Cub Cadet E-Power: elektrisch tuingereedschap is de toekomst

7 mei 2021

Dit voorjaar zal het Amerikaanse tuinmerk Cub Cadet nieuwe XR5 robotmaaiers introduceren en vier nieuwe, geavanceerde tuinmachines op 60 V accu’s: een trimmer, heggenschaar, bladblazer en een kettingzaag. Elektrificatieis een belangrijke duurzaamheidstrend in de tuin- en landschapssector. Elektrisch tuingereedschap is dan ook de toekomst volgens Cub Cadet: dankzij de nieuwste technologie is gereedschap op accu’s […]

Dit voorjaar zal het Amerikaanse tuinmerk Cub Cadet nieuwe XR5 robotmaaiers introduceren en vier nieuwe, geavanceerde tuinmachines op 60 V accu’s: een trimmer, heggenschaar, bladblazer en een kettingzaag. Elektrificatieis een belangrijke duurzaamheidstrend in de tuin- en landschapssector. Elektrisch tuingereedschap is dan ook de toekomst volgens Cub Cadet: dankzij de nieuwste technologie is gereedschap op accu’s net zo krachtig als gereedschap op benzine maar wel veel milieu- en onderhoudsvriendelijker. Vervuilende emissie wordt tot een minimum beperkt en geluidsoverlast is significant verminderd.

In de afgelopen jaren is de vraag naar elektrische tuinapparatuur toegenomen. Daarom introduceert Cub Cadet in de VS dit seizoen voor de eerste keer een grote zero-turn gazonmaaier met Li-Ion Power, waarmee zij weer een productgroep op een duurzaam niveau brengt. De lancering op de Europese markt is gepland voor 2022.

Dit voorjaar introduceert Cub Cadet in België:

  1. Cub Cadet XR5 robotmaaiers – sterk, perfectionistisch en praktisch

Met zijn zwevende maaidek, superieure prestaties op heuvelachtige terreinen, een zelfreinigende functie en eenvoudig te vervangen reserveonderdelen is een XR5-robotmaaier de perfecte tuinhulp. Het gepatenteerde maaisysteem van de Cub Cadet XR5 1000- en XR5 2000-modellen biedt een uitzonderlijk strak maairesultaat. Het zwevende maaidek maait met gemak oneffen gazons en kan hellingen tot 45% aan. De XR5-modellen kunnen buiten de wielbasis maaien zodat de randen van het gazon niet handmatig bijgewerkt hoeven te worden. De zelfreinigende functie van de Cub Cadet XR5-modellen op het maaidek en de banden beperkt het onderhoud tot een minimum. De robotmaaier kan eenvoudig worden geprogrammeerd via een gebruiksvriendelijk 4,3″ LCD-kleurendisplay met aanraakscherm. De Cub Cadet XR5-modellen (XR 1000 en XR 2000) zijn verkrijgbaar vanaf €1.499,00.

  1. 100% elektrisch. 0% compromissen

De LH5 FORCE-serie bestaat uit vier nieuwe, geavanceerde machines op 60 Volt batterijen. Dankzij de modernste technologie van het 60 V-accusysteem is het gereedschap net zo krachtig als de benzinemodellen, maar veel milieuvriendelijker. Hierdoor kunnen alle taken moeiteloos worden uitgevoerd; zonder emissies en tot wel 80% stiller dan met vergelijkbaar benzinegereedschap. Naast een trimmer (LH5 T60), heggenschaar (LH5 H60) en bladblazer (LH5 B60) lanceert Cub Cadet ook voor de eerste keer een kettingzaag (LH5 C60).  Alle vier de handgereedschappen werken op een vervangbare lithium-ion accu, die gemakkelijk kan worden gecombineerd afhankelijk van de gewenste prestaties. Men kan kiezen uit twee accu’s (versie 2,5 of 5,0 Ah), met een oplaadtijd van 75 of 150 minuten.

Ook interessant voor jou