Dabekausen presenteert product ontwikkelingen POWER RM pro snoeidekken

1 december 2023

Het is in het voorjaar van 2005 geweest dat bij Dabekausen als allereerste in de markt het eerste snoei/mulch dek voor professionele hagensnoei van de productie lijn is gerold. We zijn inmiddels bijna20 jaar verder en de ontwikkelingen hebben niet stil gestaan. Vanuit het ‘oer’ model, de RM1200 met 3 rotoren (die overigens nog steeds gebouwd […]

Het is in het voorjaar van 2005 geweest dat bij Dabekausen als allereerste in de markt het eerste snoei/mulch dek voor professionele hagensnoei van de productie lijn is gerold. We zijn inmiddels bijna20 jaar verder en de ontwikkelingen hebben niet stil gestaan. Vanuit het ‘oer’ model, de RM1200 met 3 rotoren (die overigens nog steeds gebouwd wordt), is een steeds breder pallet hagensnoeiers ontstaan variërend in werkbreedtes tot 1.75m.

Het meest populaire model heggensnoeier is momenteel de in 2021 gepresenteerde RM1300promet de kenmerkende vaste messen, robuuste constructie uit o.a. Strenx® staal, de mogelijkheid tot afzuiging en een uitgebreid 3-dubbel mechanisch en hydraulisch veiligheidssysteem bij het raken van obstakels. Vol trots toont Dabekausen op de komende Groene Sector vakbeurs 2 updates uit het gamma hagensnoeiers.

Allereerst wordt een nieuwe RM1800pro gepresenteerd. Dit snoeidek met 3 mesrotoren met vergrootte overlap van de messen is terug van weggeweest naar aanleiding van vragen uit de markt. Veel hagensnoeiwerk wordt tegenwoordig uitgevoerd met mobiele kranen en de combinatie van een Dabekausen Optima draai kantel stuk met een RM1800pro hagensnoeier biedt een enorme verbetering van de snoei capaciteit. “Leeg” terugrijden behoort tot het verleden en met een 1.80mwerkbreedte is in een mum van tijd een haag gesnoeid. Door de hoge invoer en de zware mesconctructie kunnen lichte tot zware hagen in één werkgang flink worden teruggesnoeid.

Als tweede nieuwigheid toont Dabekausen de mogelijkheid tot het monteren van zgn. slingermessen op zowel voornoemde RM1800pro als op de RM1300pro. Alwaar de vaste messen kenmerkend zijn voor de Dabekausen heggensnoeiers willen we onze klanten de mogelijkheid bieden om flexibel te kunnen zijn en in diverse omstandigheden het optimale werk te kunnen afleveren. Een set slingermessen is te allen tijde uitwisselbaar met de vaste messen; de ombouw neemt minder dan 15 minuten in beslag. De messen en montageschijven zijn robuust ontworpen, garanderen een goede materiaal verkleining en zijn uiteraard veilig. De kenmerkende rode en zwarte kleurstelling van de messen blijft behouden.

De Groene Sector Vakbeurs is hét kennis- en netwerkmoment voor de groene branche en wordt van 9 t/m 11 januari 2024 in Evenementenhal Hardenberg gehouden.

Let op: Dabekausen heeft een gewijzigde stand locatie: 636. .

Ook interessant voor jou