De Groene Sector Vakbeurs ziet bezoekersaantal opnieuw stijgen

15 januari 2024

De 24e editie van De Groene Sector Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg is op 9, 10 en 11 januari 2024 bezocht door 16.500 bezoekers, dat zijn er meer dan vorig jaar toen de driedaagse beurs in totaal 16.269 groenprofessionals trok. Ook het aantal exposanten nam toe naar 320, waardoor De Groene Sector Vakbeurs werd uitgebreid van […]

De 24e editie van De Groene Sector Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg is op 9, 10 en 11 januari 2024 bezocht door 16.500 bezoekers, dat zijn er meer dan vorig jaar toen de driedaagse beurs in totaal 16.269 groenprofessionals trok. Ook het aantal exposanten nam toe naar 320, waardoor De Groene Sector Vakbeurs werd uitgebreid van zeven naar acht beurshallen. Direct tijdens beurs schreef al 60% van de exposanten zich in voor de 2025-editie.

“We kijken terug op een zeer geslaagde editie. Het waren drie enorm drukke beursdagen met een enorme belangstelling vanuit de groene sector welke resulteerde in maar liefst 16.500 bezoekers. Daar zijn we erg blij mee. Al bijna een kwart eeuw trappen we het nieuwe jaar traditiegetrouw in Hardenberg af met De Groene Sector Vakbeurs, het is dan ook echt een nieuwjaarsfeest voor deze sector die zich van hun mooiste kant liet zien”, zegt Lucas van’t Hof van beursorganisator Easyfairs.

De Groene Sector Vakbeurs werd geopend met de Nieuwjaarsbijeenkomst van VHG met ruim 200 bezoekers. Spreker Martin Kniest kwam aan het woord, hij vertelde hoe hij met zijn bedrijf de maatschappij verandert door kansen te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Van’t Hof: “Een zeer aangrijpend en inspirerend verhaal.” Ook heeft VHG gedurende de beurs een omvangrijk programma gepresenteerd op het VHG kennispodium.

De derde en laatste beursdag werd voorafgegaan door een kennissessie van MBI De Steenmeesters, Heicom en H&B Grondstoffen. Verschillende sprekers namen de ruim 150 bezoekers mee in alle ins en outs rondom klimaat adaptieve oplossingen.

Winnaars De Groene Sector Vakbeurs Innovatie Award

Tijdens de beurs waren ook weer tal van wedstrijden bij te wonen en vonden diverse uitreikingen plaats. Op de derde beursdag werden de winnaars van De Groene Sector Innovatie Award bekendgemaakt. Dit was het eerste jaar dat ook de bezoekers van de beurs mee konden stemmen op hun favoriete innovatie. Husqvarna heeft de prijs in ontvangst mogen nemen in de categorie Tuin en Park Mechanisatie voor hun Power Ascender. BERA B.V. heeft met de innovatie WaterUps de eerste prijs gewonnen in de categorie Groene Inrichting.

Duurzaamste Hovenier, Greenfluencer en NK Hovenier

Verder werd op het sfeervol ingerichte Duurzaamheidspark bekendgemaakt wie zich een jaar lang de Duurzaamste Hovenier van Nederland mag noemen. Jos van den Akker heeft deze felbegeerde titel gewonnen in de categorie Particuliere Tuin, en Donker Groep in de categorie Openbare Ruimte. Verder werden Suzanne van Straaten en Liedewij Loorbaach bekroond tot Greenfluencer 2023. Gedurende de beurs werd er door 8 studenten gewerkt aan de finaleopdracht voor het NK Hovenier. Het team van Yuverta Nijmegen werd de winnaar van de Nationale Wedstrijd Hovenier 2024 die Koninklijke VHG jaarlijks organiseert. Skip Willems en Teun Bevers mogen zich een jaar lang Nederlands Kampioen Hovenier 2024 noemen.

Onderzoek naar Gorinchem-editie

Van’t Hof: “Tijdens de beurs hadden we ook een eerste informatiebijeenkomst waarin we onze ideeën hebben gepresenteerd voor een mogelijke editie van De Groene Sector Vakbeurs in Evenementenhal Gorinchem, eveneens een locatie van Easyfairs. We zijn dit aan het onderzoeken en zodra er meer bekend over is, laten we dit uiteraard weten.”

De eerstvolgende editie van De Groene Sector Vakbeurs is op 7, 8 en 9 januari 2025 in Evenementenhal Hardenberg. Voor meer informatie: www.groenesector.nl.

Ook interessant voor jou