak je je pikhaak of bijl eenvoudig vast. Dankzij de beweegbare ophanging hindert het handgereedschap de drager niet bij het bukken. Ze biedt maximale bewegingsvrijheid en vergemakkelijkt het verwijderen.

 • Houder voor schuifmaat

De houder voor een schuifmaat bevestig je schuin aan de heupgordel of draaggordel, zodat je de schuifmaat gemakkelijk kan losmaken. De vulling maakt een veilig transport mogelijk en de schuine positie beperkt de bewegingsvrijheid niet, zelfs niet met grote of lange schuifmaten.

 • Krijthouder

De krijthouder bevestig je met het door STIHL ontwikkelde clipsysteem aan de heupgordel, de draaggordel of zelfs de schoudergordel. De meegeleverde spoel met metalen kabel zorgt voor bewegingsvrijheid en geeft een grote actieradius voor het markeren. Een ingebouwde metalen klem houdt het krijt tijdens het transport vast, zodat het niet bengelt, en beperkt de slijtage van het oprolkoord.

 • Tasje voor walkietalkie

Het tasje voor een walkietalkie heeft een klittenband, die de walkietalkie omsluit en een rubberen band met gesp, die de walkietalkie aan de bovenkant vastzet. Zo is de walkietalkie beschermd en kan je hem veilig meenemen. Alle essentiële bedieningselementen blijven bovendien toegankelijk, zodat je hem ook in het tasje zonder beperkingen kan gebruiken.

 • Tasje voor smartphone

Dit tasje met klittenbandsluiting beschermt de smartphone tegen beschadiging. Je kan het aan elke bevestigingsplaats op de heupgordel, de draaggordel, de schoudergordel of het draagstel FS bevestigen. Dankzij een geïntegreerde lus haal je de smartphone gemakkelijk uit het tasje, zelfs met handschoenen aan.

 • Houder voor meetlint

Dankzij deze houder, die je aan de heupgordel of de draaggordel bevestigt, kan je een meetlint veilig en dicht bij je lichaam dragen. Twee magneten in de houder zorgen ervoor dat het meetlint en zijn punt niet bengelen en de houder biedt voldoende bewegingsruimte tijdens het meten.

 • Accutasje

Het accutasje bevestig je aan de heupgordel of de draaggordel. Zo kan je een AP accu veilig vervoeren. Een extra rubberen koord voorkomt dat de accu uit het tasje valt. Vuil en water kunnen ontsnappen via openingen aan de onderkant.

 • Accudraagtas met aansluitkabel

De accudraagtas met aansluitkabel voor het transport van een AP accu – bijvoorbeeld in combinatie met de HSA 130 – bevestig je met het door STIHL ontwikkelde clipsysteem aan de heupgordel of de draaggordel. Een rubberen koord zorgt ervoor dat de accu niet uit de tas valt en de bovenrand is zo ontworpen dat je de accu gemakkelijker uit de tas kan halen. Openingen aan de onderkant verhinderen dat vuil of water zich in de tas verzamelt.

 • Kabelgeleider

De kabelgeleider voor het gebruik van machines met een stekkerkabel heeft een elastisch rubberen koord en kan op elke bevestigingspositie aan de heupgordel, de draaggordel, de schoudergordel of het draagstel FS worden bevestigd.

 • Buikbeschermer

De buikbeschermer, die je met een klittenbandsluiting aan de heupgordel van het modulair gordelsysteem bevestigt, zorgt voor extra vulling en draagcomfort.

 • Bevestigingsclip

Alle tasjes en gereedschapshouders van het modulair gordelsysteem ADVANCE X-Flex kan je snel en eenvoudig bevestigen met behulp van het door Stihl ontwikkelde innovatieve clipsysteem. De tasjes en gereedschapshouders zijn al met clips uitgerust, maar je kan ze ook afzonderlijk kopen om andere tasjes aan de heupgordel of draaggordel te bevestigen. 

De heupgordel van het modulair gordelsysteem Stihl ADVANCE X-Flex biedt professionele gebruikers een veelzijdige oplossing om ergonomisch te werken met verschillende gereedschappen in de tuin- en landschapsbouw of om machines te helpen dragen.

Om te maaien, onkruid te verwijderen of onderhoudswerk uit te voeren met een kantenmaaier of bosmaaier, kan je de heupgordel combineren met het draagstel FS van het modulair gordelsysteem Stihl ADVANCE X-Flex. Zo zorg je ervoor dat het uitgebalanceerde gewicht van de machine tijdens het werk optimaal over je lichaam wordt verdeeld en dat je spieren en gewrichten worden ontzien. Bij zware lasten op de heupgordel of de draaggordel – zoals accu’s – verlicht de zachte, gewatteerde schoudergordel van het modulair gordelsysteem Stihl ADVANCE X-Flex de belasting. Je bevestigt hem gewoon met metalen clips aan de heupgordel of de draaggordel om het gewicht van de tasjes en de houders gelijkmatiger over je lichaam te verdelen.

Ook interessant voor jou