Doosan Bobcat past de wereldwijde merkstrategie aan: heftrucks en Portable Power worden onderdeel van het Bobcat-merk

10 maart 2023

De producten zijn met het Bobcat-design te zien op CONEXPO, ProMat en LogiMAT Doosan Bobcat, onderdeel van Doosan Group, een van de toonaangevende producenten van compacte machines, heeft een nieuwe, wereldwijde merkstrategie aangekondigd, om nieuwe business- en groeimogelijkheden voor het Doosan Bobcat productportfolio te creëren. Doosan Portable Power (DPP), een van toonaangevende, wereldwijde fabrikanten van […]

De producten zijn met het Bobcat-design te zien op CONEXPO, ProMat en LogiMAT
Doosan Bobcat, onderdeel van Doosan Group, een van de toonaangevende producenten van compacte machines, heeft een nieuwe, wereldwijde merkstrategie aangekondigd, om nieuwe business- en groeimogelijkheden voor het Doosan Bobcat productportfolio te creëren.
Doosan Portable Power (DPP), een van toonaangevende, wereldwijde fabrikanten van compressoren, mobiele generatoren en lichtmasten, en Doosan Industrial Vehicle (DIV), leverancier van machines voor material handling zoals heftrucks, zullen hun producten onder de Bobcat-merknaam op de markt brengen.
image
“Bobcat is een iconisch merk dat de wereld heeft veranderd met de ontwikkeling van de markt voor compacte machines. Het is spannend om met het merk nieuwe markten aan te boren”, vertelt Scott Park, CEO van Doosan Bobcat. “Ook Doosan Portable Power en Doosan Industrial Vehicle hebben een lange geschiedenis en veel ervaring met de ontwikkeling van kwaliteitsproducten. Door deze sterke Doosan-merken aan het Bobcat-portfolio toe te voegen, kunnen we niet alleen deze productlijnen verder ontwikkelen, maar ook de activiteiten van Doosan Bobcat in het algemeen uitbreiden, zodat we onze klanten nog meer oplossingen kunnen bieden, waarmee ze nog meer kunnen bereiken.”
Merkbekendheid
De rebranding van de productlijnen van portable power apparatuur en industriële voertuigen -twee belangrijke marktsegmenten voor Bobcat – is erop gericht de merkwaarde en de awareness voor het totale productportfolio te vergroten. De rebranding moet zorgen voor een complete klantervaring en een grotere naamsbekendheid, zodat het merk toegankelijker en aantrekkelijker wordt voor meer klanten in meer markten.
De afgelopen vijf jaar heeft Bobcat zijn productportfolio aanzienlijk uitgebreid. Het merk bracht in die periode meer nieuwe machines op de markt dan in alle voorgaande jaren samen. Het merk heeft zijn aanbod met veel succes uitgebreid met nieuwe technologieën, innovaties en productlijnen. Recentelijk nog werd een serie machines voor terreinonderhoud geïntroduceerd, die bestaat uit compacte tractoren, kleine knikladers, maaiers en machines voor het onderhoud van grasmatten.
image
“Het merk Bobcat helpt ambitieuze en gedreven bedrijven om meer te bereiken. Overal ter wereld worden grote uitdagingen iets kleiner dankzij onze machines. Van het slopen van muren tot het bouwen van huizen; we zijn er trots op mensen het materieel te kunnen geven dat ze nodig hebben om hun werk goed uit te voeren”, verduidelijkt Laura Ness Owens, Vice-President of Global Brand bij Bobcat. “Door het merk Bobcat uit te breiden met compressoren, generatoren en industriële voertuigen, kunnen we nog meer klanten op nog meer manieren helpen.”
Identiteit en design
Als onderdeel van de nieuwe identiteit zullen de DPP- en DIV-producten designtechnische en esthetische veranderingen ondergaan in lijn met het huidige Bobcat-merk.
De nieuwe Bobcat-producten zijn in maart en april te zien op een aantal, internationale vakbeurzen:
·     Doosan Portable Power toont enkele producten in de Bobcat-uitvoering op Conexpo 2023, die van 14 tot 18 maart in Las Vegas gehouden wordt.
·     Doosan Industrial Vehicle laat vorkheftrucks van het merk Bobcat zien tijdens de ProMat van 20 t/m 23 maart in Chicago en op LogiMAT van 25 t/m 27 april in Stuttgart.
De machines voor material handling, de compressoren en de generatoren onder het Bobcat-label zullen geleverd worden via het omvangrijke, Europese dealernetwerk van Doosan Bobcat. Bobcat en de nieuwe productlijnen blijven onderdeel van de Doosan Group.
Meer informatie over Bobcat en de producten van Bobcat is te vinden op www.bobcat.com.

Ook interessant voor jou