De Husqvarna Solar Charger herdefinieert de stroomvoorziening voor robotmaaiers

26 oktober 2023

Husqvarna, wereldwijd marktleider op het gebied van autonome robotmaaiers, onthult met trots een langverwachte oplossing: een off-grid zonnelader die compatibel is met het volledige Husqvarna Automower-assortiment. De Husqvarna Solar Charger opent nieuwe perspectieven en creëert de mogelijkheid voor autonoom robotonderhoud op oppervlakken waar stroomvoorziening om praktische of financiële redenen problematisch is.  De Husqvarna Solar Charger […]

Husqvarna, wereldwijd marktleider op het gebied van autonome robotmaaiers, onthult met trots een langverwachte oplossing: een off-grid zonnelader die compatibel is met het volledige Husqvarna Automower-assortiment. De Husqvarna Solar Charger opent nieuwe perspectieven en creëert de mogelijkheid voor autonoom robotonderhoud op oppervlakken waar stroomvoorziening om praktische of financiële redenen problematisch is.

 De Husqvarna Solar Charger biedt een indrukwekkende ononderbroken werking van 24 uur, zelfs tijdens langere perioden met weinig zonlicht.
Het geavanceerde energiemanagementsysteem zorgt voor consistente prestaties, ongeacht de weersomstandigheden, en garandeert een uitstekende betrouwbaarheid.

De Husqvarna Solar Charger is erg gebruiksvriendelijk en biedt flexibele installatieopties voor een optimale plaatsing en blootstelling aan zonlicht. Dankzij zijn intuïtieve plug-and-play-functionaliteit is de zonnelader perfect compatibel met de bestaande Husqvarna Automowers. Daardoor wordt een krachtige stroomvoorziening overbodig en is het installatieproces een fluitje van een cent.

“De Husqvarna Solar Charger betekent een grote sprong voorwaarts in de wereld van de robotmaaiertechnologie. Hij stelt bedrijven in staat om te kiezen voor duurzame off-grid oplossingen zonder in te boeten aan prestaties of gebruiksgemak”, aldus Mattias Mattsson, Product Manager Pro Robotics bij Husqvarna.

Deze innovatieve oplossing is ideaal voor klanten die op zoek zijn naar een betrouwbaar alternatief voor een conventionele stroomvoorziening. Door autonome robotmaaiers te bevrijden van de afhankelijkheid van het stroomnet, maakt deze lader installaties mogelijk in gebieden waar de stroomvoorziening onpraktisch of gewoonweg niet beschikbaar is.

Belangrijkste kenmerken van de Husqvarna Solar Charger:

  • 24 uur ononderbroken werking
  • Ook bij weinig zonlicht
  • Flexibele installatieopties
  • Plug-and-play-compatibiliteit met alle Husqvarna Automowers
  • Niet langer afhankelijk van krachtige stroomvoorziening

De Husqvarna Solar Charger zal in het tweede kwartaal van 2024 wereldwijd verkrijgbaar zijn.

Ook interessant voor jou