Droogijsreiniging voor iedereen

14 juni 2021

Droogijsreiniging garandeert fantastische resultaten op gevoelige oppervlakken – van het reinigen van autobekleding tot het voorbereiden van oppervlakken voor verfwerken. De gebruikte droogijspellets moeten wel vers geproduceerd zijn, anders vermindert het reinigend vermogen en veranderen de pellets in gas. Zelfs in de juiste ijskast kunnen ze maar een paar dagen worden bewaard. Met de innovatieve […]

Droogijsreiniging garandeert fantastische resultaten op gevoelige oppervlakken – van het reinigen van autobekleding tot het voorbereiden van oppervlakken voor verfwerken. De gebruikte droogijspellets moeten wel vers geproduceerd zijn, anders vermindert het reinigend vermogen en veranderen de pellets in gas. Zelfs in de juiste ijskast kunnen ze maar een paar dagen worden bewaard. Met de innovatieve droogijsreiniger IB 10/8 L2P brengt Kärcher ’s werelds eerste apparaat op de markt dat zijn eigen droogijs produceert, en dat tijdens het reinigen en net zoveel als er nodig is. In combinatie met de gebruiksvriendelijke bediening waar geen speciale opleiding voor nodig is, zorgt Kärcher ervoor dat gebruikers eenvoudig kunnen profiteren van de vele voordelen van droogijsreiniging.    

Tot nu toe werden droogijspellets geproduceerd in grote hydraulische persen, de zogenoemde pelletizers, en vervolgens op bestelling geleverd. Een tijdrovend en vooral duur proces voor gebruikers, zeker voor kleine hoeveelheden. Daarom werd droogijsstralen zelden gebruikt voor reiniging, hoewel het een uiterst doeltreffende techniek is. Achter de technologie zit een slimme combinatie van mechanische en thermische energie: de droogijspellets – vast CO2 met een temperatuur van -79° – raken het oppervlak met een hoge snelheid van 150 m/s. De lage temperatuur maakt de vuildeeltjes broos en brokkelig, waardoor ze gemakkelijk te verwijderen zijn. Aangezien het proces zo goed als geen schurend effect heeft en er geen droogijsresten achterblijven, garandeert het een zachte en moeiteloze reiniging van gevoelige oppervlakken.

Voor de droogijsreiniger IB 10/8 L2P ontwikkelde Kärcher een oplossing die onmiddellijk droogijs produceert in een zeer beperkte ruimte. Logistiek gezien zijn er maar twee elementen nodig: vloeibaar CO2 als grondstof, dat zonder verlies in flessen kan worden opgeslagen, en een persluchtnetwerk of een compacte compressor. De IB 10/8 L2P is gemakkelijk en aangenaam in gebruik. Bovendien kan het ergonomische straalpistool ook gebruikt worden in krappe ruimtes. De machine is eenvoudig te gebruiken dankzij het intuïtieve bedieningspaneel en de vele ondersteuningssystemen, onder andere om de minimumdruk, de juiste kabelaansluiting en het risico op oververhitting te controleren. Bovendien kan het toestel gebruikt worden zonder lange trainingssessies of doorgedreven planning.

Meer weten over de IB 10/8 L2P droogijsreiniger van Kärcher? https://youtu.be/dO-UfwksxxQ

Ook interessant voor jou