De Groene Sector Vakbeurs 2023 met NK Hovenier en Duurzaamste Hovenier

21 december 2022

De Groene Sector Vakbeurs vormt traditiegetrouw de aftrap van het nieuwe jaar voor duizenden groenprofessionals. De 23ste editie is op 10, 11 en 12 januari 2023 in Evenementenhal Hardenberg met meer dan 300 deelnemers. Tijdens De Groene Sector Vakbeurs vindt de finale plaats van het NK Hovenier en wordt de prijs voor de Duurzaamste Hovenier […]

De Groene Sector Vakbeurs vormt traditiegetrouw de aftrap van het nieuwe jaar voor duizenden groenprofessionals. De 23ste editie is op 10, 11 en 12 januari 2023 in Evenementenhal Hardenberg met meer dan 300 deelnemers. Tijdens De Groene Sector Vakbeurs vindt de finale plaats van het NK Hovenier en wordt de prijs voor de Duurzaamste Hovenier uitgereikt. Extra bijzonder is dat De Groene Sector Vakbeurs in 2023 gelijktijdig en op dezelfde locatie plaatsvindt als de elfde editie van de Tuinprofessionaldagen. 

Al meer dan 20 jaar komen begin januari groenprofessionals samen op De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. In 2021 werd de beurs verplaatst vanwege corona en in 2022 moest de beurs door corona noodgedwongen in maart worden gehouden. “Maar nu zijn we weer terug op onze oude, vertrouwde datum in januari. We kijken er dan extra naar uit om weer een ouderwetse editie van De Groene Sector Vakbeurs te organiseren”, zegt Lucas van’t Hof namens beursorganisator Easyfairs.

Tijdens De Groene Sector Vakbeurs vindt de finale plaats van het NK hovenier. VHG organiseert deze wedstrijden in samenwerking met WorldSkills Netherlands, samen met de AOC’s en de Groene Hotspots. Het doel is om het hoveniersvak in de spotlights te zetten en de instroom te bevorderen door jongeren te laten zien dat het vak hovenier veelzijdig en interessant is. In totaal 4 teams strijden tijdens de beurs om de felbegeerde bokaal.

In Hal 2 van De Groene Sector Vakbeurs is het Duurzaamheidsplein te vinden. Hier worden de Groene Sector Innovatie Awards en de prijs voor de Duurzaamste Hovenier uitgereikt. Ook zijn hier elke beursdag presentaties bij te wonen met aandacht voor het thema duurzaamheid. In totaal zijn er dit jaar twee Innovatie Awards: één in de categorie Tuin en Park Mechanisatie en één in de categorie Groene Inrichting. De uitreiking is op de eerste beursdag om 14.00 uur. Verder is de Aspen Challenge terug van weggeweest. Bezoekers worden uitgedaagd om het tegen elkaar op te nemen en te bewijzen wie de sterkste is. De Aspen Challenge is in Hal 6 te vinden.

Nieuw in de geschiedenis van De Groene Sector Vakbeurs is de samenwerking met Tuinprofessionals. De samenwerking houdt in dat de elfde editie van de Tuinprofessionaldagen op 10, 11 en 12 januari 2023 gelijktijdig plaatsvindt met De Groene Sector Vakbeurs op dezelfde locatie, namelijk in Evenementenhal Hardenberg. Met deze samenwerking ontstaat voor de groenprofessional de efficiënte mogelijkheid om beide events op één dag op één locatie te bezoeken. De kennissessies van Tuinprofessionals zijn bij te wonen in de Klepperzaal. Thema’s die voorbij komen zijn: de circulaire waarde van bio-based materialen in de tuin, ondergrondse technieken voor het combineren van ‘groen’ en ‘blauw’, optimale bodemvochtigheid en beregeningssystemen en hoe haal je meer uit machines met digitaal machinebeheer. Bekijk www.groenesector.nl voor het hele kennisprogramma.

De Groene Sector Vakbeurs viert zijn 23ste editie op dinsdag 10, woensdag 11 en donderdag 12 januari 2023. Jaarlijks komen gemiddeld 14.000 professionals uit de groene sector op de vakbeurs af, veelal hoveniers, grootgroenvoorzieners, boomverzorgers, tuin- en landschapsarchitecten en beslissers binnen de gemeentelijke groenvoorziening. De Groene Sector Vakbeurs is de enige beurs in Nederland die zich richt op de gehele groene branche. Voor meer informatie: www.groenesector.nl.

Ook interessant voor jou