De nieuwe elektrische rider van Husqvarna: de zitmaaier van de toekomst

23 december 2022

Husqvarna doet alweer een sprong voorwaarts in het elektrificatieproces met een nieuwe accu-aangedreven zitmaaier in de 200-serie. De Husqvarna R 200iX biedt een slimme en veelzijdige oplossing voor grondeigenaren die zich willen focussen op hun gazononderhoud zonder zich te hoeven bekommeren om lawaai, CO2-uitstoot of veel onderhoud. Dankzij volledig geautomatiseerde functies zoals dynamisch maaien wordt […]

Husqvarna doet alweer een sprong voorwaarts in het elektrificatieproces met een nieuwe accu-aangedreven zitmaaier in de 200-serie. De Husqvarna R 200iX biedt een slimme en veelzijdige oplossing voor grondeigenaren die zich willen focussen op hun gazononderhoud zonder zich te hoeven bekommeren om lawaai, CO2-uitstoot of veel onderhoud. Dankzij volledig geautomatiseerde functies zoals dynamisch maaien wordt het energieverbruik aangepast aan de omstandigheden, voor optimale maairesultaten en runtime. De bestuurder kan tot 4000m²aan met een enkele lading en bijna dubbel zoveel met een extra batterij. Door de gelede besturing is de zitmaaier gemakkelijk te manoeuvreren. Bovendien bieden de vele aanbouwdelen bieden tal van mogelijkheden, van gerichte gazonverzorging tot transport. ​ ​

De Husqvarna R 200iX is helemaal van nul ontworpen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van de huidige landeigenaar. Niet alleen in termen van efficiëntie en veelzijdigheid, maar ook door de accu-aandrijving.

“Husqvarna speelt een voortrekkersrol en helpt landeigenaren over te schakelen van benzine naar batterij door de verbetering van ons assortiment grasmaaiers. We hebben niet gewoon een benzinemaaier genomen en er een elektrische motor op gemonteerd. We hebben de hele grasmaaier opnieuw ontworpen om te worden geoptimaliseerd voor batterijvermogen. Vervolgens hebben we een aantal slimme functies toegevoegd om de maaiprestaties en de runtime automatisch te optimaliseren en tegelijkertijd een betere gazonverzorging te bieden”, aldus Bart Van Hal, Marketing Manager Husqvarna Division Benelux.

Efficiënt, geautomatiseerd en gebruiksvriendelijk

De R 200iX is een efficiënt en gebruiksvriendelijk ontwerp, met een nieuw digitaal bedieningspaneel dat de gebruiker tijdens het werk begeleidt. Dynamisch maaien is een belangrijke troef: de prestaties worden continu aangepast aan het gras en de omstandigheden. Er wordt niet alleen flink wat energie bespaart, ook het gazon wordt in optimale conditie gehouden. Dankzij de gelede stuurinrichting en het vooraan gemonteerde maaidek is de R 200iX zeer eenvoudig te manoeuvreren. Hij kan scherpe bochten maken en dicht bij bomen, struiken en andere plekken maaien die normaal gezien moeilijk bereikbaar zijn en met de hand gemaaid moeten worden.

Ook interessant voor jou