De nieuwe STIHL FS 261 C-E benzinebosmaaier voor landschapsonderhoud

29 juni 2022

De veelzijdige STIHL FS 261 C-E is met zijn vermogen van 2 kW ideaal voor professioneel landschapsonderhoud en landbouwwerkzaamheden. Dankzij zijn grote maaicirkel – bij gebruik met een draad tot zelfs 520 millimeter – is de nieuwe benzinebosmaaier bijzonder geschikt voor het snel en efficiënt maaien van grote oppervlakken. De machine is niet alleen compatibel […]

De veelzijdige STIHL FS 261 C-E is met zijn vermogen van 2 kW ideaal voor professioneel landschapsonderhoud en landbouwwerkzaamheden. Dankzij zijn grote maaicirkel – bij gebruik met een draad tot zelfs 520 millimeter – is de nieuwe benzinebosmaaier bijzonder geschikt voor het snel en efficiënt maaien van grote oppervlakken. De machine is niet alleen compatibel met de draadmaaikop, maar ook met veel andere snijgereedschappen waardoor je deze praktische machine efficiënt gebruikt voor zowel ​ grootschalig maai- en onderhoudswerk in de landschapsarchitectuur als gemeentelijke onderhoudswerkzaamheden en zelfs bij het snoeien van boomgewassen in bossen. De FS 261 C-E overtuigt ook door zijn gebruiksgemak: het antivibratiesysteem zorgt in combinatie met het relatief lage gewicht van de machine voor een minder vermoeiende bediening. Bovendien start je de machine moeiteloos dankzij het STIHL ErgoStartsysteem. De helling en de schachtpositie van de dubbele handgreep kunnen zonder gereedschap aan de wensen van de gebruiker worden aangepast. De STIHL dubbele draaggordel, die standaard bij de bosmaaier wordt geleverd, zorgt voor extra draagcomfort.

Overzicht van de verschillende kenmerken van de STIHL FS 261 C-E

  • Hoog vermogen en laag gewicht

De STIHL benzinebosmaaier FS 261 C-E wordt aangedreven door een STIHL 2- MIX-motor met een vermogen van 2,0 kW. In combinatie met het nieuwe aandrijfmechanisme biedt dit een uitstekend vermogen en maakt hij indruk met zijn uitstekende acceleratie. Met een gewicht van slechts 7,8 kg is deze professionele bosmaaier geschikt voor een groot aantal toepassingen in het landschapsonderhoud en de landbouw.

  • Grote maaicirkel voor meer rendement

Dankzij de grote maaicirkel van 520 millimeter (bij gebruik met een draad) gaat het werk snel vooruit en biedt deze nieuwe bosmaaier de gebruiker tot 25 procent meer capaciteit in vergelijking met een maaicirkel van 480 millimeter. Naast verschillende draadmaaikoppen kan je de machine ook uitrusten met diverse grasmessen, driehoeksmessen, cirkelzaagbladen of hakselmessen uit het uitgebreide assortiment snijgereedschappen van STIHL. Het toepassingsgebied van de FS 261 C-E strekt zich uit van grootschalig maaiwerk tot het snoeien van doornige heggen en struikgewas en het onderhoud van boomgewassen.

  • Ergonomie en gebruiksgemak

Het antivibratiesysteem van de nieuwe professionele bosmaaier vermindert de trillingen op de handgrepen en zorgt zo voor een soepele en minder vermoeiende bediening van de machine. De ergonomische dubbele handgreep draagt ook bij tot een groter werkcomfort. Voor de perfecte balans kunnen de helling en de schachtpositie zonder gereedschap worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker en de uit te voeren taak. De zachte voering van de dubbele draaggordel van STIHL, die standaard bij de FS 261 C-E wordt geleverd, versterkt het draagcomfort nog meer.

  • Vereenvoudigde service en onderhoud

Het onderhoudsgemak van de FS 261 C-E zorgt voor een hoger rendement. Zo is het aandrijfmechanisme van het nieuwe bosmaaiermodel toegankelijk via een eenvoudige schroef voor smering en is het elektronisch besturingssysteem van de motor diagnosticeerbaar. Dit betekent dat je de belangrijkste systeemgegevens in de gespecialiseerde werkplaats met een diagnoseapparaat kan uitlezen. Eventuele storingen zijn bijgevolg snel en gemakkelijk op te sporen en te herstellen.

  • Alle informatie in een oogopslag

Dankzij de op de machine gemonteerde Smart Connector kan je de STIHL FS 261-C-E bosmaaier heel gemakkelijk integreren in de cloudgebaseerde systeemoplossing STIHL connected. Deze digitale oplossing stelt professionele gebruikers in staat hun machinepark efficiënt te beheren, bijvoorbeeld door hen een gedetailleerd overzicht te geven van alle machinegegevens, zoals bedrijfstijd, leeftijd, gepland onderhoud of onderhoudsgeschiedenis.

Ook interessant voor jou