De nieuwe serie bosmaaiers met accu van Husqvarna biedt een robuuste optie voor professionals

29 november 2019

Lancering van de LB 548i mulchmaaier en de LC 551iV grasmaaier Husqvarna breidt zijn gamma accu-aangedreven bosmaaiers uit met de nieuwe Husqvarna LB 548i en LC 551iV. Met dubbele accu, een robuust aluminium maaidek met verkoelend effect en de mogelijkheid om een beugel voor een extra accu te monteren, zijn de nieuwe maaiers een solide […]

Lancering van de LB 548i mulchmaaier en de LC 551iV grasmaaier

Husqvarna breidt zijn gamma accu-aangedreven bosmaaiers uit met de nieuwe Husqvarna LB 548i en LC 551iV. Met dubbele accu, een robuust aluminium maaidek met verkoelend effect en de mogelijkheid om een beugel voor een extra accu te monteren, zijn de nieuwe maaiers een solide optie voor professionele gebruikers die behoefte hebben aan een groot bereik en vermogen.

De vraag naar professionele accu-aangedreven gazonmaaiers met een lage uitstoot neemt snel toe, en ook de ontwikkeling van accutechnologie gaat vlot. Daarom ontwikkelde Husqvarna, een van ’s werelds grootste producenten van bos-, park- en tuinproducten, de Husqvarna LB 548i mulchmaaier en de Husqvarna LC 551iV grasmaaier met verzamelzak.

Beide maaiers zijn volledig elektrisch en uitgerust met een maaimotor van 1500W. Ze bieden alle duurzaamheidsvoordelen van een accu, terwijl de ingebouwde PowerBoost™-technologie zorgt voor een gelijkwaardig vermogen aan dat van een maaier met benzine indien nodig, wat resulteert in geweldige prestaties, ook onder zware omstandigheden.

De nieuwe maaiers zijn ontworpen om professionele gebruikers een betrouwbaar en robuust product te bieden met een aluminium maaidek en een robuuste powerhead voor commercieel gebruik. Het aluminium dek heeft een verkoelend effect en draagt bij aan de robuustheid van de maaiers. De maaiers zijn uitgerust met een accukoelingsfunctie zodat u lange tijd onder zware omstandigheden kunt maaien.

“Bij het ontwerpen van de Husqvarna LB 548i en de Husqvarna LC 551iV hebben we ons sterk gericht op de behoeften van professionele gebruikers. We wilden robuuste en duurzame machines leveren voor commercieel gebruik die elk soort werk aankunnen”, aldus Rose Marie Olsson.

Uitstekende efficiëntie
Het intuïtieve toetsenbord met digitale interface en bedieningspaneel werd geoptimaliseerd met het oog op gebruiksgemak en geeft de gebruiker een overzicht van de resterende looptijd. Op de Husqvarna LC 551iV is het ook mogelijk om te kiezen tussen vier snelheden, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker.

De savE™-modus op de Husqvarna LB 548i en LC 551iV is ontworpen om het toerental te verlagen met behoud van het koppel om de levensduur van de accu te verlengen en het geluidsniveau te verlagen. Hierdoor zijn deze maaiers perfect voor geluidsgevoelige omgevingen. Door eenvoudigweg op de savE™ -knop op het toetsenbord te drukken, wordt de energiebesparende modus in- of uitgeschakeld.

De maaihoogte met één handeling aanpassen is mogelijk via de centrale hoogteverstelling. De metalen velgen en rubberen wielen zorgen voor meer tractie en efficiëntie.

Systeem met één accu
De werkingsmodus op één accu is kostenbesparend, terwijl de operator bij alle accu-aangedreven producten van Husqvarna ook met twee accu’s kan werken voor een langere looptijd. Dankzij de dubbele accuvakken kan de gebruiker verder maaien zonder te hoeven stoppen om de accu te verwisselen. De continue aandrijving met twee accu’s betekent een langere looptijd en efficiënter maaien, en met de optionele rugzakbatterij is een nog langere looptijd mogelijk.

Ook interessant voor jou